Tombtones

Pedály, multiefekty, procesory, ...
citizen.one

Re: Tombtones

Příspěvek od citizen.one »

sice to asi neni treba psat, ale nelze nez souhlasit, kor v dnesni precpany dobe :\
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a pokracovani jako na zavolanou....vcera byl zprovoznen EGO booster alias BoR.
konecne jsem mel cas se mu chvili venovat a musim opravit svoje drivejsi vyjadreni, nehraje to pekne, hraje to skvele! Spousta barev, od clean boostu po saturovane zkresleni, fungujici tone (konecne sem mohl pouzit i tonovou clonu na kytare :) dokonce mi to chvilema pres nakraply Hiwatt modul a SD vintage rails se stazenou tonovkou na kytare a vytazenou na EGU pripomelo magicky ZZ sound :) Krasne rozdilne zvuky snimacu, paradni reakce na volume pot, toz dobre to cisti. .........to bylo to oslnive kreativni umeni

a ted k te sede nudne realite:
zavada vznikla tim ze nebyl dotazeny potak drive, ktery se protocil, kontakty se dotkly sasi a v maximalni pozici to prestalo hrat, .....coz je teda amaterska fuserina nejhrubsiho zrna. Krome toho nebyly dotazene dalsi tri matky. Ze by i tohle bylo nutne pro kvalitni zvuk? Designove detaily jako jsou ruzne matky na jackach In/Out a nesymetricky vyvrtane diry pro knoby uz ani nema cenu prilis resit. Ale chtel jsem si ho vzhledove vytunit lahodnymi cervenymi minichickeny, bohuzel se v jednom miste potkavaly.....

PS: jeste fotecka

Obrázek
Naposledy upravil(a) hyenik dne 3.02.2012 19:48, celkem upraveno 1 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
citizen.one

j dotahovani je u vsech nutny, problem je hlavne v tom, ze kdyz se to utahne poradne pres kovovou podlozku, tak se to vytlaci do laku. Ale obecne jsem musel dotahovat uplne vsechny ty efekty.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Dnes jsem si přečetl tu slovenskou diskuzi. Je rozhodně škoda toho přístupu k reklamacím. Zvláště v případě hraje-li to pro někoho tak dobře, že za to rád zaplatí.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Nevyjádří se k tomu všemu, co zde zaznělo, třeba samotný tvůrce efektů?
citizen.one

co se pamatuju, tak sem moc nechodil :)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

citizen.one píše:j dotahovani je u vsech nutny, problem je hlavne v tom, ze kdyz se to utahne poradne pres kovovou podlozku, tak se to vytlaci do laku. Ale obecne jsem musel dotahovat uplne vsechny ty efekty.
Potrhany odřeny lak ---* best MOJO handwired * :-D :-D
citizen.one

no s tim lakem jsou problemy, na hliniku to moc nedrzi, resp drzi nez se do toho drcne...

nejde o to, jestli to je nebo neni mojo, ale hrajou fakt pekne, v kategorii fuzzface jsem napotkal nic co by mohlo konkurovat...pravda zatim jsem nemel DAM...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

hyenik píše:a presne ty stejne principy plati pro muziku, kde jenom drnkani zdaleka nestaci a kdo chce dnes byt nejakym zpusobem uspesny, tak musi delat celou radu dalsich cinnosti. A kdo nedela, tak proste neni. Tahle rovnice ma zcela trivialni reseni.
To je zajímavá, neřku-li revoluční myšlenka. Dokážeš specifikovat slova " nejakym zpusobem uspesny " ve vztahu k muzice, či jakémukoli jinému umění? Úspěch pro Tebe znamená co? Zdolávání příček hitparád, vydělaný balík peněz? Myslíš, že vůbec lze umění směšovat s businessem? Co třeba takový Van Gogh, expresionista který za svůj život prodal pouze jediný obraz a skončil sebevraždou coby úplně neznámý šmudlal. A hle, co se stalo po jeho smrti. Tak byl úspěšný, nebo ne? Tisíce jiných příkladů by se našlo. Podle Tebe tihle lidé nic nepochopili, protože nedělali " celou radu dalsich cinnosti ". Ňoumové. Dělali jen skutečně kvalitní umění a to je přeci málo.
Víš, jeden pán, kterého si hodně vážím, jmenoval se Frank Zappa, jednou pravil: " hudba je umění příliš jemné a krásné na to, aby ho dokázal pochopit průměrný člověk současnosti." Tahle myšlenka je věčná.
Když si vybavím Tebou zveřejněnou ukázku nahrávání symphonic metalu ve studiu, tak se ještě teď popadám za břicho. Bez talentu, bez nápadu, bez jakékoli originality. Průměrný kýč. Ovšem když tyhle mechanismy úspěchu tak plně chápeš a jistě děláš celou radu dalsich cinnosti, řešíš rovnici se zcela trivialnim reseni, jistě se brzy pochlubíš uvedením do síně slávy. Dej pak vědět.
citizen.one

no myslim ze je celkem patrny co tim hyenik myslel, tak nevim proc takhle utocne.

