Rada při výběru kytary pro začátečníka

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Unown

Re: Rada při výběru kytary pro začátečníka

Příspěvek od Unown »

Co říkáte na Cort AD 880 nat pro začátečníka? Díky :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vhodná. Není zač :).
Frantik98

Kytara na začátek

Příspěvek od Frantik98 »

Zdravím, jsem kytarista začátečník a učím se akordy na klasické kytaře, co jsem našel na chalupě a koupil jsem ji Savarez kombinované středně tvrdé nylonové struny. Jenže mi příjde, že ten zvuk prostě není to pravé ořechové a tak už delší dobou přemýšlím o koupi kytary. Kamarád mi poradil, že když se chci učit na kytaru sám a ne v ZUŠce, tak si mám koupit kytaru akustickou. Všude čtu, že pro začátek je lepší klasická, ale on mi řekl, že když sice zvládnu těžší akustickou, tak to budu mít potom snažší. Tak bych se Vás chtěl zeptat, jaký na to máte názor - na starou kytaru, co nejspíš už nehraje dobře, na to, jestli si mam koupit klasickou, či akustickou kytaru, popřípadě jakou. Chtěl bych se vejít do tří tisíc korun.

ps: přemýšlel jsem o téhle: http://kytary.cz/fender-squier-sa-105-bk/HN120224/
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

zalezi co chces hrat a kde, od toho se odviji vsechno ostatni.

to co ti radi kamaradi a "vsude" ctes jsou kombinace veci vytrzenych z kontextu a nesmyslu.
Tezko muzes zadat zhodnoceni kytary kterou tady nikdo neslysel ani nevidel.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Klasická gitara s nylonkami na akordovú hru je ako učit sa na bicie na hrncoch od mámy... Keď chceš hrať vyslovene akordové pesničky, akustika typu "D" je najvhodnejšia. V tejto cenovej relácii je ich v kamenných obchodoch kvantum, zajdi do najbližšej a vyber si.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

No z vlastní zkušenosti si myslím, že se na začátku opravdu líp hraje na klasiku z důvodu širšího krku, na který se při nacvičování akordů líp poskládají prsty aby netlumily sousední struny. Po určité době není problém přejít na úzký krk akustiky, která je lepší pokud chceš kytaru používat na hraní akordů - táboráky, bečky atd. Na druhou stranu je blbost pořizovat dvě kytary, zkus použít tu co máš. Co se týče výběru levné akustiky v dané cenové relaci, nebude to žádná pecka ale vyloženě průser (s ohledem ke schopnostem začátečníka) taky ne. Jenom počítej, že bude zcela jistě potřeba nechat kytaru poseřizovat, bývá z výroby zbytečně vysoký dohmat (snížení ořechu příp. plátku na kobylce, výztuha).
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já zase z vlastní zkušenosti vím, že na klasickou kytaru se právě z důvodu širšího krku prsty na akordy skládají hůře, navíc když chce člověk nejen prsty nějak poskládat, ale také správně tlumit nehrající struny, hrát baréčka, atd. A teď si to přeber :).
Tady není nad čím přemýšlet, pokud nehodláš hrát flamenco nebo klasické skladby ber westernku typu Dreadnought.
Frantik98

Příspěvek od Frantik98 »

No jsem rozhodlej už pro tu akustiku. Jde o to, že ta moje klasika nehraje, tak jak by měla, pár akordů už umím a nezní to tak, jak by mělo, vzhledem k tomu, že se odlepuje kobylka a kytara je z roku 1980 :). Mám v plánu si dojít na prodejnu a tu kytaru si osahat, ale chci se Vás ještě zeptat, máte nějaký typ na značku kytary, která je opravdu kvalitní? Aby se mi v obchodě nezdálo, že ta kytara je dobrá a časem by se z toho stal paskvil, jak jsem četl například o Staggu zde na fóru. Díky :)
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Zdar, kytaru bych volil na základě toho, co a kde chceš hrát. ;) Pokud plánuješ někdy jít do ZUŠ nebo hrát zejména klasickou hudbu, pořiď si klasickou kytaru. Pokud chceš hrát hlavně doprovody k písničkám u táboráku, bude vhodnejší dreadnought. ;)

