Kytara s HB kolem 6500

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Kytara s HB kolem 6500

Příspěvek od Nero »

On je rozdíl ve zvuku plnohodnotného HB, miniHB i HB velikosti SC. Samozřejmě nenajdeš takovou trojici snímačů, která by byla totožná a lišila se jen velikostí (to se podaří vždy jen u dvojice), ale fyzika je neúprosná a vzdálenost pólových nástavců se na zvuku projeví.

To vlákno bude určitě v sekci Hardware, ale jaké to je, to nevím. Prostě hledej, já bych musel dělat to samé :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Jojo díky. Já neměl možnosti si minihumbucker vyzkoušet a tak jsem čerpal jsem z toho, co tu napsal někdo zkušenější a nebyl jsem si jistej mezi kterýma je rozdíl a jen v hlavě si logicky řekl, že musí být rozdíl mezi všema, ale nechtěl jsem tu někoho případně plést.

OT: Neber to tak, že jsem chtěl abys to našel za mě, já se jen zeptal, kdybys to věděl hned, čistě náhodou :). Díky alespoň za upřesnění, mě napadla jen Homemade :roll: .
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

V pohodě :wink: Prostě slovy klasika: "Hledej, šmudlo" :-P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ta třetí varianta je asi nejlepší :)

PetrPeter 1975 - 2008
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Bejku, ty si smazal příspěvek?
Psal jsi tam o sundání pickguardu?
je to tohle? - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/h ... 34383.html
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Smazal, promiň. Lekl jsem se, že jsi odpovídal k tématu a né mě. :D
Není to ani jedno z toho, co jsi postoval, já to pořád hledám. Začínalo to tak, že někdo sundal PG a pod ním našel díry na HSH, ale přitom měl SSS, pak po tom začali pátrat ostatní na svých fenderech a přikládali i fotky jak to mají. Nemůžu to vlákno za boha najít a pomalu začínám bejt zoufalej z toho :D.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Bejk píše:Smazal, promiň. Lekl jsem se, že jsi odpovídal k tématu a né mě. :D
To je moje chyba, měl jsem tě nejdřív citovat.
Na to téma si nevzpomínám a jestli to bylo pár příspěvků OT v rámci nicneříkajícího vlákna, tak se to bude blbě hledat. Chybu děláme asi všichni že to občas sjede do OT a přitom se tam třeba řeší zajímavé věci.
Třeba jako tady v "kytaře za 6500" :D
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ano, konečně jsem po celovečerním hledání (asi ve 23:30) jsem našel to vlákno. Fender stratocaster- otázky... je to 5. stránka úplně dole to začíná :)...
elektricke-kytary/fender-stratocaster-o ... 30-80.html

Může to být hodnotu i do tohoto vlákna. Podívej se pod PG a uvidíš, jaké tam máš díry a nemusíš pak řešit HB velikosti singlu, ale dáš si tam plnohodnotný HB. Tohle bylo od Fenderu hodně mazané řešení (jen nevím, jestli to byla tahle myšlenka a nebo, jestli to tak uděli, aby mohli všechny frézovat stejně a osadit je podle toho, jaký to má být typ :) )

MilanT: A už dost OT nebo nás Císař popraví a bude po ptákách :).
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“