Dneska v presyceny dobe proste musis delat x veci, kdyz chces, aby se soubor dostal do povedomi, aby te nekam zvali, abys mohl tocit desky a potazmo aby to vubec mohlo fungovat. Pochybuju, ze by dneska nekdo bydlel jako Van Gogh nekde v chatrci, nemel elektriku, nemel pomalu co jist, potykal se s exekucema, se statem atp a nedelal ramcove nic jineho nez to svoje umeni. Na to, abys umeni mohl delat, se tomu musis venovat, a to kdyz chces na plny uvazek, tak te to zaroven logicky musi aspon castecne zivit, cili musis delat tech x veci kolem, aby te to mohlo zivit.

aspon tak to teda chapu ja, uroven umeni nebo neumeni se v tomhle neresi, max v tom smyslu, ze kdyz si budes nekde tvorit doma veledila, tak je dneska uz miziva sance, ze to vubec nekdy nekdo objevi...kdyz se o to nepostaras sam...
dalabo

Příspěvek od dalabo »

citizen.one píše:no s tim lakem jsou problemy, na hliniku to moc nedrzi, resp drzi nez se do toho drcne...

nejde o to, jestli to je nebo neni mojo, ale hrajou fakt pekne, v kategorii fuzzface jsem napotkal nic co by mohlo konkurovat...pravda zatim jsem nemel DAM...
Haluze a pr.del :-D
Chcete dělat kšeft při tom neumite lak co drži na hliniku ? :-D
Talman

Příspěvek od Talman »

4 mmjuz, nerad bych aby tvuj vyklad byl chapan jako nejaky navod jak se stavet k umeni :) a ne k obchodu,
urcite by tvuj zninovany Van Gogh obraz na zakazku rad vytvoril a prodal ..... tady se bavime o tom, ze kdyz nekdo vytvori obchodni vztah, tak by mel komunikovat, objednane zbozi dodat a taky se stavet k reklamaci a opravam jako jiny vyrobce. Nic ve zlem.
VOX AC4TV / Les Paul Vintage V 100 - Gibson '57 Classic Pickups / Epi Sheraton II - '97 - Gibson '57 @ Seymour Duncan SH2N-4C GC Jazz Neck Pickup / CHARM QUARK tombtones/ MXR carbon copy / iRig & iPhone 4s / O.o
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

mmjuz píše:
hyenik píše:a presne ty stejne principy plati pro muziku, kde jenom drnkani zdaleka nestaci a kdo chce dnes byt nejakym zpusobem uspesny, tak musi delat celou radu dalsich cinnosti. A kdo nedela, tak proste neni. Tahle rovnice ma zcela trivialni reseni.
To je zajímavá, neřku-li revoluční myšlenka. Dokážeš specifikovat slova " nejakym zpusobem uspesny " ve vztahu k muzice, či jakémukoli jinému umění? Úspěch pro Tebe znamená co? Zdolávání příček hitparád, vydělaný balík peněz? Myslíš, že vůbec lze umění směšovat s businessem? Co třeba takový Van Gogh, expresionista který za svůj život prodal pouze jediný obraz a skončil sebevraždou coby úplně neznámý šmudlal. A hle, co se stalo po jeho smrti. Tak byl úspěšný, nebo ne? Tisíce jiných příkladů by se našlo. Podle Tebe tihle lidé nic nepochopili, protože nedělali " celou radu dalsich cinnosti ". Ňoumové. Dělali jen skutečně kvalitní umění a to je přeci málo.
Víš, jeden pán, kterého si hodně vážím, jmenoval se Frank Zappa, jednou pravil: " hudba je umění příliš jemné a krásné na to, aby ho dokázal pochopit průměrný člověk současnosti." Tahle myšlenka je věčná.
Když si vybavím Tebou zveřejněnou ukázku nahrávání symphonic metalu ve studiu, tak se ještě teď popadám za břicho. Bez talentu, bez nápadu, bez jakékoli originality. Průměrný kýč. Ovšem když tyhle mechanismy úspěchu tak plně chápeš a jistě děláš celou radu dalsich cinnosti, řešíš rovnici se zcela trivialnim reseni, jistě se brzy pochlubíš uvedením do síně slávy. Dej pak vědět.
Probudil ses ze zimniho spanku? :) Ale tohle je dost slaby i na tebe ;)
Jestlize mas neodolatelnou touhu mi porad dokazovat jak se strasne ve vsem pletu (jenom proto ze jsem si kdysi davno dovolil zesmesnovat ovalne repraky ze smetiště stejne jako tvoje arogantni+agresivni+omezene "nazory"), tak vyuzij SZ prosim, a nezatrolluj svoji tragikomediální nenavisti k metalu (a ke me, vlastne folkarovi ;) "kazdy" thread ve kterem se objevis.
Dekuji
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

