Rozlaďování struny
Pravidla fóra
Re: Rozlaďování struny
Možná máš prostě vadnou mechaniku. Pokud ti kytara nedrží ladění pouze na jedné struně, tak to bude v kolíku. Tremolo to není, nulťák asi taky ne. Takže asi ta mechanika, nic jiného to být nemůže. Odnes to do hudebnin, a když ti nepomůžou, kup za pár stovek kusovku mechaniku a nech si to vyměnit.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Neumím si představit, že by tohle mohlo způsobit nadlaďování struny...Paris píše: a mozna by stalo za to se jeste vratit k tomu, na co se ptal woro:woro90-1 píše:Máš tu strunu dobře namotanou na mechanice?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
nero: povolíš pákou....závity co byli přitažený se rozjedou na kolíku a máš nadladěno víš než před kvedláním
- Nero
- Rádce
To nedává smysl. Povolením páky se pak vše vrátí, pokud se struna nezadrhne v nulťáku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
pokud tam je namotano vic zavitu, a neskladaji se na koliku idealne, tak si to (jakztakz) predstavit umim. (ale nerikam, ze to musi byt nutne tim, proto jsem tvuj prispevek citoval prvni, a pak az ten woruv...)
Mně to smysl dává. Pokud bude struna fakt blbě namotaná, tak se při povolení struny tremolem povolí i závity struny na kolíku a při návratu tremola zpět se ty závity hned úplně nedotáhnou, tím pádem zůstane nenamotaná část struny víc natažená. Jestli je závada v tomhle a nebo ve váznoucí struně v nuláku by se mělo dát jednoduše odzkoušet. Po povolení strun stlačením páky tremola a jejich opětovým natažením (návrat tremola do nulové polohy) bych zkusil zatlačit nebo zatahat za část struny mezi nultým pražcem a ladícím kolíkem. Pokud bude problém v nultém pražci, tak znějící část struny bude nadladěná stejně nebo ještě víc, ale pokud bude problém v namotání struny na kolíku, tak se pravděpodobně ty závity na kolíku dotáhnou a ladění se vrátí zpět.
Já bych nezavrhoval ani to tremolo. Počítám, že je to obdoba klasickýho vintage (straťácký) tremola, kde se struna láme přes kámen dolů k otvoru v základně, kde se znovu láme přes hranu otvoru a za kuličku, pak drží v zúžení v sustainblocku. V jednom z těch dvou lomení se může zadrhávat. Spíš asi v tom zlomu hned za kamenem, kde je ta neznějící část přecejen delší a bylo by to na rozladění znát víc. Není už třeba vydřená nebo vytlačená drážka v kameni tremola? Pro jistotu bych zkusil ten kámen máznout grafitem nebo prohodit s jiným.
Já bych nezavrhoval ani to tremolo. Počítám, že je to obdoba klasickýho vintage (straťácký) tremola, kde se struna láme přes kámen dolů k otvoru v základně, kde se znovu láme přes hranu otvoru a za kuličku, pak drží v zúžení v sustainblocku. V jednom z těch dvou lomení se může zadrhávat. Spíš asi v tom zlomu hned za kamenem, kde je ta neznějící část přecejen delší a bylo by to na rozladění znát víc. Není už třeba vydřená nebo vytlačená drážka v kameni tremola? Pro jistotu bych zkusil ten kámen máznout grafitem nebo prohodit s jiným.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
-
davidkoh007
Struna je 100% správně namotaná.
A začaly to dělat i ostatní struny, dřív mi to vůbec nepřišlo/ nevšiml si toho. Problém bude v tremolu, podívám se na něj...
A začaly to dělat i ostatní struny, dřív mi to vůbec nepřišlo/ nevšiml si toho. Problém bude v tremolu, podívám se na něj...
