Dilema - vymenit kytaru?
Pravidla fóra
GAX30
Jak se tady probírám timhle tématem - konkrétně GAX30 - tak jsem se rozhod, že bych tuhle kytaru chtěl jako záložní. Válí se mi doma nevyužitej HB Seymour-Duncan SH-2, kterej bych u ní vyměnil za původní. Z fóra jsem vyčet, že je to oblíbená kytara akorát se musí vybrat lepší kus. Fokusku jsem už měl - vyměnil jsem jí za právě ten SH-2. Hraju tvrdší styl s podladěnym Ečkem na Dé. Takže jdu běhat po Praze a shánět a zkoušet. Dám vám vědět, jak to dopadlo.
Wohma píše:V poloze to opravdu neni. Problem je, ze v miste, kde je krk prisroubovanej, je kytara hrozne vysoka, takze to misto hrozne zavazi - a kdyz ho chci "obejit", tak zas narazim na ten vyrez (ruzek) tela. Docela jsem trpel i kdyz jsem hral As I Die od Paradise Lost v pasazi, kde se hraje na 12.-15. prazec, to se jeste dalo zvyknout, vys to ale fakt nedamNevim, jestli mam moc kratkou nebo moc dlouhou ruku nebo co, ale ja tam ty prsty proste pohodlne nestrcim... Kdyz jsem zkousel hrat na otcovu Cortku, tak jsem v pohode dosal i na 21
vzadu, kde je uchyceny srouby pres plech krk, zkosit drevo.....

coz by znamenalo, sundat lak a dat novy, jinak by ta nove lakovana cast byla poznat.... (byla by tam proste delici cara staryho laku a novyho... a mozna nestejny odstin)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
jen poznamky....Wohma píše:....
ad koliky: zkousel jsi oddelat ten kovovej plisek, kterej je kryje? pokud myslis srouby krku tak je to blbost, prece vruty s cockovitou hlavou nepovali primo do dreva a do laku... a plisek u koliku? co to je? a kde?![]()
a btw, vychytal jsi, jak se s ni da hrat vsede? vzdycky se mi posune tak, ze pravacku musim dat dost dozadu a pak me z takove hry boli ruka(a jestli mi reknes, ze ne, tak asi fakt jdu k doktorovi s rukama) - zalezi jestli si davas kytaru na pravou nohu (jako kazdy, kdo nikdy nehral na klasickou spanelku a automaticky si bere elektriku k telu jak samopal
) nebo normlane "mezi nohy", popr. na levou...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
Plisek u koliku je proste krytka tech tuneru... a zkousim si kytaru davat i na pravou, i na levou, ale vzdycky je to spatne
Proste to neni pohodlny pri hrani vsede, alespon pro me.. Kdyz jsem kdysi mival strata, tak na toho se vsede hralo dobre. No a co se tyce krku, nejak jsem se s tim srovnal, ono se da solovat i bez 22. prazce 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus