Fender Stratocaster - otázky
Pravidla fóra
A ještě bych se zeptal, jestli to nejde třeba nějakym způsobem předělat aby ten kobilkovej snímač byl opačně? - jako pro ostřejší zvuky na tlustších strunách...Mondy píše: Je to tak. Když se podíváš na strata, kobylkovej snímač je šikmo a to tak, že u e je blíž ke kobylce než u E. Jak je známo, čím blíže u kobylky je struna snímána, tím má ostřejší zvuk.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Spíš o historické věrnosti. Ta kytara byla původně navržená s 21 pražcema, ten 22 byl později přidanej.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Strat by měl mít 21 jedna pražců, to je originální verze, kterou Leo Fender v padesátých letech vymyslel. Přidání toho pražce navíc bylo pozdějším pokusem o vylepšení. Ale nemůžeš říkat, že drahý kytary mají více pražců, cena toho pražce je mizivá... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ja vim, ze to neni o cene - ja jenom jak byl Strat navrzenej.Nero píše:Strat by měl mít 21 jedna pražců, to je originální verze, kterou Leo Fender v padesátých letech vymyslel. Přidání toho pražce navíc bylo pozdějším pokusem o vylepšení. Ale nemůžeš říkat, že drahý kytary mají více pražců, cena toho pražce je mizivá...
Zdravím, mám dotaz ohledně jednoho stratu co sem zahlíd v bazaru.
http://www.hudebnibazar.cz/index.php?pa ... xt=&ins=10
Je to ten Fender Strat 1978 za 29 000,- ...teda né že bych měl 29 000,- ani nemám skill na to abych si kupoval takovouhle kejtru, ale jinak se mi hrozně líbí.
No abych se dostal k tomu na co se chci zeptat, tak je to rok výroby 1978 - tudíž žádná kopie a tak by mě zajímalo, jestli má vůbec cenu si kupovat takhle starou kytaru, nebo spíš investovat do nějaký repliky stratu ze 70. let od Fenderu co maj teď nový v každym hudebnim shopu? Jo a co si o něm myslíte? Koukněte se když tak na ten odkaz co tam má jsou tam fotky a tady vám hodim odkazy na ty fotky v max rozlišení - teda jestli z toho jde poznat něco o stavu:
celý
tělo
záda
sériové číslo
neckplate
mechanika
hmatník
hlava
http://www.hudebnibazar.cz/index.php?pa ... xt=&ins=10
Je to ten Fender Strat 1978 za 29 000,- ...teda né že bych měl 29 000,- ani nemám skill na to abych si kupoval takovouhle kejtru, ale jinak se mi hrozně líbí.
No abych se dostal k tomu na co se chci zeptat, tak je to rok výroby 1978 - tudíž žádná kopie a tak by mě zajímalo, jestli má vůbec cenu si kupovat takhle starou kytaru, nebo spíš investovat do nějaký repliky stratu ze 70. let od Fenderu co maj teď nový v každym hudebnim shopu? Jo a co si o něm myslíte? Koukněte se když tak na ten odkaz co tam má jsou tam fotky a tady vám hodim odkazy na ty fotky v max rozlišení - teda jestli z toho jde poznat něco o stavu:
celý
tělo
záda
sériové číslo
neckplate
mechanika
hmatník
hlava
Naposledy upravil(a) rasomaso dne 2.09.2007 2:12, celkem upraveno 1 x.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
ono to dřevo z pravého 70' stratu bude vyhranější a časem vyzrálejší než to nové. takže i zvuk bude zákonitě trochu jinde. Podle mě by se to určitě vyplatilo
(mimochodem proč si asi tolik lidí nechává staré 70' a 80' nástroje? LEs Pauly, Explorery, Straty, telata...kytary zrajou, jako víno
)
(mimochodem proč si asi tolik lidí nechává staré 70' a 80' nástroje? LEs Pauly, Explorery, Straty, telata...kytary zrajou, jako víno
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Dark Axel píše:ono to dřevo z pravého 70' stratu bude vyhranější a časem vyzrálejší než to nové. takže i zvuk bude zákonitě trochu jinde. Podle mě by se to určitě vyplatilo
(mimochodem proč si asi tolik lidí nechává staré 70' a 80' nástroje? LEs Pauly, Explorery, Straty, telata...kytary zrajou, jako víno)

Pučte mi někdo 29 tisíc!
