Elektroakustika a rock

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
FilipRocker

Re: Elektroakustika a rock

Příspěvek od FilipRocker »

Ach jo, když já se tý kytary zbavit nedokážu a peníze jen tak nevykouzlim :D Co jít do linky a ohledně toho nepříjemnýho ostrýho zvuku koupit ekvalizér a pošéfovat si to tam? Protože abych měl elektriku v kytaře zbytečně, když jí pak nemůžu využít, tak z toho se mi chce brečet :D
FilipRocker

A kdybych měl Marshalla..A na kytaru připevnil magnetický snímač? Bylo by to míň náchylnější k vazbě, byla by nějaká možnost použít ten overdrive slabej a nebyl by ten zvuk vyloženě elektrickej, ale pořád hezky čistej?
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

FilipRocker píše:A kdybych měl Marshalla..A na kytaru připevnil magnetický snímač? Bylo by to míň náchylnější k vazbě, byla by nějaká možnost použít ten overdrive slabej a nebyl by ten zvuk vyloženě elektrickej, ale pořád hezky čistej?
Bylo, ale ten charakter zvuku je míň akustický. Každopádně to vyzkoušej na svojí kytaře v obchodě a kup si humbucker kvůli šumu. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
FilipRocker

A ten piezo, co tam mam,tak ho můžu vzít a hodit do rybníka, ne?.. :D
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

FilipRocker píše:A ten piezo, co tam mam,tak ho můžu vzít a hodit do rybníka, ne?.. :D

Ty jsi se ptal na magnetický snímač, já odpověděl, prostě s tou Dowinou hrát rock nepůjde, buď hodíš do rybníka piezo (klidně na kytaře může zůstat) a zkusíš magnet nebo prodáš kombo (upozorňuju že tak za poloviční cenu) za to koupíš equalizér (jeden už v kytaře máš) zjistíš že to chytá vazbu úplně stejně (to velké tělo se rozhouká od baskytary a kopáku) budeš mít kytaru a equalizér který budeš prodávat za poloviční cenu v konečném součtu zjistíš že za peníze o které jsi přišel prodejem komba a equalizéru jsi mohl mít nějakou el. ak. placku která by vyřešila tvůj problém. Ale jelikož jsi se rozhodl špatně máš Dowinu a problém s vazbou. Rozhodnutí je na tobě. :D
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nekdy holt ani uprimna snaha neporazi fyzikalni zakony.
jethro ten beh okolnosti popsal presne.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
FilipRocker

Dobře, dám na Vás a vyzkouším to :)
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Uvědomuji si, že jdu do slepé uličky, ale co kdyby, že jo. Jednou za uherák se stane, že bych potřeboval kapánek přitvrdit a nehodlám kvůli tomu pořizovat elektrickou kytaru. Stejně už bych se na ní nenaučil hrát. Když říkám přitvrdit, tak myslím jen lehce - blues, rock&roll. Sem tam zajamovat, jinak jsem kastrůlkář jak poleno :D. Koukal jsem na cizí fóra a tam se pochvalně mručí nad Visual Sound Route66. Prý si s akustikou dobře rozumí. Vypadá dobře, ale poněkud mimo rozpočet. Pak Boss Blues Driver BD-2 za už snesitelnější obnos. A ještě jsem našel u Thomanna Artec Blues Overdrive SE-BOD. O tom nevím vůbec nic, ale je za pár šlupek, takže by to asi pro experimenty bylo nejméně bolestivé.

Co vy na to?

Jo a sestava: Seagul S6 + Fishmann Polymer + Fishmann ProEq II + Roland AC60 (+ Korg AX3A ale to je asi irelevantní).

Stačil by mi fakt jen jemnej OD.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

