Výběr superstrata 10 000- 16 000

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
MilanT

Re: Výběr superstrata 10 000- 16 000

Příspěvek od MilanT »

Bejk píše:EDIT: Můžete mi někdo říct, jak je na tom ta Ibanez lípa? Přijde mi to jako zvláštní použití dřeva oproti dřevům, ze kterých vyrábí Gibson (mahagon) a Fender (olše, jasan...) a roky je to ozkoušené...
Nechci to porovnávat s nima, jen nevím, jestli Ibanez si sám vyvinul, že z lípy zní ty kytary tak jak chtějí.
Fender, Schecter, ESP, Jackson, Yamaha, Peavey, Epiphone, Ibanez vyráběl a vyrábí z lípy (alespoň dle Muzikusu) - http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-ser ... ezen~2012/

http://www.originalkytary.estranky.cz/clanky/DV.html
http://cs.wikipedia.org/wiki/L%C3%ADpa_americk%C3%A1
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Cybermuff píše:Vypadá to, že japonské továrny jako Ibanez, získávají snědší, více uniformní lípu, zatímco ostatní asijské továrny jí mají více zabarvenou do žluta. A vypadá to, že je mezi nimi velký rozdíl ve zvuku. Čistější, tmavší lípa produkuje více zvuku, zatímco více žlutá méně kvalitní má více z nežádoucích zvukových vlastností topolu. Tvrdý spodek zdůrazněje omezenou dynamiku výsledných tónů.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

MilanT píše:
Bejk píše:EDIT: Můžete mi někdo říct, jak je na tom ta Ibanez lípa? Přijde mi to jako zvláštní použití dřeva oproti dřevům, ze kterých vyrábí Gibson (mahagon) a Fender (olše, jasan...) a roky je to ozkoušené...
Nechci to porovnávat s nima, jen nevím, jestli Ibanez si sám vyvinul, že z lípy zní ty kytary tak jak chtějí.
Fender, Schecter, ESP, Jackson, Yamaha, Peavey, Epiphone, Ibanez vyráběl a vyrábí z lípy (alespoň dle Muzikusu) - http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-ser ... ezen~2012/

http://www.originalkytary.estranky.cz/clanky/DV.html
http://cs.wikipedia.org/wiki/L%C3%ADpa_americk%C3%A1
Pořád je to jen článek jednoho člověka. Já se ptal na Váš názor. Místo, aby jsi mi tady vypsal, že na nějakém modelu Fender nebo Epi taky použil lípu místo klasicky používaných, jsi mohl jednoduše odpovědět na mojí hlavní otázku.
Nechci to porovnávat s nima, jen nevím, jestli Ibanez si sám vyvinul, že z lípy zní ty kytary tak jak chtějí. A nebo, jestli jí berou proto, že to je slušná náhražka a ušetří?
Je to v tom samém článku dole:
Důvody, proč byla lípa použita pro výrobu elektrické kytary, byly ryze ekonomické a kompromisní.
Stejně děkuju.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Teorge píše:
Cybermuff píše:Vypadá to, že japonské továrny jako Ibanez, získávají snědší, více uniformní lípu, zatímco ostatní asijské továrny jí mají více zabarvenou do žluta. A vypadá to, že je mezi nimi velký rozdíl ve zvuku. Čistější, tmavší lípa produkuje více zvuku, zatímco více žlutá méně kvalitní má více z nežádoucích zvukových vlastností topolu. Tvrdý spodek zdůrazněje omezenou dynamiku výsledných tónů.
To znamená, že Ibanez bere tu lepší? Ibanez se vyrábí v Korei nebo nějaké vyšší řady se vyrábí jinde?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Bejk píše:
Teorge píše:
To znamená, že Ibanez bere tu lepší? Ibanez se vyrábí v Korei nebo nějaké vyšší řady se vyrábí jinde?
Ibanez se vyrábí v Japonsku a Indonesii /když nepočítám LA custom shop pro endorseers/, dřív vyráběli i v Korei, ale už to přesunuli do Indonesie. S tvým rozpočtem bych nad indonesii nebo koreou vůbec nepřemýšlel. To jsou ty Rga nebo RG350dx co máš v odkazech. Bral bych jenom Japan, už kvůlu kvalitě dřeva, hardwaru a celkovému zpracování a ty řeči o tom jak indo přehraje japan bych nebral vůbec vážně...
Co se týká volby dřeva, tak Ibanez vyrábí primárně z lípy, ale jsou i mahagonové modely a to i RG řady. Tu otázku proč používá Ibanez lípu a to, že na ni požaduješ striktní odpověd...odkázal bych tě na samotného výrobce a nebo si povykládat s nějakýmn kytarářem, který ti k těm vlastnostech dřeva a jejich použití poví víc. Navíc po tom Tvém ''Pořád je to jen článek jednoho člověka...'' asi ani nemá slysl ti něco psát, protože se stačilo podívat, že autorem je Cybermuff, který má navíc hodnost rádce, takže by jeho příspěvky měli mít určitou vypovídací hodnotu...
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

