SH4 vs 498T

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Re: SH4 vs 498T

Příspěvek od tomaskra »

Opravdu dobrý test s kvalitním zvukem.
SH4 mě osobně přijde trochu konkrétnější a asi bych ho preferoval při výběru. Pokud má, ale někdo na kejtře 498T a vymění ji za SH4 jsou to vyhozené peníze. Jinak taky překvapení jak malá je to změna.
Sám mám z těchhle výrobců zkušenosti jen s Duncany.
Gibson jsem chtěl jednou osadit do kytary - jmenovitě model temnokněžníka Iommiho. Po čtyřech měsících od objednávky jsem je poslal kamsi a objednávku zrušil. No a tím jsem s Gibsonem skončil. Za tu dobu by museli ten snímač přivést i z Marsu.
U Tima Millse ( Bare Knuckle ) jsem ve čtvrtek večer objednal snímače a v pondělí mě v půl devátý ráno vytáhla pošťačka z postele s balíkem z Anglie.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

a který jsi bral ?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ja jsem ho mel primo z US, v CR jsem zkousel poptat ale po par mesicich me to prestalo taky bavit :)
ja jsem to nijak nevypichoval ale na te kytare mam tzv. reverenda, tj. bass contour (obracenou tonovou clonu) takze z toho Gibsona konkretnejsi a tighter snimac lehce udelam. Takze proto tam nakonec zustal a SH4 putovala do Sustainiaxu. http://hyenik.rajce.idnes.cz/kytary/#sakriax1.jpg
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE: BUBUCCI
Teď nevím jestli ta otázka který jsi bral byla na mě ve spojitosti s Bare Knuckle.
Tenkrát jsem místo signatury Iommiho od Gibsonu vzal Miracle Man. Vím, že patříš mezi fans Timova umění, takže určitě víš o čem mluvím. Skvělej snímač. Našlapanej, přitom je v něm spousta harmonických. Akordy se neslévají a sóla nezní agresivně. Ale od Bare Knuckle dávám do kytar které vyrábím i Painkillery, Signatury Steve Stevense - Rebel Yell, Nailbomb, the Mules, VHII, a singly the Sultan a Appache. Se všemi velká spokojenost.

BUMMER se tu ptal na SH4 v kombinaci s olší. Tuhle kombinaci jsem přímo neosazoval, ale podle mě by získala víc na konkrétnosti. Oproti mahagonu je olše středovější ( pak je ještě rozdíl jestli je řeč o olši lepkavé nebo olši červené neboli Pacifické), ale některé LP mají TOP z poměrně silného javoru a ten teple znějící mahagon srovná do vyrovnanějšího zvukového spektra. A SH4 se tam dávají s výbornými výsledky běžně.
Dával jsem jednou SH4 na kombinaci jasan X lípa- Zvuk byl skvělej. Ve vyjádření Seymoura se píše: Pro vyrovnaně nebo teple znějící nástroje. Obzvláště dobře zní s hmatníkem z rosewoodu. Takže pokud by k té olši byl palisandrový hmatník tak by to myslím žádný průšvih nebyl. Horší by bylo nacpat tu SH4 na kombinaci javoru a bahenního jasanu. Tam by to asi bylo víc do agresivního podání. Ale i tak se ten agresivnější projev dá potlačit užitím potenciometru s 250 kOhmy. Trochu to osametí výšky.
Naposledy upravil(a) tomaskra dne 2.02.2012 21:01, celkem upraveno 3 x.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE: HYENIK
Tím reverendem myslíš tónovou clonu s potenciometrem, který má obrácený logaritmický průběh?
Takzvané C ? To jsem ještě v reálu neslyšel. Jak to funguje? Není to už moc ukňourané?
Naposledy upravil(a) tomaskra dne 2.02.2012 21:07, celkem upraveno 1 x.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ptal jsem se na 498T v kombinaci s olší. :) Ale i tak dík.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE ještě jednou BUMMER:
Omluva, ale pro 498T platí to samé co pro SH4. Vzhledem k velké podobnosti obou snímačů.
Je to jako když se přisolí nudlová polivka nebo krupicová. Výsledek bude v obou případech slanější. :D :D :D
Jaký typ olše máš na kytaře nevíš?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ještě ji nemám. :D Ptal jsem se orientačně, protože se mi ten snímač líbí.

EDIT: Bylo by to sem, kdyby se mi ten původní humbucker nezdál: http://kytary.cz/fender-american-specia ... /HN108546/
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Amid

Příspěvek od Amid »

Powery se mi líbily více s SH-4, solo a clean zas s 498T.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE BUMMER:
Na tomhle Stratu bude ta pacifická. Což je jen plus. Ten zvuk je trochu plnější než u té evropské.
Teď mám taky v plánu stavět něco co ze Stratouše vychází. Sice jsem se léta zuby nehty bránil udělat jakoukoli kopii cizího tvaru, ale přesvědčil mě Honza Tulenko, když jsem k němu do testu přinesl svoji kytaru proti Suhru. Ta naše byla osazena Humbucker, single od DM. No a Honza mě přived na myšlenku, udělat něco hóóódně podobného Stratu z Pacifické olše s nějakým pěkným topem. Osadit to kvalitními snímači HSS, tak aby byla u obou kytar stejná koncepce ve všech parametrech srovnatelná a pak to postavit opět v přímém testu proti tomu jeho Suhru. No a to je velký lákadlo. Určitě sem pak taky hodím nahrávky jak to dopadlo.
I z toho důvodu jsem se ptal na zkušenosti s Haeussely a Lollarem, protože jsem s nimi chtěl vyrukovat do té kytary. Teď k nim přibyly ještě Arcane INC.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Omlouvám se za OT, mohl bys sem (nebo jinam), Hyeniku, prosím hodit schéma jak to v té kytaře máš? Uvažuji o tom, jednu kytaru si upravit ze standardního stratovského zapojení na master volume, master treble cut a master bass cut a nechce se mi vymýšlet dávno vymyšlené.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tomaskra píše:RE: HYENIK
Tím reverendem myslíš tónovou clonu s potenciometrem, který má obrácený logaritmický průběh?
Takzvané C ? To jsem ještě v reálu neslyšel. Jak to funguje? Není to už moc ukňourané?
nejsem elektrikar :) jednoduse to orezava basy misto vysek.
hodi se to na hodne basove kytary, HB.... u ostrych SC pochybuju ze to nejak dobre funguje.
Ja jsem ale spokojeny......resi to klasicky "spor" mezi vintage a modern soundem, na vintage (pripadne sola) sou treba basy, na modern rhythm zase fatalne prekazeji. Pro me osobne je div ze po desitkach let a napr. standardizovanemu predrazovani TS pred Recta, si teto skutecnosti vsimli i vyrobci gearu a zacali to montovat do aparatu i krabicek. Zase jenom potvrzeni jak tento buznys je ultrakonzervativni a ma masivni setrvacnost :)

a pro wora, mam to zapojene takhle :)

Obrázek

vim ze to pouziva i G&L (zkus FAQ/schematics Legacy) jestli je to ono, a na netu je toho dost
bass countour, reverend, bas roll off atd
myslim ze neco v tomto duchu montuje i wilkinson do svych Vintage - Roll Control

az se dostanu domu, tak muzu udelat nejakou lehkou demonstraci
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Ta lehká demonstrace zvuku by se určitě hodila. Docela by mě to zajímalo. Test z úvodu máš kvalitně nahranej, tak pokud bude stejně dobrá i zvuková ukázka toho reverendu bylo by to přínosný.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“