No klidně ten Artec zkus ale jestli se to při Thomannově poštovném vyplatí, zkus kouknout na bazar, overdrive sám o sobě není velké zkreslení a jde vždycky ubrat takže tvoje očekávání splní skoro cokoli. Být tebou tak si to předem vyzkouším, od někoho si nějaký overdrive půjčit a vyzkoušet jak to bude s vazbou. Možná zkusit nějaký digitál, bude méně náchylný k vazbení. Dobré by taky bylo použít efektovou smyčku (zkreslovat piezo je zvukově hnus) ale myslím že Roland ji nemá. Někdo na bazaru prodával magnetický snímač do otvoru Seymour duncan woody hc za 700 kč. Raději bych šel touto cestou, tam by šlo zkreslení použít v pohodě. :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já bych se hlavně bál, co s tím zkreslením udělá širokopásmový reprák v tom aparátu. Může z toho lézt dost nepříjemné bzučení...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Nero píše:Já bych se hlavně bál, co s tím zkreslením udělá širokopásmový reprák v tom aparátu. Může z toho lézt dost nepříjemné bzučení...
Do AC 60 se dá píchnout i elektrická kytara (je tam i přepínač citlivosti) hraje to nepřirozeně čistě (zvlášť když je člověk zvyklý na lampy) i se zkreslením je to takové sterilní. S vestavěným chorusem to připomíná zvuk Scofielda.
Jinak jak jsem psal zkreslené piezo je skoro vždycky neposlouchatelné. :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jemnej OD si vyzkousej nejaky z toho Korga, zakladni charakter bude posobny, krabicky budou uz jenom o trochu kvalitnejsi.
jestli te porad nepustila tahle skutecne zvracena myslenka, tak zkus nejake ty light OD, a velice opatrne s gainem zvlast pri nejakych doprovodech, u solovani je to o trosku snesitelnejsi. Dalsi moznost je dat si do ozvucenho otvoru magneticky snimac (delaji se i bez nutnosti rezani do kytary)... zase to bude o trosku snesitelnejsi, vyvest do zvlastniho kanalu s prenastavenym EQ nebo aspon upravenym presetem v Korgovi....a efektovat (delay, reverb)...
za ty prachy co chces utratit za krabicku si na bazaru poridis levnou elektriku, coz je stejne nakonec MNOHEM lepsi moznost (nebo si ji na jam pucit, kdyz to je jednou za uhersky rok) Garantuju, ze i kdyz na elektriku neumis hrat, tak vysledek bude pusobivejsi nez jakekoli znasilnovani akustiky.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Korg žádnej OD nemá, je to verze A. Nicméně, nehledám hard rock sound, takže kdyby se na něm dalo nakroutit něco "bluesoidního", budu vděčný za radu jak nastavit které parametry. K elektrice - Problém je, že nikdo neví, kdy se akce zvrhne :) , takže kdo by to s sebou tahal jen pro strýčka Příhodu. Zkusím počkat jestli se v bazaru neobjeví nějaký BD-2 a uvidí se. Pokud to nevyjde, někdy po novém roce se (asi) vydám k Thomannovi pro novou kytaru , tak bych k ní přihodil i ten Artec.

Dík

J.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

sorry to sem prehledl to A.
btw tady posledni tri akordy mas ukazku jak to zni me (Danelectro CTO1), je to jenom finticka na zaver, pro ozvlastneni a akcentovani konce. Nicmene podobny zvuk ti z toho poleze na spodnich strunach.....
http://youtu.be/neF8B9miMmI?t=2m10s
zadny navod na nastaveni (krome malo gainu) ti nejde dat, protoze detaily chovani budou zaviset na primo konkretnich vecech (kytara, snimac, kombo, krabicka...)
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Na ja, to je vono ! Dík.
FilipRocker

Nechci být bořič mýtů, ale mně se po hodně dlouhym bádání s Yamahou APX700, AER Compact 60 a kreslítkem od Mooera, kopií Tubescreamera podařilo dosáhnout opravdu dost dobrého zvuku a to jsem vystřídal 5 kytar a přes 20 krabiček zkreslovačů, pokud bduete chtít,můžu poslat video se zvukem
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

posli dost dobrej zvuk ;)
FilipRocker

http://www.youtube.com/watch?v=JYpvtBMy ... e=youtu.be

Je to nahrávaný mobilem, v reálu to zní líp, AER vykouzlí mnohem hezčí čistej zvuk než je ve videu. Ale pro představu.... Samozřejmě na magnetický snímač to má jen ztěží..Ale na poměry piezza mi to přijde dobré. Na konci videa jsem ukázal ještě "tlumení", které provádět nelze :D Chybí tomu 99% hutnosti
Ale celkově to občasné zkreslení hudbu naživo oživí a některé snad i překvapí :D
+ díky výkonu AERa a tenkému tělu Yamahy s gumovým tlumítkem nemám žádné problémy s vazbou
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak OK (jestli teda jde vubec delat nejake zavery ze "zvuku" z mobilu)
jemny drive, spise jiny zvuk nez zkresleny, pouzitelne to urcite je a zvlast na festaku pisnickaru to muze byt prijemne oziveni.
K tomuhle jsem dospel taky (a vlastne nejak podobne jsem nastavoval Honzovi Zambochovi jeho Sansamp), jak jsem psal driv, malo zkresleni a snesitelnejsi spis na melodie nez doprovody.

Nicmene porad to povazuju vicemene za slepou ulicku, protoze kdybys vedle toho zapojil nejlevnejsi Stagg strat, tak bude znit o 99% prijemneji, prirozeneji a lip :)
FilipRocker

To jo, ale při hře na akustiku se těžko přehodí na nějakou část během dvou vteřin kytara... A ono se to v té kapele taky trochu ztratí a ve výsledku to zvuku přidá..Ale samozřejmě jen na občasné sešlápnutí, zvuk na tom rozhodně stavět nejde
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“