teď by mohl ještě přijít výrobce Tombtones :lol: když už, tak už.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
citizen.one

dalabo píše:
citizen.one píše:no s tim lakem jsou problemy, na hliniku to moc nedrzi, resp drzi nez se do toho drcne...

Haluze a pr.del :-D
Chcete dělat kšeft při tom neumite lak co drži na hliniku ? :-D

a to rekl kdo?

doted to bylo rucne strikano autolakem kazdy kus jinak, mozna proto se nevyplatilo schanet technologii, kdyby se to delalo ve vicero kusech, tak by samozrejme byl delan jinak.
Talman

Příspěvek od Talman »

Stačí plnič ne?
VOX AC4TV / Les Paul Vintage V 100 - Gibson '57 Classic Pickups / Epi Sheraton II - '97 - Gibson '57 @ Seymour Duncan SH2N-4C GC Jazz Neck Pickup / CHARM QUARK tombtones/ MXR carbon copy / iRig & iPhone 4s / O.o
citizen.one

heled nevim, neresil jsem to pro tenhle maloucel, pro zamyslenou vetsi vyrobu co jsem videl vzorky, tak nejvic drzela nejaka technologie, kde se to jeste nejak tepelne upravovalo, nejsem lakyrnik, ale pak to drzelo fakt fest a neloupalo se to.
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Práškový lakování. Surovej hliník (tak, jak jsou krabičky prodávány) je potřeba patřične chemicky očistit, jinak nedrží ani komaxit. Některý lakovny to dělaj pořádně, něktrý jen řikaj, že to dělaj pořádně.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
B3CK
Bandzone: https://soundcloud.com/b3ck-2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B3CK »

Na tyto efekty jsem někde četl chválu, tak jsem si 2 koupil po bazaru. Momentálně jsem zkoušel zatím jeden (Fuzz Nerve) a druhý (klon Box of Rock) by mi měl do konce týdne přijít. Fuzz mám od pondělí a zatím jsem dost překvapen. Nemám žádný kdovíjaký super aparát, ale hraje to i tak dost dobře. Kdybych si nepřečetl zde zmíněnou diskuzi, tak bych efekty doporučil, ale zdejší komentáře mě dost zaskočily. Zase na druhou stranu spoléhám na to, že mi snad efekty neodejdou. Předtím jsem používal multiefekt, který měl zkreslovací efekty dost mizerné a i se svým 2 letým samoukovským hraním jsem poznal, že to nebylo ono. Opravdu je škoda, že se o těchto efektech moc neví a také je škoda, že je s výrobcem tak těžká komunikace a že se na výrobce množí stížnosti ohledně komunikace a dodání. Bohužel s komunikací s výrobcem zkušenost nemám, tak radši nebudu někoho uvádět v omyl. Každopádně ten fuzz má super zvuk. Níže je jeho foto.
Přílohy
tombtones.jpg
Naposledy upravil(a) B3CK dne 3.01.2013 20:39, celkem upraveno 1 x.
Fender Custom Jazzmaster 1985/86, Jolana Diamant 2008 Custom s P94 a PAF, Fender Custom Vibrolux Rever-Amp, VOX A4C1 RED, CEHX Big Muff Black Russian V8, Centaur clon overdrive
krasty

Příspěvek od krasty »

B3CK píše:..... že se na něj poslední dobou množí pomluvy.
Můžeš mi napsat, co je tu podle Tebe pomluva? Měl jsem za to, že pomluva je, když tu bude někdo šířit něco nepravdivého, ale nevšiml jsem si, že by tu něco takového padlo.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“