Obecně Cort nědělá špatný kytary, ideální je vzít někoho, kdo se alespoň krapet vyzná s sebou, aby kytaru vyzkoušel.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Rozdíl mezi levnýma kytarama (ať už je to Stagg nebo Cort) jako nezkušený začátečník určitě nepoznáš. V této cenové to ale je celkem jedno, může se to lišit kus od kusu i v rámci jednoho výrobce. Jak píše Pikus, jdi tam s někým, kdo na to už pár let hraje.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Co takhle být trošku statečný a nést zodpovědnost? Kup si to, co se ti líbí, hraj na to, když se to omrzí nebo to přestane technicky vyhovovat (rozvineš se trošku jiným stylem), pustíš to o dům dál. Jaképak dlouhé rozvažování ...

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Frantik98

Příspěvek od Frantik98 »

martina72 píše:Co takhle být trošku statečný a nést zodpovědnost? Kup si to, co se ti líbí, hraj na to, když se to omrzí nebo to přestane technicky vyhovovat (rozvineš se trošku jiným stylem), pustíš to o dům dál. Jaképak dlouhé rozvažování ...
Je mi 18, bohužel tři tisíce jsou pro mne tři tisíce, takže se v tomhle ohledu musím rozhodovat dlouho a s rozmyslem. :) Jinak ostatním děkuju za odpovědi, jak to půjde, tak půjdu do prodejny s kámošem, který je pro mě inspirace a pomůže mi.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

martina72 píše:Co takhle být trošku statečný a nést zodpovědnost? Kup si to, co se ti líbí, hraj na to, když se to omrzí nebo to přestane technicky vyhovovat (rozvineš se trošku jiným stylem), pustíš to o dům dál. Jaképak dlouhé rozvažování ...
Teda ty máš zase dneska den, koupit si statečně kytaru na kterou třeba skoro ani nejde hrát, a potom se s ní léta potýkat je to nejhorší co může udělat.
Dlouhé rozvažování netřeba, ale vybrat dobrý (technicky) kus je základ, případně nechat seřídit. Nějakýho kamaráda kytaristu, který pomáže, má asi každý.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Eliza224

Příspěvek od Eliza224 »

Ahoj, chci začít hrát na kytaru, akustickou, typ Dreadnought :D Přečetla jsem si FAQ, cítím se extrémně vzdělaná, ale přesto se raději zeptám, přeci jen nemám v okolí bohužel nikdo, kdo by hrál a já sama se v tom ještě tolik neorientuju.
Sháním kytaru do 3000,-, víc investovat nemůžu a popravdě ani nechci. Jsem ochotná do kytary investovat později, ale než zjistím, jestli je to "něco pro mě", radši trochu pošetřím :D
V hledáčku mám 5 kytar: BLOND DJO-610E-BK / BLOND DJO-610-BK / FENDER SQUIER SA-105 BK / CORT AD 810 BKS / EPIPHONE PRO-1 ACOUSTIC EB .
Máte na ně nějaký názor, radu, tip, kterou si pořídit? Co jsem hledala, vyšla mi z toho nejlíp kytara CORT. V podobné cenové relaci už se mi pak hledalo dost špatně, taky proto, že mám estetický požadavek: kytara musí být černá (opravu mi na tom sejde).
Zároveň ještě taková plusová otázka: Myslíte, že se v Kytarách.cz můžu spolehnout, že mi poradí dobře? Nebo se spíš snaží prodat a dál se o to nestarají? Ještě s nimi nemám zkušenosti.
Za jakoukoliv radu předem díky :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

za me Blond, ale o chlup drazsi (horni deska z masivu = obvykle vyrazne zvukove lepsi)
http://kytary.cz/blond-djo-610s-bk/HN121939/