bubucci píše:
Ibanez se vyrábí v Japonsku a Indonesii /když nepočítám LA custom shop pro endorseers/, dřív vyráběli i v Korei, ale už to přesunuli do Indonesie. S tvým rozpočtem bych nad indonesii nebo koreou vůbec nepřemýšlel. To jsou ty Rga nebo RG350dx co máš v odkazech. Bral bych jenom Japan, už kvůlu kvalitě dřeva, hardwaru a celkovému zpracování a ty řeči o tom jak indo přehraje japan bych nebral vůbec vážně...
Co se týká volby dřeva, tak Ibanez vyrábí primárně z lípy, ale jsou i mahagonové modely a to i RG řady. Tu otázku proč používá Ibanez lípu a to, že na ni požaduješ striktní odpověd...odkázal bych tě na samotného výrobce a nebo si povykládat s nějakýmn kytarářem, který ti k těm vlastnostech dřeva a jejich použití poví víc. Navíc po tom Tvém ''Pořád je to jen článek jednoho člověka...'' asi ani nemá slysl ti něco psát, protože se stačilo podívat, že autorem je Cybermuff, který má navíc hodnost rádce, takže by jeho příspěvky měli mít určitou vypovídací hodnotu...
Omlouvám se, že to psal Cybermuff ten článek jsem si nevšiml.
Bude mi jedno z čeho ta kytara bude, ať je klidně z hnoje, ale ať hraje. Ptám se, protože v dnešní době to je tak, že se dělají šunty, jen ať to stojí co nejméně... Tak mě zajímalo, jestli to pořád neplatí i u těhle pro mě už dražších modelů. Taky v tom článku je psáno, že se lípa používá z ekonomických důvodů... Tak se jen bojím, abych nedal třeba 15k do něčeho, u čeho mi nejdéle vydrží struny. Nic víc v tom nehledej.
Takže brát jedině Japan? Ale to budou už nějaké starší kousky ne? Třeba rok 90 nebo se pletu? Potom už to určitě přestěhovali jinam, ne?
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum tato je z USA nebo to tam vidím blbě?
Opravdu je mezi Japonskem a Korei tak markantní rozdíl? Nero tu zase psal, že Ibanez co rok nebo dva vyvíjí a obměnuje hardware a další věci... Vyrovná se tomu třeba ta USA Custom?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ono je to tvrzení s výměnou hardware trošku nadsazené, protože nejvíc změn dělají u těch levných řad a tam je snaha co nejvíc ušetřit, protože tvoří největší část prodejů.
Kvality bych se u japonských prestige modelů a nebo i starších nebál. Osobně jsem měl třeba i RG s mahagonovým tělem a hrálo skvěle. Vlastnil jsem už určitě přes 10 Ibanezek a polovina z toho byly Japonci, takže mám určitě možnost posoudit, jak zvuk tak i zpracování.
Kdybych se ještě vrátil k té lípě, tak obrovskou výhodu vidím ve váze nástroje a to je u superstratu docela zásadní věc, protože se sází víc na ergonomii a hráčské pohodlí, než na masivní zvuk, který leze např ze 4kg LesPaula. Teď hraju na lipového Musicmanna a ta kytara je neuvěřitelné lehká a přitom hraje skvěle a neřekl bych, že Musicmann někde šetřil...
S tím USA RGčkem je to tak, že custom shop se dělal jenom v USA. Pokud teda pominu malosériovky J-custom, které jsou z Japonska. Kvalita by měla být špičková, ale v ruce jsem ji ještě neměl. Čím častej ji vidím, tím víc mě svrbí prsty :D
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Bejk píše:Pořád je to jen článek jednoho člověka. Já se ptal na Váš názor. Místo, aby jsi mi tady vypsal, že na nějakém modelu Fender nebo Epi taky použil lípu místo klasicky používaných, jsi mohl jednoduše odpovědět na mojí hlavní otázku.
Omlouvám se za ten článek, nechtěl jsem tě naštvat, jen trochu pomoci. Slibuji, že příště už žádné odkazy nebudou, škoda mého a tvého času.
P4WELL

