Presne tak, riešiť to takto je vždy lepším a nakoniec aj univerzálnejším riešením, ako snažiť sa pomocou nejakého efektu prácne a neúspešne vyrobiť z gitary niečo iné a potom ten zvuk prehrávať v slučke dookola. Zvuk basy zo synťáku bude base skôr podobný, ako zvuk gitary aj cez ten najlepší octaver. A čo potom ostatné nástroje - klavír, hammond, sláky, dychové nástroje atď ... toto neurobí žiaden efekt na svete. A práve pre experimentálnu hudbu sa tá pestrosť a flexibilita veľmi hodí.grock píše:Já myslím, že je jednodužšší, asi tak stejně drahé a navíc daleko víc možností poskytující řešení- kyrarový syntík a MIDI snímač na kytaře.
Efekt do kapely o dvou lidech
Pravidla fóra
Re: Efekt do kapely o dvou lidech
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
- 60'Rock_N'_Roll
Predator píše:Ale ja hovorím o serióznom hraní a komponovaní, nie o "blbnutí" ... aj pri hraní s looperom veľmi rýchlo trafí na limity. Looper sa hodí iba na muziku pozostávajúcu z ostinátnych partov, kde sa dookola opakuje nejaká pasáž a do toho sa niečo improvizuje. Ale práve pre experimentálnu hudbu to začne byť časom príliš úzka klietka. Looper by som bral ako prostriedok na občasné obzvláštnenie hudby, ale rozhodne sa nehodí ako primárny prostriedok tvorby.
HAHA!
limity looperu určuješ sám, protože je vidět, že jsi nikdy na lepší looper déle nehrál. více kanálů na loopu, zastavování a opět puštění smyčky ti nic neříká. takový looper o kterém ty mluvíš si zkoušel na roland cube 30x ne?
já s kamarádem a looprem hraju přes jeden rok a nemůžu říct, že naše tvorba je jedna pasáž opakující se dokola. navíc ho berem spíš jako dalšího člena kapely, má i jméno.
zakladateli: připrav se ale na to, že bubeník z looperu nebude mít radost. bude se muset držet rytmicky nahraný smyčky a nebude si moct jet sám podle sebe. Navíc tu smyčku přes bicí neuslyší. My jsme to vyřešili mikrofonem ke kombu a z mikrofonu rovnou do sluchátek bubeníkovi a cvičení, cvičení, cvičení. bubeník si na to bude muset ze začátku zvyknout.
A co Boss OC-2 Octaver? Ten by měl (dle Boss - Soundcheck videa na YT) zvládnout přidat oktávu třeba i jen jedné, či dvěma strunám. Resp. přidá oktávu jen tónům o určité výšce. Zbytek nechá beze změny. Teda jestli jsem to dobře pochopil.
OC-2 je stará verze, nezvládá ani polyfonii. Umět by to měla až OC-3.
umi to az OC-3 (nebo Behringer SO 400, ktery mi prave proto prinesl jezisek
)
OT
predator: klavir jsem sice neslysel, ale hammond, slaky a dychove nastroje se daji pomoci beznych efektu prekvapive slusne napodobit, kukni treba na EHX Effectology.
OT
predator: klavir jsem sice neslysel, ale hammond, slaky a dychove nastroje se daji pomoci beznych efektu prekvapive slusne napodobit, kukni treba na EHX Effectology.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hlavně nejde primárně o to, aby to znělo věrně. Někomu jde prostě jen o tu radost a možnost se s tím vyblbnout. Je to určitě větší zábava než se přehrabovat v hotových zvucích z kytarového synťáku. Jo, kdyby to byl nějaký stařičký analogový ARP, to by asi byla jiná káva. Pro ty účely je dobré obklopit se mršítky typu různých filtrů a envelope followerů. Určitě by se neztratil taky nějaký Bass Synth, třeba ten od Bosse kopíruje opět Behringer, za těch pár kaček se vyplatí vyzkoušet, i kdyby měl později sloužit jen jako těžítko.
EHX je v tomhle určitě na špici. Nejenom POG a HOG, ale už jste zaregistrovali Ravish Sitar? To je tedy nirvána ...
EHX je v tomhle určitě na špici. Nejenom POG a HOG, ale už jste zaregistrovali Ravish Sitar? To je tedy nirvána ...
Dik za opravu. Mate pravdu. Proste jsem myslel ten nejnovejsi Boss Octaver.