Výroba kytary z topného dřeva od začátku

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Moleek

Re: Výroba kytary z topného dřeva od začátku

Příspěvek od Moleek »

Když už jsme u tohoto topicu, tak jsem načal taky jeden projekt.
Mám pěkné, rovné, vyschlé prkno (materiál teda moc vhodnej nebude, ale nechci hned kupovat kytarové dřevo za 50E, když vím, jak jsem "šikovnej"). Problém je, že je široké jen cca 3 cm, takže je potřeba tu výšku nějak zvednout. Smile navrhoval top ze staré skříně, já objevil staré parkety, takže tam bude top z parket.
Tvar bude tele (nečekaně) :)
Uvidíme, jak rychle něco zmrvím a hodím to do kamen
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

...držím palce. taky jsem se rozhodl pokusit se o tele (z palet - borovicové), ale tak rychle to při mé "píli" nebude. už jsem začal zjišťovat vlastníka těch palet a už mám taky připravené snímače - 2x P-90.

zatím si doma v teple připravuju model v CADu. původně jsem myslel, že vytvořím 3D data z výkresu těla, který je na netu celkem dostupný, ale trochu jsem si ulehčil práci. našel jsem hotová 3D-data těla, které jen upravím pro ty P-90ky, jinou kobylku a odlišné ovládací prvky.

jo a taky jsem koupil lepidlo. v podstatě naslepo jsem koupil soudal 67A na tropické dřeviny. až posléze jsem zjistil, že ho jeden kytarář taky používá, tak snad to bude OK.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

drřím vám palce kluci - já se ke stavbě regulérního nástroje nikdy nedohrabal - jen experimenty se skládačkama - měnění krků a jiných dílů...
OT:kodl - je to jen shoda nicků a nebo tě znám z TK.cz?
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

tak jsem si v teple domova trochu hrál s CADem:
Obrázek
ještě mám v plánu variantu s deklem zezadu (zapuštěným), ale nemám horní frézku, takže díra pro poťáky zepředu s klasickým TELE-krytem bude asi pro domácí výrobu schůdnější cesta.

btw: nevíte někdo, kde by se daly sehnat koaxiální potenciomety (dva nezávisle nastavitelné poťáky nad sebou se stejnou osou otáčení, horní s dutou hřídelkou - no, asi víte co myslím) jako jsou třeba na danelectru?

to MrB14ck: tenhle nick používám ve více fórech, ale nějak mě nenapadá co je TK.cz, takže to bude asi shoda nicků
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“