mini PAčko

Dotazy, rady, zkušenosti ...
zzbar
Rádce

Re: mini PAčko

Příspěvek od zzbar »

Kuliman měl asi na mysli: http://www.hdt.cz/skytec-disco-set-12/d-220518/
nebo http://www.hdt.cz/omnitronic-c-50a-cerne/d-202429/
a čekal, že mu to někdo doporučí, nebo pochválí. A ono nic.
Jak říkal Pavel2, tady jsou muzikanti, nebo zvukaři a z nich ti to doporučit nemůže nikdo. Tudy cesta prostě nevede a byly by to vyhozené prachy.
Nevymýšlej zbytečně, co už je dávno vymyšlené. Pořiďte si komba a postupně se dopracujte k hrajícímu aparátku.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Lory píše:Protoze podle toho co popisuje mi prijde, ze si chce jen s kamosem brnkat k pustenym songum a nemusi to byt zrovna hi-fi. Proste si nemyslim, ze hleda PA, ikdyz to tak nazval.. Ext. zvukovka by poresila dva mikraky, pripadne tu elektroakustiku...

Ale tak jeden myslel...

Paris píše:na co tu externi zvukovku? (a ty bedny by teda musely bejt hodne "lepsi")

(stacit muze ledacos ... me ted musela stacit nepripojena kytara (zapomnel sem kabel) a repracek k mobilu...)
Jo, přišlo ti to správně :D Asi to vidím, aby měli výkon minimálně 100W (dohromady), myslím, že na mé potřeby to bude stačit a řekněte mi prosím jakej je zásadní rozdíl jestli k tomu koupím malej mixák nebo zvukovku?
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

za takovou cenu asi nebude vhodna zvukovka (predpokladejme, ze by mela chodit i bez pocitace), to se spis najde mixacek s usb rozhranim.

(a jeste si dovolim posledni poznamku o tom, ze tak jak o tom uvazujes ted, neni uplne idealni reseni ... jeste tak na prehravani tech doprovodu mozna, ale jestli by pres to mely jet mikrofony a bas/kytara, tak by to takovy zarizeni nemuselo vydrzet ... neni k tomu proste navrzene...)
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Basu jsem říkal, jestli přes ten mix nejde, že by šla basa do basovýho komba a doprovod a mikráky do beden (kvůli praktičtějšímu "zvučení") ale bez toho se obejdeme, pokud by to nezvládalo ani elektroakustiku (ale na tu hraju teď 2/30 písniček) tak bych zůstal u simulátoru akustiky, takže bude stačit když to zvládne 2 mikráky a doprovod v podobě mp3 písniček. S kámošem sem se teď domluvil, že si na to našetříme společně, ale mě je 16 a mu 15, takže než budem mít těch 7k tak to chvíli potrvá (tím věkem myslím to, že nevyděláváme).
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a mozna by se naslo nejake akusticke/univerzalni kombo se vstupama na mikrofony - to by taky mohla byt varianta k uvaze. a melo by to asi vyuziti i do budoucnosti. (ohledne tech beznejch (hifi/PC) beden sem uz neco psal minule, ale taky sem videl par odpalenejch vejskacu a zesilovacu...)
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Já bych právě chtěl abych měl na každé straně reprobednu (takže to tedy vidím na bedny + mixák).

Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

A co kdybych si pořídil místo reprobeden něco takového: http://kytary.cz/yamaha-hs50m/HN096123/#!prettyPhoto nebo to je zbytečný?

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

porad to je pribuznejsi tomu hi-fi, nez tomu PA. a krome toho to je o 2.180,- pres tvuj puvodni rozpocet.

(a s 5" reprackem moc cirkusu neudelas ... pokud by ses nechtel vzdat takoveho reseni, da se asi vybrat i levneji (viz temata o levnych monitorech))
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

jo, ten repráček sem si neuvědomil. Takže teď budu brouzdat po netu, podívám se po hudebninách v okolí po něčem takovém http://kytary.cz/skytec-pa-8/HN094843/, uvidíme, takže díky za rady :)

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

pokud bude volba, radsi by ses mel takovejm znackam (jako je skytec) vyhnout (tady u toho, co odkazujes, je to videt uz v technickejch datech) ... alternativ neni moc, ale neco se urcite najde. ale o tom bude lepsi mluvit, az to bude aktualni, ono se to muze (nabidka) jeste zmenit.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Však to jsem jen poslal co bych si asi představoval (nezávisle na té konkrétní bedně), až budem mít peníze, tak sem napíšu :wink:

Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Dnes jsem v naší hospodě našel starý zesilovač se 2 reproboxama, který sem si vzal k sobě dom (měli by tam být ještě 2 další reproboxy). Na reproboxu jsou tyto údaje: Frequency response: 40-22.000Hz, Sensitivity: 89Db, Impendance: 8Ohm, Power: 75W, music power: 150W. Značka reproboxů je Dantax.
Podívejte se na fotky a řekněte mi prosím jak to mám zapojit (k dospozici mám ty káble co jsou na fotce), jestli mám koupit nový káble nebo tak něco. Hlavně se chci zeptat jestli musí být zapojeny všechny 4 repráky abych to mohl zapnout. Problém je, že jsou údajně možná vypálený, jenže vzhledově jsou ok a jinak nevím jak se to pozná (?), tak mi prosím poraďte co a jak, abych to mohl zprovoznit (pokud to je funkční :D ) nechci něco udělat špatně. Díky

p.s. omlouvám se za tu fotku kde je ten zesilovač jakoby zohlej (udělal to objektiv, zapoměl sem ho sundat :D)

EDIT: Přinesl jsem další 2 repoboxy a táta mi řekl že ten zesík nefunguje. Kolik by asi stál zesilovač s výkonem 150W nebo 300W (nevím, jestli si budu moct nechat všechny 4)
Přílohy
káble (klidně koupím nové)
káble (klidně koupím nové)
zesilovač ze zadu
zesilovač ze zadu
zesilovač (rádio) s bednama
zesilovač (rádio) s bednama

pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

A jsme zase na začátku - tohle jsou hifi bedny, citlivost 89dB je úplně k ničemu na jakékoliv zvučení...

Znamená to, že aby to trochu hrálo, bude potřeba hodně výkonu a ten se z velké části promění v teplo.
A to teplo zničí reproduktory.

To, čemu říkáš zesilovač, je receiver.
Je určený právě k takovým bednám, které jsi našel - ke hraní někde v obýváku, živou hudbu to po nějakém čase nejspíš nerozdýchá.

Já chápu, že ve Tvém věku nemusíš znát všecho, ale věř nám, že tohle taky není cesta - běháš pořád dokola.
Nějaký bedny, nějaký watty, nějakej mix, nějaká hudba...

U seriózních výrobků najdeš informaci, k čemu je co určené - to je vodítko
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Dobře, takže nic.. :? Jen tak mimo mi prosím ještě řekni kolik by na to stál hi-fi zesilovač (napiš prosímtě zvlášť na 2 a na 4 bedny) (že bych ho časem koupil na "pouštění v obýváku") přece to nevyhodím :wink:

Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Nakonec to teda asi nebudeme kupovat teda, je to zbytečný jak říkáte. Ale na pouštění hudby (né živé!) bych chtěl ty bedničky použít, poradíte mi prosím někdo co koupit jako zesilovač?

mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

pozri toto http://www.rhsound.sk/aktivne-reproboxy.rh.149/ mám od nich 2 x 200W pasív na ONKAYO reciver a v pohode to hrá, onkayo má aj dialkáč, ked si chcem vybombovat muziku tak idem ohluchnut, no nie je to bohvieaká značka , su to slováci a výroba je v číne ale mne to služi,a tie mikráky na bicie čo tam maju su tiež ok ,mal ich bicista a dá sa s tým nahrávat, za 119 E no nekup to :shock: http://www.rhsound.sk/sk/rh-10-2-200t-_ ... hd.363.htm a toto su tie pasív bedne
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Díky za doporučení, ale asi jsi nečel můj poslední příspěvek :wink: Jelikož máme basový kombo, který má 2 vstupy, tak přes jeden půjde basa a přes druhej mikrák/y, zkoušel sem to a zvukově se to dá. Takže teď chci jen sehnat něco jako zesilovač na ty beničky, které jsem fotil o pár příspěvků výše (budui mít 2 beničky, tzn. výkon 150W), tak kdyby jste mi prosím někdo poradili co koupit, díky.

pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Nikomu se radit nechce, protože Ty chceš posvětit něco, o čem my, co jsme stejné chyby nadělali víme, že není dobře...
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

To mám jako ty bedničky vyhodit? Chci přes ně jen pouštět hudbu, jak jsem psal, akorát nevím co si pořídit jako zesilovač, tak mi prosím poraďte nějaký (asi hi-fi) zesilovač, ještě jednou píšu - mám to jen na pouštění hudby.

pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

To jsou HiFi bedny, takže nějaký HiFi nejspíš.
S tím já nedělám, ale možná něco takového: http://eshop.prodance.cz/amd240/d-95101/
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“