Myslíte že jí prodá brzo nebo za dlouho? Jde o to jestli tam takovýhle nabídky vydrží když to stojí 29...
Vono je to v podstatě přesně to co chci, ale dovolit si to budu moct nejdřív za rok a to budu muset dřít.
Takže po nějaké době jsem tu s dalším, a tentokrát komplikovanějším, dotazem.
Vybírám Strat, po kterym budu v nejbližších týdnech toužit a v příštích měsících snad už i vlastnit (podle toho jestli seženu job
). No zatím jsem narazil na tyto adepty, ze kterých bych chtěl tak trochu od každého něco:
Nejdřív jsem myslel na standartní mexiko tady na kytarách za nějakejch těch 15 tisíc s tim, že vyměnim snímače za Texas Speciály. Potom jsem ale zjistil, že maj u Thomanna Roadhouse stratocaster viz zde, což je vlastně upgrade mexika s texas speciálama, a dovážej ho sem za zhruba 14 tisíc. Pak jsem ale přišel na to, že bych si moh od Thomanna dovízt Highway One za nějakejch 16, což má ale výhody i nevýhody. Highway one jak jsem se dočet tak není zrovna moc "vintage sounding", zkrátka musel bych stejně prodat původní snímače a koupit ty texasy, ale zas má nitrolak, kterej já prostě chci.
Navíc je to Amérika
takže bych si připadal jako ultimátní žoldák (a snad je tam i trochu přísnější ta výstupní kontrola ne? > USA model > takže by nebylo až taková ruleta si to nechat dovízt na slepo...). Čet jsem ale, že krk není až tak příjemnej, což by na jednu stranu vadilo, ale na druhou stranu zase mám v budoucnu v plánu stejně někdy objednat třeba od Warmothu krk na zakázku s Pao Ferro hmatníkem a do mexika bych to až tolik vrážet nechtěl.
Co byste na mym místě udělali vy? Samozřejmě ještě zajdu do shopu vyzkoušet všelijaký profily krků, ale chtěl bych vědět váš názor.
Vybírám Strat, po kterym budu v nejbližších týdnech toužit a v příštích měsících snad už i vlastnit (podle toho jestli seženu job
Nejdřív jsem myslel na standartní mexiko tady na kytarách za nějakejch těch 15 tisíc s tim, že vyměnim snímače za Texas Speciály. Potom jsem ale zjistil, že maj u Thomanna Roadhouse stratocaster viz zde, což je vlastně upgrade mexika s texas speciálama, a dovážej ho sem za zhruba 14 tisíc. Pak jsem ale přišel na to, že bych si moh od Thomanna dovízt Highway One za nějakejch 16, což má ale výhody i nevýhody. Highway one jak jsem se dočet tak není zrovna moc "vintage sounding", zkrátka musel bych stejně prodat původní snímače a koupit ty texasy, ale zas má nitrolak, kterej já prostě chci.
Co byste na mym místě udělali vy? Samozřejmě ještě zajdu do shopu vyzkoušet všelijaký profily krků, ale chtěl bych vědět váš názor.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No Highway je amerika tak napůl ne ? Maples na to nadával, že se to cenově nevyplatí. To je jediný co si o něm pamatuju. Já bych si klidně koupil mexico a nebo sehnal standart ameriku okolo 2o ooo. 
Nebo ještě zkusit lite-ash, podle harmony-central je to docela bluesová mašina, ale to není ten správnej old-dchool co ?
Nebo ještě zkusit lite-ash, podle harmony-central je to docela bluesová mašina, ale to není ten správnej old-dchool co ?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