Chci se učit na kytaru...ale nevím jak...

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
LittleSuffering
Nový uživatel

Hra na kytaru a kapela

Příspěvek od LittleSuffering »

Čaute,chci se naučit na kytaru a založit si nějákou kapelu :D .Problém je v tom že nemám jak.Na kytaru mě nikdo nenaučí(nikdo z mého okolí na ní neumí :( ) vyzkoušela jsem návody podle netu,knížky i různý videa ale vždycky jsem to vzdala protože mi to prostě nešlo .. :( Byl by tu někdo ochotnej a dal mi nějáký rady?:) byla bych moc ráda! A ještě taková otázka za jak dlouho by se daly zvládat základy?:) Předem díky!
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 29.04.2015 13:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
Pavdi

Re: Chci se učit na kytaru...ale nevím jak...

Příspěvek od Pavdi »

To se nesmí vzdávat, pokud má člověk motivaci, což se tak nějak očekává, tak počáteční problémy překoná. Zkušenost mi říká, že nejtěžší je se dostat přes začátek, pak už člověk zvládá lehčí věci a je to takové zábavnější :) Samozřejmě dohled někoho, kdo to umí je obrovská výhoda, ale pokud člověk nemá motivaci, tak to vzdá i tak. Takže zatni zuby a cvičit a cvičit :) Hodně věcí je i na you tube, nebo třeba na stránkách Henycha.
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Hra na kytaru a kapela

Příspěvek od martina72 »

LittleSuffering píše:Čaute,chci se naučit na kytaru a založit si nějákou kapelu :D .Problém je v tom že nemám jak.Na kytaru mě nikdo nenaučí(nikdo z mého okolí na ní neumí :( ) vyzkoušela jsem návody podle netu,knížky i různý videa ale vždycky jsem to vzdala protože mi to prostě nešlo .. :( Byl by tu někdo ochotnej a dal mi nějáký rady?:) byla bych moc ráda! A ještě taková otázka za jak dlouho by se daly zvládat základy?:) Předem díky!
Na kytaru se obstojně (že si zahraješ většinu písniček z radia a z desek) naučíš tak za rok. Stačí si ji vzít každej den na hodinu do ruky. Je to jeden z nejlehčích nástrojů vůbec (pokud máš kytaru, která je hratelná - pohodlná pro tvou ruku a jakžtakž znějící).

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Jazzman
Rádce

Re: Chci se učit na kytaru...ale nevím jak...

Příspěvek od Jazzman »

Rád bych slečně dal několik rad, pokud nevadí, že žádná z nich nebude NĚJÁKÁ.
1.Pokud zacházíte s kytarou jako se svým rodným jazykem, tak to nepůjde. Hudba je velmi spravedlivá, co neumíte, to nezahrajete. Když budete ignorovat její zákonitosti, bude Vás ignorovat také. V dnešní době, kdy jde předstírat od úspěchu po schopnost úplně vše, velmi potřebná korekční zkušenost.
2.Nechte si pomoci, žádný elektronický vynález nenahradí učitele. Dejte na dobrou pověst při hledání a obětujte nějaké peníze, je to pro dobrou věc.
3. Nevynechte žádnou příležitost si s kýmkoliv zahrát, cokoliv slyšet a vidět a neberte kytaře možnost Vás okouzlit, protože když málo dáte, málo dostanete. Dotaz na zvládnutí základů je snaha rychle se dobrat k zisku a nic dobrého Vám nepřinese.
4.Až budete konkrétně vědět, co chcete hrát, případně co hudbou říci, jak má Vaše skupina znít a kdo ji má poslouchat, přijde čas ji začít zakládat. Zatím je to snaha se předvádět, která je pro hudbu nepostradatelná, ale nemá obsah.
5.Buďte otevřená ke všemu, co Vám hudba ( kytara ) přinese. S každou novou dovedností nebo znalostí se o kousek zvětší Váš prostor pro uplatnění, tedy ta přátelská, fungující část světa, ve kterém žijete.
Hodně štěstí. H
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“