Dvouzvratné tremolo

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Pridej pruzinu...bude se ti hur tahat za packu no..mozna tak jediny
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

mayda píše:Help :D
Mam kejtru Jackson Dxmg-dvojzvratny tremolo. Pri bendu se tremolo zveda(asi vetsi tah strun proti pruzinam). Kytaru mam spravne serizenou, naladenou, tremolo je v rovine s telem kytary... Co s tim? Nekdo mi tvrdi ze je to normalni, jini zas ze je to spatne. Mam tam 3 pružiny, pomuze mi kdyz pridam dalsi? Co se stane když jich budu mít moc, prasknou struny? :D
Ano, pridani pruziny pomuze, struny neprasknou, jen bude potreba znovu
seridit tremolo a naladit.... Tipuju ze tam mas minimalne desitky struny...
Nekdo muze rikat ze je to normlani, nekdo ze, to je fuk, dela to i lidem na klasickym tremolu na Fendru... Je spis otazka jestli ti to pri hre vadi a jestli to rozladuje kytaru nebo ne... protoze pridanim pruziny vznikne vetsi protitah a struna bude zase na bendovani klast trochu vetsi odpor...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
mayda

Příspěvek od mayda »

no popravde me to uplne vyšiluje, ptže pri hrani nekterych "licku" to zni falesne-pri bendech se vsechny struny podladi o cca pulton....strasny :x
Je nejaky urcity specialni zpusob rozlozeni tech pruzin??
a struny mam normalni....devitky...tremolo se zvedalo u továrních strun, a u DR light se taky zvedá....
dík za odpovědi :wink:
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Kup si vsechny pruziny novy, bud 4 normal, nebo 3 tvrdy (ale asi spis ty 4, at muzes zkouset), basovy struny maji vetsi tah, takze ja osobne treba davam dve pruziny hned zkraje pod basovyma strunama rovnobezne, a treti pruzinu pod tenkym eckem davam sikmo na druhou packu hrebenu (uchytu pruzin) - tohle na devitky struny.
Na desitky (nebo hybridy desitky) pridavam jeste jednu pruzinu doprostred
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

to velký rozladění je způsobeno tím, že máš moc tenký struny, takže nepotřebuješ moc a hned se ti to při bendu snadno rozleze. Změna pružin ti pomůže, ale zkusil bych ještě použít desítky struny nebo se naučit, že při bendu musí hrát pouze ta jedna struna, kterou natahuješ.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Před tejdnem jsem udělal rozumnou věc, zbavil jsem se závislosti na Gorčíkovi, koupil jsem něco od Jima Dunlopa, rozlaďování (téměř) zmizelo, můžu i poměrně bez problémů používat páku, problém jsem hledal v kobylce, ale přitom největší díl na tom nesly struny.
Jako maj jinej materiál, ale ani se mi nechce moc věřit, že by to mohlo mít až takovej efekt...

2Mayda:
Vyměnit struny by nezaškodilo, devítky jsou absolutně v pohodě, akorát bych možná trošku zahejbal s délkou pružin (posunout ten štítek, co je drží), tim změníš tah i chování tý kobylky nejen při vytahování tónu...
Die Hard or Die Home
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

No nejsem z toho moc moudrej o co tady jde, ale to vytahování strun je normální. Pokud přidáš pružinu, bude ti kobyla táhnout dolů a zas ty pružiny budeš muset celkově povolit aby se ti vyrovnyly síly.

Trao: když pohejbeš s tím plechem dopředu/dozadu tak změníš vlastnosti kobyly tak, že bude rozhašená. 9ky, nebo 10ky mají určitej tah, kterej musíš vyvážit pružinama. Na 9ky tři, na 10ky 4. Můžeš mít na 10ky 3, ale budou víc našponovaný, nebo na 9ky 4 a budou zas víc povolený. Takže síla, nebo tah pružin v Newtonech bude pořád stejnej k těm konkrétním strunám, a jejich počet je už vedlejší. Ty síly se musejí vždycky rovnat, jinak je ten systém mimo :wink: Takže když zahejbe s plechem, tak se mu to přestane vracet do rovnoměrný polohy 8)
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Právě o to mi jde...
Ne jako aby tomu bylo správně porozuměno, jde o to, že štítek může bejt blbě už továrně a s tim už člověk moc nevymyslí...
Die Hard or Die Home
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Nejak je tu zmatek.... ten zmineny "štítek" - spravne hreben pruzin, nebo uchyt pruzin Obrázek

slouzi k uchyceni pruzin tremola a ty srouby jsou tam prave na to, aby se pruziny bud pritahli nebo povolili tak, jak je potreba.... a u tremola typu FR (nebo "Edge", a kdovijaky tomu jeste davaji vyrobci vlastni jmena - je to porad stejny princip) je to extra zvlast potreba, protoze pri nastavovani tremola musis spravne vyvazit (povolenim/pritazenim) tah prislusneho poctu pruzin s tahem naladenych strun tak, aby zakladna tremola byla v rovine s telem a struny byly naladeny... (nez se zamknou pomoci zamku na krku)

To je cely to umeni, je to jednoduchy, je na to spousta navodu na netu, ale nekomu to trva dyl nez se to nauci spravne delat. Poprve mi to taky trvalo cely den, dnes uz je to otazka chvile...
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

No, takhle jsem to myslel, jen se mi to nepovedlo takhle krásně napsat, díky moc...
Die Hard or Die Home
mayda

Příspěvek od mayda »

ale ne, me se to nerozhaší uplne. Proste kdyz benduju, tak se mi zvedne tremolo-takze se to rozladi jen po dobu kdy benduju. Takze kdyz tu strunu pustim, tak je kytara zase spravne naladena :D Jako by ty struny meli az moc velky tah oproti pruzinam. No a s tim stitkem-i kdyz sem mela tremolo jakoby "potopeny" tak se stejne zvedalo...
Fajn , zkusim si koupit novy pruziny co to udela:)
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

mayda píše:ale ne, me se to nerozhaší uplne. Proste kdyz benduju, tak se mi zvedne tremolo-takze se to rozladi jen po dobu kdy benduju. Takze kdyz tu strunu pustim, tak je kytara zase spravne naladena :D Jako by ty struny meli az moc velky tah oproti pruzinam. No a s tim stitkem-i kdyz sem mela tremolo jakoby "potopeny" tak se stejne zvedalo...
Fajn , zkusim si koupit novy pruziny co to udela:)
Nic to neudělá, pokud to budeš mít dvouzvratný, tak se bude vždycky hejbat. Buď to podšpalkuješ, nebo to vyměň za jinou kobylu. Jinejma pružinama nevyřešíš nic, stejně je budeš muset vyvážít se strunama. Pokud se ti vrací do naladěnýho stavu, tak máš všechno dobře. A Tremola tak fungujou. Cokoliv uděláš s tahem pružin povede k rozladění rovnováhy. Buď si zvykni, nebo ji z jedný strany podšpalkuj, a pružiny dotáhni nadoraz. Budeš moct pákou povolovat a zpátky se to šprajcne o ten špalek, takže to bude naladěný.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

No vždyť jsem už psal, že máš dvě možnosti:

1. silnější struny - musejí být víc napnutý, takže musíš i víc napnout pružiny a při bendu se ostatní struny tak nepovolijou, protože ta vytažená jedna struna v poměru se zbylými pěti strunami nemá takový tah, aby se to tak moc povolilo

2. tlum struny, který nevytahuješ, aby nebyly slyšet a pak není co řešit

Další možnosti je jak psal DwPetr s tím zašpalkováním a tím získáš jednozvratnou kobylku, která je při bendu pevná jako skála
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“