Yamaha THR5 & THR10

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
filo01

Re: Yamaha THR5 & THR10

Příspěvek od filo01 »

filo01 píše:EDIT ještě jsem si vzpomněl na jednu věc, o které se tady asi moc neví: na zahraničních fórech jsem už vícekrát četl, že u THR10 je problém při provozu na baterie. Někdo udával mizernou výdrž a někdo, že pokud se to trochu více ohulí, tak to baterky neustojí a kombo se vypne.
http://www.thegearpage.net/board/showth ... ?t=1077873
http://www.mylespaul.com/forums/squawk- ... ost4158775
Peťan V. píše:Nezkoušel někdo další tady ty Yamahy? Přemýšlím nad něčím kvalitním na baterky a tohle mě celkem zaujalo, ale problém s vypínáním při vyšších hlasitostech mě celkem zrazuje.
Tak po první čistě baterkové produkci můžu problém s vypínáním potvrdit.
THR10X, čerstvě nabité 2200mAh, po asi 3h hraní (v pauzách jsem kombo nevypínal) jsem do toho více praštil a .... ticho ;) Pak jsem ale trochu ztlumil output volume a v pohodě jsem hrál ještě další dvě hodiny. A o den později na ty samé baterky další dvě hoďky doma. Zajímavé je, že v mém případě je flat režim na tohle "přetížení" daleko citlivější než zkreslené kanály.
8xAA NiMH dává jen 9,6V (orig. zdroj je na 15V), tak si nedělám iluze, že s akupackem to bude lepší, ale vyzkouším a když to neklapne, tak přijde zřejmě na řadu 14,8V Li-Po.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

filo01 píše: 8xAA NiMH dává jen 9,6V (orig. zdroj je na 15V), tak si nedělám iluze, že s akupackem to bude lepší, ale vyzkouším a když to neklapne, tak přijde zřejmě na řadu 14,8V Li-Po.

V bateriovejch Yamahach se nevyznam, ale v akumulatorech celkem ano. AA NiMH 2200 jsou pomerne mekky zdroj, daji proud maximalne nekolik amperu a navic se znacnym poklesem napeti.
Kvalitni lipolky je uplne jina pohadka, proud desitky amper nebude problem, ve spicce daji jeste vic. Z triclanku nebo ctyrclanku lipol 2200mAh se da i nastartovat auto ;-) Takze tenhle akupack bude na pohon komba podstatne lepsi nez AAcka.
Hraju výhradně na šrot.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Až do dneška jsem si myslel, že poťák Master je na THR jen regulace volume na zvoleném kanále, abych mohl vyladit patche v pamětích 1-5 na přibližně stejnou hlasitost. Chyba! Není vůbec jedno, jestli dáte Master naplno a celkovou hlasitost komba doladíte přes Output nebo jestli dáte Master na půlku a Output vytočíte více. Minimálně u higainu je první varianta slyšitelně horší, při palm mutingu to "prdí", jako by to bylo přehlcené či co. Pokud se takhle chovají i "dospělé" aparáty, tak se omlouvám, ale lampama jsem nepolíben a THR je zatím můj strop ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

filo01: na ytb jsou borci co na různých THR10 a X mastí i se sedmičkami své highgainy v různých laděních a nic jim tam neprdí. 8)
José

Příspěvek od José »

Když jsem tam ale píchnul basu něco tam ošklivě rezonovalo, když jsem ekvalizérem uřízl pásma 120Hz a níž bylo vše už v pohodě (hráli jsme kytara do mainvstupu THR 5 a basa skrzevá zoom B1XOn do aux inu). Finálně mobilní jamík s výborným zvukem.
filo01

Příspěvek od filo01 »

wikzen: Já sice nejsem borec, ale popisuju, co slyším ;)
Moji hluchotu/nehluchotu můžete na krátké ukázce ověřit zde
https://app.box.com/s/9noeg8uj95enb1rtwpkvxodcidevwucj

Jde to v pořadí: Master naplno, Master na půlku, pak trochu jinak Master na půlku, Master naplno a ještě jednou Master naplno. Output jsem reguloval tak, aby to bylo hlasitostně přibližně stejně, s gainem ani korekcemi jsem nehýbal. Už z té první dvojičky si uděláte obrázek, jaké "prdění" jsem měl na mysli. Na samotný jev celková hlasitost vliv nemá, tj. není to tím, že by repráky nestíhaly, dělá to, i když hraju potichu. Na E6 je to ještě výraznější, tohle snad na demostraci stačí.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Všechny podstatné informace jsou ve videu nebo pod ním (na YT, ne tady ;))

a jedno zajímavé využití delaye jako filtru, resp. další tónové clony
filo01

Příspěvek od filo01 »

Porovnání různých typů kytar se zapnutým/vypnutým delayem na 0ms (filtr, viz video výše)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“