Scorpi: Popravdě řečeno, to zas až tak úplně netuším. Ona určitě bude tíhnout pořád k tomu klasickýmu pianu a nějakejm smyčcům, spíš nějaký melodický klasický věci. Vím, že naposledy se zmínila, že si hraje Ohne Dich od Rammstein, tu Hoodovku od Adamse a spíš takovýhle provařený melodický komerční fláky. To spíš až já jí budu tlačit k nějakejm moderním zvukům, do kterejch bych hrál já kytaru, jako je třeba prvních 20s na tomhle videu:
nebo i nějaký vintage zvuky, jako že mi třeba zahraje backtrack k Santanově Europě, jako jsem hrál tady:
Určitě si zahrajeme něco takovýho:
Prostě takový to domácí žvýkání... Prakticky vyloučený je nějaký techno, trance ap.
Jinak co se zkoušky týče, zatím jsem zkoušel v Hradci na střídačku toho Korga s Yamahou, Rolandy jsem slyšel hrát jen přes Youtube.
Softwarová samohrajka?
Pravidla fóra
Re: Softwarová samohrajka?
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Tak v tom prvním videu máš dokonce ukázku toho juna. Podívej se ještě na Korga M50. Jinak nevím s čím bych ti mohl poradit.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Já vím, na to video jsem narazil, když jsem hledal a poslouchal. Myslím ale, že na nějakym sortimentu jsme se shodli, technický parametry už jsem u všech nějak vyčet a teď už si to chce jen hrát s ovládáním a poslouchat. Naštěstí všechny tyhle keyboardy v ČR na prodejnách jsou. Ten Korg se mi líbí hodně. Líbí se mi to layerování. líbí se mi i zvukem, malinko mě vadí (i když k tomu asi není moc důvod), že je to už celkem starej produkt. trochu zatím ne úplně chápu, jak moc jsou editovatelný arpegia, jestli jsou pevně svázaný s konkrétním bicím patternem nebo volně kombinovatelný, jestli jich je 5 celkem nebo 5 ke každýmu bicí patternu, ze kterejch si můžu vybrat atd... Kdybys byl ochoten mi věnovat 10 min. po telefonu, kde bych si nějaký věci vyjasnil, moc by mi to pomohlo. Kdyby ano, pošli mi, prosím, číslo do PM.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
uz sice mimo tema (k vybirani konkretniho nastroje nemam ted moc co rict), ale technicky mi prisla zajimava ta MOX (diky tomu zpusobu propojeni s pocitacem - to je docela zajimave).
To vůbec není mimo téma, o tyhle nástroje teď právě jde. A máš pravdu, tohle ja na MOXu moc zajímavý. Teď jde právě do tuhýho. Všechny, MOX, M50 i Juno maj svoje pro i proti. Asi mi z toho pukne hlava brzo...
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Naše zpěvačka/klávesistka v kapele má tu M50, a to co z toho leze není špatné, zkoušel jsem si s tím i hrát. Pokud nenarazíš na zmetek, což se může stát kdekoliv, tak ta M50 není špatná volba.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

OK, díky moc za zkušenost. Zejtra jdu zkoušet, tak uvidíme...
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Tak jsem všechno ještě sesumíroval a poslechnul a subjektivně po zvukový stránce mýmu uchu a vkusu lahodila zdaleka nejvíc Yamaha MOX. Korg M50 mi přijde ne tak uhlazenej a libozvučnej, takovej důraznější a naléhavější, a tak si dovedu představit, že v kapele s ostatníma nástrojema se prosadí výrazně líp, na to by asi Yamaha byla zvukově moc uhlazená a jemná. Rolandy Juno/GW/Prelude jsou zvukově výrazně horší. Co se týče výbavy, je to trochu složitější. Je to dost podobný, každej má něco navíc, nejkomplexnější je asi Korg. K tomu ještě jeden poznatek. Fíčury, který se uváděj v prodejních sheetech jsou jedna věc, ale když se člověk teprve podívá do manuálu, tak zjistí, že spoustu důležitejch věcí to umí, ačkoliv se to nikde nezmiňuje. No abych to shrnul, nakonec na mě zapůsobila nejvíc Yamaha, takže už je doma. Tímto vám teda ještě jednou díky moc za rady a postřehy, zejména Parisovi i za jeho trpělivost...
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE