Hledám aparát, který obstojí vedle Fender Twin

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
many.more
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledám aparát, který obstojí vedle Fender Twin

Příspěvek od many.more »

Ondskan píše:Jedna hlava, síce s EL34 sa vála na bazare za 15k...
To není o moc míň, než stojí nová.
Pokud (a dokud) mohu, vyhýbám se produkci pocházející ze zemí, kde děti místo do školy chodí do fabriky a kde "stejné" znamená "vypadá skoro jako".
Co hraje ještě lépe než Fender Twin? No přece dva Twiny!
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

many.more píše:
Ondskan píše:Jedna hlava, síce s EL34 sa vála na bazare za 15k...
To není o moc míň, než stojí nová.
Priznám, že neviem kolko stojí nová, ale pred istým časom tie aparaty stali docela hodne. Každopádne o to väčší dôvod, že by sa ta cena dala skresať, vždy to je o dohode :idea:
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
many.more
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od many.more »

Už jsem viděl za 15 hlavu i s 212 bednou, údajně dva roky starý. Nevím, jestli už to prodal nebo ne...
Pokud (a dokud) mohu, vyhýbám se produkci pocházející ze zemí, kde děti místo do školy chodí do fabriky a kde "stejné" znamená "vypadá skoro jako".
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no ten kettner el 34 hrá velmi dobre , hrám na nom s 2 x 12 grennback, hlasitostou je ok, ked sa vyhulí na čistom tak mne sa zdá že moc nekreslí, s twinom priamo som to neporovnával ale ten zvuk je profi, no ale ked chceš niečo ako twin, neviem či kettner využiješ, lebo má dost preplácaný drive kanál, oproti clean tak 50:50, proste za tie prachy-nový okolo 36-38 českých aparát aj s cleanom aj drive ,šmyčka a kedejaké vychytávky, a twin rieši práve clean, no a trochu neštastne položená otázka, obstojí ako čo ? hlasitost,? kvalita zvuku ? lebo ver či never , ked budu vedla seba dva hocijaké aparáty tak jeden tomu druhému niečo zobere ale aj dá-zvukovo ,oni sa proste zleju :)
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
many.more
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od many.more »

Obstojí znamená neztratí se, prosadí se. Samo zvukově, nikoliv vzhledem.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

šak jasné že zvukove, každý aparát je pekný :) ja so ten moj nekupoval ale vymenil za kombo kettner-tažká krava ale zvuk ok, kombo nemá nezávisle korekce ,hlava áno, velká výhoda, ta hlava je fakt lahunká uplne do ruky až mi to bolo divno ,čistý má taký retro -parádny ,chce to vyskušat :) ale ak nevyužívaš skreslenie tak neviem neviem, aj ked ten drive kanál má parádny zvuk na crunch , a každý kanal má twang a je to počut dost výrazne to zpriezrační zvuk, je taký ostrejší ,a parádny hall-reverb má ,musím ho rozobrat niekedy ako je konštrukčne riešený ,lebo to kombo konštrukčne to bola hruza nad hruzy, :shock: to som kukal jak to mohli takto napácovat do toho komba-statesman el 84 quad, no a ešte ak ti možem poradit tak ja už nebudem kupovat nič s el 84 , kuri to jak blázen výkonovo oproti el 34,6l6, slabota, quady el 84 su tažké, peavey classic a podobné , a zase 100 w hlavy s el 34 a 6l6 su tiež tažké, + lampy a servis na quady je drahý, za mna už iba ,, 50" W aparáty S EL 34 alebo 6L6 hlavy :shock: :shock: :shock:
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

mirostrat píše:no a ešte ak ti možem poradit tak ja už nebudem kupovat nič s el 84 , kuri to jak blázen výkonovo oproti el 34,6l6, slabota, quady el 84 su tažké, peavey classic a podobné , a zase 100 w hlavy s el 34 a 6l6 su tiež tažké, + lampy a servis na quady je drahý, za mna už iba ,, 50" W aparáty S EL 34 alebo 6L6 hlavy :shock: :shock: :shock:
Kuri to jako blázen? Co to znamená? Výkonově slabota u EL84? Zeptej se třeba majitelů vox AC30, jestli jim to příjde málo hlasité a jetli by ho rádi vyměnili za vox AC50 s el34. Údržba? Rozdíl 400,- mezi kvartetem EL84 a dvojicí EL34 mi na investici jednou za dva roky nepříjde jako žádná horentní suma.
http://www.hudebniraj.cz/kytary/lampy/l ... ojice-duet
http://www.hudebniraj.cz/kytary/lampy/l ... rice-kvart

Charakter zesilovačů s el84 a el34 je jiný, každý má něco do sebe (asi jako u každého zesilovače si najdeš něco, co se ti na něm líbí) a vynášet soudy na základě ceny udržby (haha, koupím aparát za 20 tisíc, ale raděj si koupím ten, který se mi líbí míň, protože nechci jednou za dva roky investovat 5 krabiček cigaret) je docela mimo.