PS: Proc je ta cerna barva tak zasadni?
http://frontman.cz/levne-cinske-dekorac ... -na-zalohu
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
imucz

Příspěvek od imucz »

Zrovna minulé pondělí jsem v kytarách kupoval dceři (20+) pro úplné začátky CORT 810 za 3.190,- peněz. Krk rovný, pražce začistěné (nepřesahující hmatník), dohmat slušně nízký, nedrnčela, ladila až po oktávu... Co se týká barvy a mohutnosti zvuku ať si řeší sama až se (pokud se) něco naučí... Pro mě je překližka kvůli menší náchylnosti na zacházení pro začátečníka právě plus... Cesty vlakem, autobusem na privát a zpátky v létě v zimě...
Gibson SG standard ´78, Bach SG, Foxrox CC hybrid, Radial Bones Hollywood, MXR Super Badass, EHX Satisfaction, HOT Sunset drive, HOT Spring-Verb, HOT The Thirty KT66, 1x12" Engl 112 PRO, Schecter SGR SA-1, Cremona ´86 (samodomo vybavená 1xhumb.+1xsingl), Zoom G3, Roland Cube 10GX
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Eliza224 píše: Máte na ně nějaký názor, radu, tip, kterou si pořídit? Co jsem hledala, vyšla mi z toho nejlíp kytara CORT. V podobné cenové relaci už se mi pak hledalo dost špatně, taky proto, že mám estetický požadavek: kytara musí být černá (opravu mi na tom sejde).
Zároveň ještě taková plusová otázka: Myslíte, že se v Kytarách.cz můžu spolehnout, že mi poradí dobře? Nebo se spíš snaží prodat a dál se o to nestarají? Ještě s nimi nemám zkušenosti.
Za jakoukoliv radu předem díky :)
Tak ta skromná rada je ta, že černou kytaru budeš velmi těžko prodávat (až budeš potřebovat lepší). To tajemství zní, že skoro nikdo (mimo tebe) je nechce. Dále - dotaz na chování prodavačů v Kytary.blabla zde není na místě, je to větší firma, nejlépe, když se tam vypravíš a hotovo. Třeba tam zrovna bude někdo vlídný a šikovný. Nesnaž se zjistit podrobnosti, dověděla by ses "obě strany mince".
Obecná rada je taková, že je vždy nejlépe si téměř prvoplánově koupit kytaru, na kterou zrovna mám, a která se mi líbí. A pak na ni hodně, hodně, hrát. Dělám to tak od 14 let a nikdy se mi tento postup nevymstil. :D
Mnoho štěstí!!

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
litrfree
Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

To o těch černejch neber zas tak vážně, ono se skoro každá tahle úvodní kytara bude prodávat za nějaký neurážlivý peníze blbě. Ještě bych zvážil hledisko světonázoru a kytary, za nezávislej Tibet se Ti bude s čínskou kytarou demonstrovat mírně řečeno rozporuplně. Na ty současný Blond kytary jsem slyšel chválu, ale pokud přišla jedna dávka v kontejneru do Evropy loni a pak už nic, nebo jen tak tu kus tam kus na doplněk, tak už budou asi stejně přebraný.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já bych s Martinou72 opět nesouhlasil, co se případného prodeje černé kytary týče.
Pro mnohé začátečníky je černá barva hlavním kritériem výběru, takže se té neprodejnosti zase tolik neboj.
Každá věc má svého kupce.
ekvb

Příspěvek od ekvb »

presne tak, tipujem, že pre väčšinu začiatočníkov je čierna gitara lákavá. Ja sám som svoju prvú slušnú gitaru kúpil v čiernej farbe. Keď som ju prednedávnom predával, prišiel si po ňu starší pán, žiaden začiatočník a priznal sa, že ju chce aj kvôli čienrej farbe :lol:
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“