Příspěvek od P4WELL »

Zdravím,
Nepřemýšlej nad tím a jdi dotoho Carvina, ta kytara se v BTS (modří vědí) prodávala za cca 2400,- marek a je to nástroj z doby, kdy se ještě ani v USA na výrobě nešetřilo. Z toho tremola strach neměj, v nejhorším ho můžeš vždycky zašpalkovat, jak jsi psal, ale v této kategorii kytar jsou tremola radost, a zrohna Kahlery používaný na Carvinech a Hammerech na začátku devadesátých letech považuju za vůbec nejlepší co se kdy dělalo. Nelze vůbec srovnávat se současnou produkcí.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

MilanT píše:
Bejk píše:Pořád je to jen článek jednoho člověka. Já se ptal na Váš názor. Místo, aby jsi mi tady vypsal, že na nějakém modelu Fender nebo Epi taky použil lípu místo klasicky používaných, jsi mohl jednoduše odpovědět na mojí hlavní otázku.
Omlouvám se za ten článek, nechtěl jsem tě naštvat, jen trochu pomoci. Slibuji, že příště už žádné odkazy nebudou, škoda mého a tvého času.
Za článek děkuju, našel jsem tam co jsem potřeboval, ale chtěl jsem bližší info PROČ se lípa používá. Že ji použil Epiphone nebo ESP jsem už někde četl.
Neber to, jako, že jsem ti nadával, ale chtěl jsem jen vyjádřit, že se ptám na něco trochu jiného než na co jsi mi odpověděl, když napoprvé to nebylo jasné z textu (ať už z mojí nebo tvojí strany).
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

P4WELL píše:Zdravím,
Nepřemýšlej nad tím a jdi dotoho Carvina, ta kytara se v BTS (modří vědí) prodávala za cca 2400,- marek a je to nástroj z doby, kdy se ještě ani v USA na výrobě nešetřilo. Z toho tremola strach neměj, v nejhorším ho můžeš vždycky zašpalkovat, jak jsi psal, ale v této kategorii kytar jsou tremola radost, a zrohna Kahlery používaný na Carvinech a Hammerech na začátku devadesátých letech považuju za vůbec nejlepší co se kdy dělalo. Nelze vůbec srovnávat se současnou produkcí.
Děkuju, přemýšlím i nad ním. Určitě je dobrý, ale k bohužel k smrti nenávidím zlatý hardware :twisted: . Asi jsem moc vybíravej. Nepoznáte takhle z fotky z jakého dřeva je korpus? Vypadá zajímavě.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bejk píše:To je zajímavý a vyvyjí se to směrem kupředu a nebo jen zkouší kde by ušetřily a dávají tam sice novinky, ale horší než bývaly?
Ty věci, které mám na mysli já, nejsou změny, kterýma ušetří. Když použijí jiný model snímačů, jiný typ tremola (tam máš postup třeba Edge => Edge II => Edge III => Zero-Edge), úprava zapojení.
Bejk píše: Důvody, proč byla lípa použita pro výrobu elektrické kytary, byly ryze ekonomické a kompromisní.
Tohle nejde vůbec nijak brát v potaz. Celý filosofie kytar Fender je založená na ekonomičnosti a praktičnosti. Nejsou to kvůli tomu špatné kytary...

