PRS vs ESP-LTD vs Schecter

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Re: PRS vs ESP-LTD vs Schecter

Příspěvek od ITIetalista »

bubucci píše:No radši používej název ESP-LTD, protože samotné ESP je trochu jiná liga. A klidně můžeš rozbrat i to s tím jednozvratným tremolem, protože při zaměření tady toho PRS SE mi to příjde bezpředmětné. A ten Schecter není z mahagonu nebo jak to myslíš ???
Osobně jsem třeba nikdy Schecterům na chuť nepřišel, takže by mě spíš zajímal ten Allender...http://gitaristi.sk/prs-se-paul-allender/
Schecter Damien Elite 6 je elektrická kytara série: Damien Elite. Tělo je z mahagonu, top je vzorovaný javor, krk je z javoru, hmatník palisandr s 24. pražci s profilem X-Jumbo ozdobený perleťovými značkami ve tvaru kříže, snímače: 2x aktivní EMG 81 (kobylka) + 85 (krk), elektronika: 3 polohový přepínač, Volume, Tone, ukotvení strun: skrz tělo, ladící mechanika: Grover 18:1, barva: See Thru Black

ja ja viem ESP je s USA a ESP-LTD s japonska myslím.

a čo tak napríklad Jacksonku? to je na HC dobrá gitara. napr. http://muziker.sk/elektricke-gitary/sup ... -grey.html
This account don't exist longer.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

ITIetalista píše: ja ja viem ESP je s USA a ESP-LTD s japonska myslím.
ESP je japonsko
ESP-LTD je Indonésie, Vietnam, Čína a Korea, podle tvaru a série.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

ITIetalista píše: takže PRS (prvá) má jednozvrattné tremolo a to je oničom a prepínač je umiestnený niekde za kobylkou+ na HC skôr nie. a je to taká čudná gitara. schecter je síce dobrá ale nepoznám ju . ESP je s mahagónu a ten sa mi pozdáva najviac.
To tremolo není jednozvratné (teda, lze seřídit i na jednozvrat, ale funguje dvojzvratně). Přepínač je věc osobního pocitu a na vše se dí zvyknout. Mimochodem - je to signatura Paula Allendera z Cradle of Filth - proč by na HC neměla být dobrá?

Jak víš, že je Schecter dobrý, když ho neznáš?

"ESP" se ti líbí jen kvůli mahagonu? Hrál jsi na ní? Navíc to není ESP, ale ESP-LTD, což je značný rozdíl. Jaký, to už psali kluci výše.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ITIetalista píše:
Nero píše:
ITIetalista píše:za me ESP. dobrá gitara.
V čem ti přijde lepší než ty ostatní?
takže PRS (prvá) má jednozvrattné tremolo a to je oničom a prepínač je umiestnený niekde za kobylkou+ na HC skôr nie. a je to taká čudná gitara. schecter je síce dobrá ale nepoznám ju . ESP je s mahagónu a ten sa mi pozdáva najviac.
ja by som bral ESP alebo Schecter. podľa toho či má rád viac EMG 60 alebo 85 ku krku.
ty ses strelec! zajimalo by me, jestli jsi ty jmenovany kytary mel v ruce. zatim odhaduju ze je hodnotis spis podle obrazku
lodyha

Příspěvek od lodyha »

ITIetalista píše:
Nero píše:
ITIetalista píše:za me ESP. dobrá gitara.
V čem ti přijde lepší než ty ostatní?
takže PRS (prvá) má jednozvrattné tremolo a to je oničom a prepínač je umiestnený niekde za kobylkou+ na HC skôr nie. a je to taká čudná gitara. schecter je síce dobrá ale nepoznám ju . ESP je s mahagónu a ten sa mi pozdáva najviac.
ja by som bral ESP alebo Schecter. podľa toho či má rád viac EMG 60 alebo 85 ku krku.
Nevim podle čeho soudíš? za 1. Proč je jednozvratný o ničem? (navíc na ní hraje kytarista z COF) a dokážu ti na squieru seřídit tremolo tak že o nerozladíš, za 2. na obě kytary jsem hrál poprvé u thomana v ten samej den to PRS to LTD převálcovalo (a moje nejoblíbeněší značka ze všech) a ještě bych si dovolil říct že i cort za 10k s EMG je lepší než řady 401 a já bych si koupil tuhle značku až od serie deluxe, tohodle schectera přesně neznám ale moh by bejt dobrej. Pak ještě dneska jsem viděl Schecter damien elite (myslim) cena:18300 EMG81/85 v Č.Budějovicích moc pěkná kytara
A ještě PRS má ten přepínač ideálně ono se to zdá, ale hraje pinkneš hraješ dál, a nově má EMG 81tw/89
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Myslim že při výběru z těchhle tří kytar bych se nebál říct že LTD a Schecter na tom budou poměrně podobně zvukově kvůli EMG a stejnýmu materiálu (beru trochu nadneseně ale mě ty kytary zněj podobně) takže by tam spíš asi rozhodovalo kterej tvar preferuješ. Co se týče PRS tak tam bych se toho že tvrdou muziku nezahraje nebál a asi bych ho i preferoval kvůli pohodlí hraní. Osobně jsem sice měl čest pouze s Custom 24 SE ale i na nářezy mi přišla dost dobrá plus krk mi nepřijde takovej špalek oproti těm ostatním dvěma ovšem někdo má radši větší kus dřeva do ruky.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Teorge

Příspěvek od Teorge »

LTD profil Thin U ti přijde jako špalek?
h.k.error

Příspěvek od h.k.error »

Díky za komentáře. Tak jsem hrál v musiccity na Ltd, Schectera obě kytary měly emg a potom na prs carlos santana a ten zvuk prska se nedá srovnávat. Prs zvítězilo na plný čáře.
P.R.S. Paul Allender
Cort x-11
Cort Stratocaster
MESA BOOGIE Single Rectifier
Marshall jpm-1 preamp
Kustom quad 100 HD
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Teorge píše:LTD profil Thin U ti přijde jako špalek?
No je pravda že říct špalek bylo trochu přehnaný je to rozhodně tenčí jak Gibson a zhruba podobný mojí Cortce ale zas žádný shredařský prkno to neni jako má třeba Jackson. To byla taky jedna z věcí ktetá mi vrtala hlavou když jsem uvažoval o bazarový EC-401 (to že jsem si pak koupil větší špalek sedmu je věc druhá)
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“