Rozlaďování struny

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
anmelden

Re: Rozlaďování struny

Příspěvek od anmelden »

Možná máš prostě vadnou mechaniku. Pokud ti kytara nedrží ladění pouze na jedné struně, tak to bude v kolíku. Tremolo to není, nulťák asi taky ne. Takže asi ta mechanika, nic jiného to být nemůže. Odnes to do hudebnin, a když ti nepomůžou, kup za pár stovek kusovku mechaniku a nech si to vyměnit.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Paris píše: a mozna by stalo za to se jeste vratit k tomu, na co se ptal woro:
woro90-1 píše:Máš tu strunu dobře namotanou na mechanice?
Neumím si představit, že by tohle mohlo způsobit nadlaďování struny...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

nero: povolíš pákou....závity co byli přitažený se rozjedou na kolíku a máš nadladěno víš než před kvedláním
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To nedává smysl. Povolením páky se pak vše vrátí, pokud se struna nezadrhne v nulťáku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

pokud tam je namotano vic zavitu, a neskladaji se na koliku idealne, tak si to (jakztakz) predstavit umim. (ale nerikam, ze to musi byt nutne tim, proto jsem tvuj prispevek citoval prvni, a pak az ten woruv...)
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Mně to smysl dává. Pokud bude struna fakt blbě namotaná, tak se při povolení struny tremolem povolí i závity struny na kolíku a při návratu tremola zpět se ty závity hned úplně nedotáhnou, tím pádem zůstane nenamotaná část struny víc natažená. Jestli je závada v tomhle a nebo ve váznoucí struně v nuláku by se mělo dát jednoduše odzkoušet. Po povolení strun stlačením páky tremola a jejich opětovým natažením (návrat tremola do nulové polohy) bych zkusil zatlačit nebo zatahat za část struny mezi nultým pražcem a ladícím kolíkem. Pokud bude problém v nultém pražci, tak znějící část struny bude nadladěná stejně nebo ještě víc, ale pokud bude problém v namotání struny na kolíku, tak se pravděpodobně ty závity na kolíku dotáhnou a ladění se vrátí zpět.
Já bych nezavrhoval ani to tremolo. Počítám, že je to obdoba klasickýho vintage (straťácký) tremola, kde se struna láme přes kámen dolů k otvoru v základně, kde se znovu láme přes hranu otvoru a za kuličku, pak drží v zúžení v sustainblocku. V jednom z těch dvou lomení se může zadrhávat. Spíš asi v tom zlomu hned za kamenem, kde je ta neznějící část přecejen delší a bylo by to na rozladění znát víc. Není už třeba vydřená nebo vytlačená drážka v kameni tremola? Pro jistotu bych zkusil ten kámen máznout grafitem nebo prohodit s jiným.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
davidkoh007

Příspěvek od davidkoh007 »

Struna je 100% správně namotaná.
A začaly to dělat i ostatní struny, dřív mi to vůbec nepřišlo/ nevšiml si toho. Problém bude v tremolu, podívám se na něj...
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Aha tak v tom případě si pročti pěkný návod od Wora snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 19130.html
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
davidkoh007

J.J. píše:Aha tak v tom případě si pročti pěkný návod od Wora snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 19130.html
Moc díky, je to tam
A tento způsob seřízení a naladění má ještě jednu podstatnou výhodu - při rozladění vlivem přehnaného tahání strun stačí zapáčit a samo se to doladí. Odpadá tím typický problém, kdy je po sólu s tahanými tóny kytara rozladěná, a pak přijde pasáž s akordy a tahá to za uši. Stačí po sólu zakvedlat pákou a ladění je zpátky.
Ale je mi opravdu divný, že dřív jsem s tímhle absolutně žádný problém neměl, tzn struny držely naladěné i po vytahování.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

... všechno sa jednou raz musí pokazit... :lol:
This account don't exist longer.
davidkoh007

...jinak by to nebyla ibanezka :D
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

davidkoh007 píše:...jinak by to nebyla ibanezka :D
+1 :lol: :mrgreen: :lol:
Ibanez sa kazí asi najskôr aj mne to Ibanez DAG1 kombo prestávalo hrať :lol: tak som reklamoval a už jede. :mrgreen: zaujímalo by ma prečo sa Ibanez veci tak rýchlo kazia...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A kolik těch Ibanez věcí si měl v ruce, že je tak kritizuješ? Asi se ti běžně v rukou rozpadají jejich Prestige nástroje, protože jinak by to bylo jen hloupé žvanění...

PetrPeter 1975 - 2008
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

No já bych to teda nepodával tak, že se Ibanez věci kazí... (třeba jejich efekty mi něpřijdou moc problémové - ty staré, u nových nevím)... Jinak u kytar je rozdíl mezi Ibanezou, která stojí 4k a jinou, která stojí 20k...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nero píše:A kolik těch Ibanez věcí si měl v ruce, že je tak kritizuješ? Asi se ti běžně v rukou rozpadají jejich Prestige nástroje, protože jinak by to bylo jen hloupé žvanění...
Konkrétně Žvanění. Mě už to začíná docela štvát. Tohle už je na titul. Stačí si rozkliknout poslední itietalistovy příspěvky.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

jo tak Ibanez Prestige to je už niekde inde ja som mal na mysli tie najlacnejšie Ibanez veci...
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

woro90-1 píše:
Nero píše:A kolik těch Ibanez věcí si měl v ruce, že je tak kritizuješ? Asi se ti běžně v rukou rozpadají jejich Prestige nástroje, protože jinak by to bylo jen hloupé žvanění...
Konkrétně Žvanění. Mě už to začíná docela štvát. Tohle už je na titul. Stačí si rozkliknout poslední itietalistovy příspěvky.
Ano, posledni, nebo prvni, nebo jakekoliv jine ITIetalistovy prispevky.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

ITIetalista: Neokecávej to a když už ti příjdou lacinější ibanez produkty tak špatné a nespolehlivé tam jmenuj, protože na to, aby sis utvořil tenhle názor jich musela být určitě kupa.
Přidávám se k postu žvanila.

K tématu: z osobní zkušenosti vím, že to je jen o nastavení nástroje, o seřízení...shodou okolností mám i jednu levnou ibanez s jednoduchým nezamykacím tremolem a zrovna já páku využívám prakticky pořád a nemažu se s tím, ladění i tak drží jak skála...nevydrží tak dlouho jako moje RGT a ani nemá takový rozsah, ale rozhodně se s tím dá vpohodě hrát a žít.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

tak to som mal v ruke špatné Ibanez kombo a špatnú Ibanez Gio...
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Teď je otázkou, jestli to bylo kytarou, nebo seřítením... Jinak myslím si, že při správném zacházení, jde seřídit i levnější kytara (akorát to většinou dá víc práce než u dražší, ale s tím se musí počítat...)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“