Lípa je zcela normální dřevo na úrovni jako mahagon nebo bahenní jasan. Samozřejmě má trochu jiné zvukové vlastnosti, ale samo o sobě druh dřeva podle mě není směrodatnou proměnnou. Pokud tedy srovnáváš lípu a mahagon, mahagon vs. olše je samozřejmě jiná story.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tohle nejde vůbec nijak brát v potaz. Celý filosofie kytar Fender je založená na ekonomičnosti a praktičnosti. Nejsou to kvůli tomu špatné kytary...
To máš vlastně úplnou pravdu.
Jinak opět jsem hledal kde se dalo a jediné kytary, které mají nelakovaný krk jsou Ibanez nebo Jackson, Schecter i LTD lakujou krky a to nechci.
Ještě se Vás zeptám co říkáte jako vyhranější než já... Je rozpojení HB přibližně s srovnatelné (nebo dokonce stejně) jako klasický SC? Jde mi o to, když porovnám vedle sebe kytaru s rozpínatelnými HB-HB a HB-SC-HB.
Já hrál většinou jen na HB a nebo rozepnuté HB a singlům jsem (možná špatně a jednou toho budu litovat) nevěnoval tolik času při zkoušení kytar a tak. Takže si nemůžu udělat nějaký vlastní obrázek při porovnání jak se chová rozepnutý HB a klasický singl.
Pardon, že se pořád vracím k tomu Sustainacu, ale hodně mě zajímá a opravdu by se tu nenašel někdo, kdo na to někdy hrál? V hudebninach kytaru s něčím takovým nemají, tak si to nemůžu vyzkoušet. Tak hledám nějakou referenci či zkušenost u vás.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Bejk píše:
Je rozpojení HB přibližně s srovnatelné (nebo dokonce stejně) jako klasický SC?

Jde mi o to, když porovnám vedle sebe kytaru s rozpínatelnými HB-HB a HB-SC-HB.
Stejné to není. Podobné ano.

HH nebo HSH nejde srovnávat, když ten singl je v jiné poloze.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Děkuju, to jsem chtěl slyšet :).
S tou polohou to je moje chyba, přepsal jsem se, chtěl jsem říct HB-SC-SC a rozepnutý krkový HB.Tohle byla původní mýšlenka.

Jinak, že odbočuju, psal jsem už 2 SZ Fadeovi kvůli té Ibanez S... A nepřišla mi vůbec žádná odpověď, nevíte co s ním je? Zprávy si přečetl :( .
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Někdy se stává, že se zprávy prostě zablokují a nedojdou... On si to asi přečte tady.

K těm snímačům - stejně to samozřejmě znít nebude, ale je to bezproblémová náhrada.

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Nero píše:Někdy se stává, že se zprávy prostě zablokují a nedojdou... On si to asi přečte tady.

K těm snímačům - stejně to samozřejmě znít nebude, ale je to bezproblémová náhrada.
Aha, to jsem nevěděl, myslel jsem, že SZ dojde vždy. Ok, zas jsem o něco chytřejší.
Dobře, děkuju. V tom případě zapojení taky nebudu nijak extrémě řešit, jestli rozeínatelné HB a nebo aby tam měla alespoň 1 singl. Kritérii jsem si zadal už dost, ještě tohle :D. Už abych se dostal do hudebnin zkusit ty aktivní snímače vedle pasivů pořádně. Podle ukázek z YT mě ale moc neoslovily. Na to, co chci hrát už je to možná až moc velká řežba...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nestává se to často, ale párkrát se mi stalo, že jsem odeslal SZ a po 3 měsících pořád nebyla doručená, i když člověka na fórum chodil a jiné SZ četl, prostě ta moje nedorazila. Pak se dají takové zprávy jen smazat, protože už nedorazí...

Ale to jsme tu malinko OT - ty jsi zkoušet a pak napiš, co z toho vylezlo :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Nero píše:
Ale to jsme tu malinko OT - ty jsi zkoušet a pak napiš, co z toho vylezlo :wink:
Tak po vyzkoušení jsem dospěl k názoru, že pasivy mi budou stačit. Ale člověk se mění, třeba mi půl roku po koupi kytary hrábné a budu strašně moc chtít nějakou kytaru s EMG nebo BLACKOUTama :D.
Zůstávám u pasivů.
A najednou jsem našel tuto signature od Cortu, ale tady ji vůbec zkusit nemůžu. Tak se chci zeptat, co říkáte na ni? Zkoušeli jste ji když byla někde na krámu? Tady na foru jsem o ní nenašel žádnou zmíňku...
Má to cenu nebo je to s ní podobné jako se signature LTD?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jestli ti jde o kvalitní čistý zvuk, tak u pasivů zůstaň rozhodně :wink:

Jakou Cort signaturu myslíš? Dělají v rámci toho, co hledáš, Gene Simmons (nebrat, navíc je fuj) a Mathias Jabbs (jeden model dost omezený, druhý docela otazník). Pak existuje Hiram Bullock signature (nezkoušel jsem, ale slyšel jsem o ní dost pozitivního), ale tu snad už nevyrábí.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“