Hughes Kettner Edition Tube 25 Anniversary

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
PhillMarlowe

Re: Hughes Kettner Edition Tube 25 Anniversary

Příspěvek od PhillMarlowe »

Prosím Vás, neměl byste někdo český manuál k tomhle kombu? Já osel jej koupil a manuál si nevzal. Moc díky.
grock

Příspěvek od grock »

Manuál lze stáhnout na webu firmy H+K, leč česky ne, ale - to snad u tohoto prajednoduchého aparátu ...Máš nějaký konkrétní problém?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
PhillMarlowe

Ne ne, problém nemám. Já jej včera koupil, zatím pouze pár minut vyzkoušel při koupi. Doteď jsem hrál na ampmodeling, tohle je po dvaceti letech vlastně poje první celolampa, tak mě zajímalo, jestli jsou v návodu nějaká doporučená nastavení a pod., nebo třeba jak pracovat s volume versus master atp. Prostě je to pro mě nové. Překvapilo mě při zkoušení, jak to kombo bylo hlasité.
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

PhillMarlowe píše:Ne ne, problém nemám. Já jej včera koupil, zatím pouze pár minut vyzkoušel při koupi. Doteď jsem hrál na ampmodeling, tohle je po dvaceti letech vlastně poje první celolampa, tak mě zajímalo, jestli jsou v návodu nějaká doporučená nastavení a pod., nebo třeba jak pracovat s volume versus master atp. Prostě je to pro mě nové. Překvapilo mě při zkoušení, jak to kombo bylo hlasité.
Všetky lampy sú hlasné :). Bohužial v manuáli nastavenia nie sú, musíš sa spoľahnúť na uši.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
PhillMarlowe

Díky moc. Holt se spolehnu na uši a budu zkoušet a zkoušet. V ppátek hrajeme, takže myslím, že pojedu ještě se starým aparátem. Ten HK bude chtít víc než jen pár dnů po práci, abych si zvykl. Na 20 W to ale opravdu hraje jako blázen.
PhillMarlowe

Kdesi jsem slyšel, že pokud budu celolampové kombo umisťovat na stojan, na němž nestojí zcela svisle, ale pod mírným úhlem, aby repro hrálo trochu nahoru, výrazně snižuji životnost lamp, neboť v nich dochází ke stékání materiálu na elektrodách. Máte s tím zkušenost? Je to opravdu tak? Děkuji za rady.
grock

Příspěvek od grock »

O stékání nic nevím, ale o otřesech jsem slyšel :-).
V tomhle kombu jsou zrovna lampy umístěné tím nejnevhodnějším způsobem - tj. vodorovně, takže čím víc kombo nakloníš, tím líp. Při samotném hraní bych to nijak neřešil a kombo si naklonil podle potřeby. Hlavně s ním ale nebouchat ihned po hraní, počkat až lampy vychladnou a pak s ním teprv manipulovat. Převážel bych ho nejlépe vleže, aby lampy byly svisle, když už chceš pro ně udělat maximum. Good luck!
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
PhillMarlowe

Děkuju.
PhillMarlowe

Prosím Vás, poraďte, zdá se, že mám problém. Protože se kombo dodává bez footswitche, zakoupil jsem jej. Ne originál FS-1 od HK, ale nějaký ten obyčejný, universální, ale totéž - prostě pasivní jednotlačítkový, propojený monokabelem jack-jack s kombem. Po zasunutí jacku footswitche do zdířky se kombo přepne do zkresleného kanálu a na čistý nelze přepnout. Hraje jen zkreslený, ale při přepínání footswitchem na tomto dioda zhasíná a rozsvěcuje jak má, a kombo hraje s větším nebo menším zkreslením, jako by ho ten footswitch nakopával. Prostě funguje jen zkreslený, ale jakoby ve dvou úrovních. Vytáhnu-li footswitch, ruční přepínání kanálů normálně šlape, a hraje čistý i zkreslený. Nevíte, kde je chyba? Standa
PhillMarlowe

Na jiném tématu jsem tady nalezl tip. Změnil jsem ve footswitchi polaritu a už to šlape. Všem díky.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To je zajímavé... jako bys objevil skrytý třetí kanál svého zesilovače. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
PhillMarlowe

No ale je to vlastně přesně tak. Chovalo se to jako funce boost, kterou některé zesilovače na zkresleném kanále fakt mají. No, bez toho se obejdu, hlavně, že foot už funguje jak má.
PhillMarlowe

Teď ještě prodat stávající aparát a už jen HK celolampa.
PhillMarlowe

Tedy povím Vám, že zvuk je fantastický. S elektroakustikou mě překvapil, používám Epiphone PR-7 a ještě jsem z žádného aparátu neslyšel tak věrný a dynamický akustický zvuh. A s LP Epiphone H100 je to prostě nádhera, oba kanály skvělé.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

No jo, první lampa je po letech na trandu/ampmodelingu znát. Já se doteď občas přistihnu nad tím, jak mě ten zvuk totálně dostává a to vůbec nemám top aparát, naopak jednu z poměrně levnejch lamp. Už se nemůžu dočkat, až končeně našetřím prachy na něco "víc Addidas" :D
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Marttillo

Příspěvek od Marttillo »

Zdravim, chtel bych se zeptat, jestli je nejaky zasadni rozdil mezi typy Edition Tube 25th Anniversary a Statesman DUAL EL84?
grock

Příspěvek od grock »

Každý hraje jinak, lampy sice stejné, ale jinak umístěné a jiná ostatní střeva, statesman podle mě lepší zvuk, navíc twanq a more drive, nastavování biasu, lampy svisle a přístupné jen po sundání krytu, zvlášt nastavení reverbu pro oba kanály, 4 funkce na footsw., jestli je stejné repro - nevím,obě ale jsou 12", ale je jiný i rozměr komba a ozvučnice..
Lacodekany

Příspěvek od Lacodekany »

Slyšel jsem Hughes Kettner Edition silver edition a taky hrál skvěle, tyhle aparáty se mi velmi zamlouvají, mají opravdu skvělý zvuk.
sandman13

Příspěvek od sandman13 »

Potrebujem radu od niekoho kto ma Edition Tube 25th Anniversary. Kombo mi trochu vrčí(brumí alebo ako by som to nazval) na čistom kanály. Nieje to až take výrazné počut to len keď nehrám ale robí to pri akejkoľvek hlasitosti aj keď nieje kábel v gitare. Keď ho zapnem tak to nieje počut ale stupňuje sa to postupne ako sa nažhavujú lampy a stupňuje sa to keď pridávam výšky. Keď dám výšky naplno tak je to celkom výrazné. Robí to ešte niekomu ? ..a v čom by mohol byť problém ? Nechcem dať peniaze za výmenu lámp ak to bude zbytočné. Ešte dodám že lampy mám pôvodné kupoval som to v thomann.de
Jackson dk2, Fire by LM lp,H&K 25th edition tube, line 6 m9, line 6 ux1
krys96
Bandzone: krys96

Příspěvek od krys96 »

Moje kombo, tak jak popisuješ, nebrumí. Když říkáš, že to dělá i když nezapojíš kytaru, tak bych to typoval asi na špatné lampy, ale netvrdím, že to nemůže být něco jiného. Jinak přeju hodně zdaru s řešením problému. :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“