Aha tak v tom případě si pročti pěkný návod od Wora snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 19130.html
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
-
davidkoh007
Moc díky, je to tamJ.J. píše:Aha tak v tom případě si pročti pěkný návod od Wora snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 19130.html
Ale je mi opravdu divný, že dřív jsem s tímhle absolutně žádný problém neměl, tzn struny držely naladěné i po vytahování.A tento způsob seřízení a naladění má ještě jednu podstatnou výhodu - při rozladění vlivem přehnaného tahání strun stačí zapáčit a samo se to doladí. Odpadá tím typický problém, kdy je po sólu s tahanými tóny kytara rozladěná, a pak přijde pasáž s akordy a tahá to za uši. Stačí po sólu zakvedlat pákou a ladění je zpátky.
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
-
davidkoh007
...jinak by to nebyla ibanezka 
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
+1davidkoh007 píše:...jinak by to nebyla ibanezka
Ibanez sa kazí asi najskôr aj mne to Ibanez DAG1 kombo prestávalo hrať
This account don't exist longer.
- Nero
- Rádce
A kolik těch Ibanez věcí si měl v ruce, že je tak kritizuješ? Asi se ti běžně v rukou rozpadají jejich Prestige nástroje, protože jinak by to bylo jen hloupé žvanění...
PetrPeter 1975 - 2008
No já bych to teda nepodával tak, že se Ibanez věci kazí... (třeba jejich efekty mi něpřijdou moc problémové - ty staré, u nových nevím)... Jinak u kytar je rozdíl mezi Ibanezou, která stojí 4k a jinou, která stojí 20k...
-
woro90-1
Konkrétně Žvanění. Mě už to začíná docela štvát. Tohle už je na titul. Stačí si rozkliknout poslední itietalistovy příspěvky.Nero píše:A kolik těch Ibanez věcí si měl v ruce, že je tak kritizuješ? Asi se ti běžně v rukou rozpadají jejich Prestige nástroje, protože jinak by to bylo jen hloupé žvanění...
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
jo tak Ibanez Prestige to je už niekde inde ja som mal na mysli tie najlacnejšie Ibanez veci...
- ...EDGE...
Ano, posledni, nebo prvni, nebo jakekoliv jine ITIetalistovy prispevky.woro90-1 píše:Konkrétně Žvanění. Mě už to začíná docela štvát. Tohle už je na titul. Stačí si rozkliknout poslední itietalistovy příspěvky.Nero píše:A kolik těch Ibanez věcí si měl v ruce, že je tak kritizuješ? Asi se ti běžně v rukou rozpadají jejich Prestige nástroje, protože jinak by to bylo jen hloupé žvanění...
ITIetalista: Neokecávej to a když už ti příjdou lacinější ibanez produkty tak špatné a nespolehlivé tam jmenuj, protože na to, aby sis utvořil tenhle názor jich musela být určitě kupa.
Přidávám se k postu žvanila.
K tématu: z osobní zkušenosti vím, že to je jen o nastavení nástroje, o seřízení...shodou okolností mám i jednu levnou ibanez s jednoduchým nezamykacím tremolem a zrovna já páku využívám prakticky pořád a nemažu se s tím, ladění i tak drží jak skála...nevydrží tak dlouho jako moje RGT a ani nemá takový rozsah, ale rozhodně se s tím dá vpohodě hrát a žít.
Přidávám se k postu žvanila.
K tématu: z osobní zkušenosti vím, že to je jen o nastavení nástroje, o seřízení...shodou okolností mám i jednu levnou ibanez s jednoduchým nezamykacím tremolem a zrovna já páku využívám prakticky pořád a nemažu se s tím, ladění i tak drží jak skála...nevydrží tak dlouho jako moje RGT a ani nemá takový rozsah, ale rozhodně se s tím dá vpohodě hrát a žít.
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
tak to som mal v ruke špatné Ibanez kombo a špatnú Ibanez Gio...
Teď je otázkou, jestli to bylo kytarou, nebo seřítením... Jinak myslím si, že při správném zacházení, jde seřídit i levnější kytara (akorát to většinou dá víc práce než u dražší, ale s tím se musí počítat...)