MENHYR píše:To je v klidu.Já si to doma sám zrobím to není problém. Vemu mikropájku atd a bude to v klídku.Jen jsem potřeboval vědět jak to vypadá uvnitř. Ale hlavně jsem chtěl z vás vymámit nějaké cenné rady. Schéma si seženu na netu Ale vidm to tak že se stejně budu muset rozhodnout až v obchodě jestli si koupim H-S-S nebo H-H Každopádně dík za rady Jo a ještě jak jsou na tom zvukově ty humbukry co se dávaj místo singlů.Myslím ty tenké humbáče. Jsou srovnatelné s normálním humbáčem nebo jsou horší (lepší?)
ty mini HB maji silnejsi signal, ale proste pnly HB to neni... je to poznat na zvuku...
jinak, pokud budes brat RMpickups (4vyvody), vem 2x HB (Alnico ke krku treba - krasne barevny) a udelej si na 5ti polohovym prepinaci zapojeni jako pouziva Ibanez . popsal jsem to a nekreslil tady:
Polohy prepinace:
Supr díky moc ty mini humbáče mi ležely v hlavě. No ono to je sice fajn jak jsi to nakreslil, ale já bych si to spíš zapojil na push pull poťák abych mohl mít z humbáče čistý singl třeba jen u krku. Podle toho nákresu to vypadá že u té RG321 je možnost mít singl jen v jedné poloze a to navíc u obou humbů zároveň. Líbí se mi jak to mají řešené na Cort Z42 nebo KX5. Je tam 3 polohový přepínač a push pull poťák. Každopádně Petře dík za nákres, určitě sis s tím dal práci Tak mě napadá, šlo by dát singl do díry pro humbucker? Teď mě to tak napadlo místo by tam teoreticky na to být mělo.
Tady u toho zapojeni je hlavne vyhoda paralelniho zapojeni krkoveho snimace, coz pri pouziti Alnivo snimace dava krasnou barvu... uprostred mas zase oba HB dohromady jako u LP... je to takova smes.... me docela vyhovuje
MENHYR píše:Kreativitě se meze nekladou. Ještě k tomu co jsem psal výše. Dá se do ďury pro ten humbucker dát singl?
myslis do dreva, do diry na HB snimac strcit singl? mno to nevim... tezko.. singly jsou sirsi (i s patkama pro uchyceni) a sroubuji se do dreva zeshora
Mozna pokud mas dostatecne tlusty ramecek u HB a pod nim dost velkou douru tak by se tam treba narval, ale vypadalo by to strasne...
Hm, nebo bych udělal nové díry do dřeva Ne to je dost brutální.
PS: Vždyť se tady traduje, že na vzhledu nezáleží, záleží na tom jak to bude hrát ne Ne dělám si p***l, ale nemůžu se pořád rozhodnout jestli ten singl ke krku nebo HB. To je jak dilema pyrotechnika (červený nebo modrý )
ja bych tam dal pekny AlnicoV HB ke krku a rozhodl bych se mezi paralelnim rozepinanim toho HB, nebo na singly... pze oboji ti da krasny singlovsky zvuk (ale druha varianta bude mirne brumet, jak kazdy singl)
Asi dám na tebe Petře. Vidím to na tu Z42 od Cortu, je to mahagon a má to rozepínání na singly Mimochodem pročetl jsem si to co píšeš o kytarách pro začátečníky.... SMEKÁM!!!
Vzdyt to jsou jen prevzaty texty, co jsem povazoval za rozumny, aby ti co o kytarach nic nevi a prijdou sem, hned nedavali "hloupy" otazky. ale prostudovali si to, a pak se ptali....
Zdar, mam strasne dementni dotaz
Mam Cort G200, superstrat, a mam 5polohovej prepinac snimacu (3 single snimace, klasicky jim rikam vyskovej, hlubokej a neco mezi )
jakej je rozdil mezi humbuckerem a kombinaci dvou singlu(2 a 4 poloha)?
ja vim, je to dementni dotaz
Říkej jim krkovej, středovej a kobylkovej, to bude přesnější a všichni ti budou rozumět... Rozdíl je už jenom v tom, že u HB máš ty 2 cívky hned u sebe.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
jestli tim myslis to bruceni, tak to na tech polohach taky nemam, i kduz odim kombo (laney lx20, 15W) na max(teda, na ten max, nez to udela ten strasnej piskavej zvuk )...
ale teoreticky je to neco jako humbucker, ne? protoze me to pride divny, pride mi, ze se na tvrdsi veci hodi spis ten vysokej(kobylkovej?) snimac, ze je to takovy ostrejsi...
On en zvuk je podobnej, ale není stejnej... Jsou tam rozdíly, byt detailní, v konstrukci... 2 SC ti nikdy nebudou znít jako HB... Stejně jako rozpojenej HB nebude znít jako prabej SC...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."