Hlava do 15 tisíc

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
qwer
Odborník

Re: Hlava do 15 tisíc

Příspěvek od qwer »

Je jedno jestli 30W nebo 50W, hlasitost je cca stejná. Spíš jde o to, že 30W aparáty bývají většinou 4X EL84 (což na nějaký metaly rozhodně nedoporučuju...) a 50W pak 2X EL34 / 6L6 (což je na tenhle druh muziky určitě lepší). Jdou samozřejmě najít vyjímky jako 40W aparát s 4xEL84 v konci nebo 30W aparát s 2x EL34 konci. Já bych bral prostě něco s většíma flaškama (6L6 / EL34 / popř. snad i 6V6), ale na EL84, které se do slabších zesíků zpravidla dávají, bych se vykašlal. Slyšel jsem je sice i v aparátech, které znějí fantasticky plně a tučně s brutálním spodkem, ale moc jich nebylo. V dnešní produkci, kde se každý snaží akorát všechno odrbat, prostě většinou znějí ty malé EL84 hlavičky jako cvičítko na doma a na koncertě to lepší aparát totálně zadupe do země a bude slyšet jen nějaký písek ve vyšších středech.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, plně souhlasím s qwer(em). Popsal to skoro vyčerpávajícím způsobem. Za se be dodávám, že zesilovač 50-60W se dvěmi EL34 nebo 6L6GC v koncovém stupni je jakási optimální volba, i když to tak zatím třeba nevidíš. Pokud Ti nějde jen o "pěkný kravál", ale chceš skutečně hrát a být slyšet, měl bys tomu věřit. Kravál jde udělat i na tranzistorový zesilovač :? . Hodnotit zesilovače podle toho, jaký jsou schopné udělat kravál není vůbec rozumné. Šťastnou volbu :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
torst

Příspěvek od torst »

2 lampa 50W nebo 4 lampa 100W je prostě základ. Ty různý lampový mini co jsou dnes v módě a hodí se spíš do obýváku, myslim, že to časem vyvane.
P.S. U Thunderu je taky ovladač výkonu 1W - 50W. Je u něj napsáno "Master Volume".
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Szarpydrut

Příspěvek od Szarpydrut »

Právě, ze má kámoš th 30 a zní fakt dobře. A za druhé jsou pro mě taky důležité (neříkám že nejdůležitější) rozměry. Jak už jsem psal... Nepotřebuji zvuk na úrovni největších kapel. Za ty peníze to ani nejde. Potřebuji v malé krabičce velký zvuk, který se neztratí. Barovky, hospodské akce, zkušebna. To mi stačí...
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Je vidět, že jsi rozhodnutý, tak kupuj. 30W Orange bude OK. Je pravda, že většina hlav s EL84 bývá středovějsí, to je ale na rock IMHO v pořádku. Až budeš chtít hrát něco basovějšího, vyměníš aparát. Nakupuj na bazaru, můžeš kdykoliv s malou ztrátou vyměnit.
Štábní Generál
Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco

Příspěvek od Štábní Generál »

Szarpydrut píše:1: Nepotřebuji zvuk na úrovni největších kapel.
2: Za ty peníze to ani nejde.
1: Podle mě tady zbytečně snižuješ své ego, to neni dobrý pro budoucí hvězdu :lol:
2: Nesouhlas, dneska jde všechno tak levně.....

Stačí jen vědět, že žádnej, ani ten nejdražší, takže jakoby nejlepší zesilovač, neni úplně perfektní ve všech směrech. Takže stačí použít něco decentního, klidně i přespříliš levnýho. Hlavně ti na něm musí něco imponovat, pak to z tý hlavy můžeš kutat ven.
Repro musí bejt supr, tj na další téma co ti bude sedět a hlavně to musí sedět tomu levnýmu zesíku :lol:
Snímače ti musej sedět, taky další téma....... mno a krabičky, schopnej drive s dobrym ekvalizérem ti ten zvuk zvednou, že budeš čubrnět :wink:

Tohle všechno seženeš za 15 litrů jak nic, počkej po vánocích na bazárek :lol:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“