bubucci píše:
Ibanez se vyrábí v Japonsku a Indonesii /když nepočítám LA custom shop pro endorseers/, dřív vyráběli i v Korei, ale už to přesunuli do Indonesie. S tvým rozpočtem bych nad indonesii nebo koreou vůbec nepřemýšlel. To jsou ty Rga nebo RG350dx co máš v odkazech. Bral bych jenom Japan, už kvůlu kvalitě dřeva, hardwaru a celkovému zpracování a ty řeči o tom jak indo přehraje japan bych nebral vůbec vážně...
Co se týká volby dřeva, tak Ibanez vyrábí primárně z lípy, ale jsou i mahagonové modely a to i RG řady. Tu otázku proč používá Ibanez lípu a to, že na ni požaduješ striktní odpověd...odkázal bych tě na samotného výrobce a nebo si povykládat s nějakýmn kytarářem, který ti k těm vlastnostech dřeva a jejich použití poví víc. Navíc po tom Tvém ''Pořád je to jen článek jednoho člověka...'' asi ani nemá slysl ti něco psát, protože se stačilo podívat, že autorem je Cybermuff, který má navíc hodnost rádce, takže by jeho příspěvky měli mít určitou vypovídací hodnotu...
Omlouvám se, že to psal Cybermuff ten článek jsem si nevšiml.
Bude mi jedno z čeho ta kytara bude, ať je klidně z hnoje, ale ať hraje. Ptám se, protože v dnešní době to je tak, že se dělají šunty, jen ať to stojí co nejméně... Tak mě zajímalo, jestli to pořád neplatí i u těhle pro mě už dražších modelů. Taky v tom článku je psáno, že se lípa používá z ekonomických důvodů... Tak se jen bojím, abych nedal třeba 15k do něčeho, u čeho mi nejdéle vydrží struny. Nic víc v tom nehledej.
Takže brát jedině Japan? Ale to budou už nějaké starší kousky ne? Třeba rok 90 nebo se pletu? Potom už to určitě přestěhovali jinam, ne?
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum tato je z USA nebo to tam vidím blbě?
Opravdu je mezi Japonskem a Korei tak markantní rozdíl? Nero tu zase psal, že Ibanez co rok nebo dva vyvíjí a obměnuje hardware a další věci... Vyrovná se tomu třeba ta USA Custom?