A zkus prosím ty svoje posty nějak členit. Občas je tam něco zajímavého, ale luštit to z jedné věty napsané na 7 řádků je docela náročně. Ani kupa smajlíků to nezachrání.

Co se týče statesmanů, musím ale souhlasit, že kombo s 6L6 se mi líbilo víc, než s el84 (ať už quad nebo dual). Hlavu jsem bohužel nezkoušel. A to mám většinou raději zesilovače právě s el84 nebo EL34.U quada a duala mi ten el84 charakter nějak chyběl.
jastud

Příspěvek od jastud »

Latam píše: Kuri to jako blázen?
Česky se říká, že hřeje jako sviňa.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jestli to nebude tím, že (nemýlím-li se) ty EL84 obvykle jedou v áčku.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
many.more
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od many.more »

Quad EL84 mám momentálně zapůjčenej "na okoštování". Hraje pěkně, ale není to ještě úplně ono. Ty společný korekce mi trochu vaděj. Jinak ad twang - měl jsem zato, že se to uplatní pouze pro čistej kanál, pro zkreslenej už nee. Nebo se pletu resp. u hlavy s EL34 je to jinak?
No, jak už jsem se zmiňoval, kdyby ta hlava byla s 6L6, tak asi nic jiného nehledám. Takhle už to vypadá, že - pokud se nestane nic mimořádného, jako že "Váš skutečný otec, který zemřel v Argentině, Vám odkázal..." - skončím (se skřípěním zubů z té váhy) u toho STM 60W komba s 6L6. Repráky jaou také dva, akorát že je to všechno pohromadě.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

many.more píše:Quad EL84 mám momentálně zapůjčenej "na okoštování". Hraje pěkně, ale není to ještě úplně ono. Ty společný korekce mi trochu vaděj. Jinak ad twang - měl jsem zato, že se to uplatní pouze pro čistej kanál, pro zkreslenej už nee. Nebo se pletu resp. u hlavy s EL34 je to jinak?
No, jak už jsem se zmiňoval, kdyby ta hlava byla s 6L6, tak asi nic jiného nehledám. Takhle už to vypadá, že - pokud se nestane nic mimořádného, jako že "Váš skutečný otec, který zemřel v Argentině, Vám odkázal..." - skončím (se skřípěním zubů z té váhy) u toho STM 60W komba s 6L6. Repráky jaou také dva, akorát že je to všechno pohromadě.
Ten 6L6 je už zase těžký jak sviňa. Parkrát jsem se s ním táhl jenom pár metrů a nic moc :/ Přišlo mi to už skoro stejné, jako když jsem táhl twina.
many.more
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od many.more »

Latam píše:Ten 6L6 je už zase těžký jak sviňa. Parkrát jsem se s ním táhl jenom pár metrů a nic moc :/ Přišlo mi to už skoro stejné, jako když jsem táhl twina.
Jo, 27kg stm oproti 36kg twin. Momentálně tahám nějakých 23kg. Když jsem v úvodu dával omezení na 20kg, tak to zde mnozí komentovali jako nereálný požadavek :-)
grock

Příspěvek od grock »

Není Twin jako Twin (reverb) ! Co ´57 Twin? Váha i výkon přijatelný...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
many.more
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od many.more »

grock píše:Není Twin jako Twin (reverb) ! Co ´57 Twin? Váha i výkon přijatelný...
Jistě, není Twin jako Twin. Zrovna tohohle drobečka, ačkoliv má v názvu Twin, teda nehledám :-)

Ale i tak díky za příspěvek...
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

to : many.more ,ten twang je iba na clean na kettner el 84 ---, to: letam , já vím , nekdy píšu ,, pozpátku " :) sry
many.more
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od many.more »

Další tip, co jsem dostal: Engl Thunder kombo - 50W, 6L6. Co vy nato?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hrál jsi někdy na nějakého Engla? Pokud hledáš něco, co by se mělo podobat Twinu a nelíbí se ti Mesy, divil bych se, kdyby se ti líbil Engl. Pokud bys teda na bazaru neschrastil staršího Classica.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
many.more
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od many.more »

Nehrál... Taky jsem na to koukal trochu vyjeveně. Ale ten člověk, co mi to doporučil, neplácá blbiny. Ale jestli to je to samý, na co s námi občas hrál, tak to hrálo, jak sviňa!!! No, jako není fender jako fender, tak možná není engl jako engl.
A nebo je to fakt všecho jen a jenom v pazourách a pak to tu nevyřešíme :-)
Naposledy upravil(a) many.more dne 27.09.2012 6:38, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Thunder je ten nejobyčejnější Engl a když už, tak bych radši koukal na Screamera.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

a jeste nedavno byla na kytarach v akci rivera pubster 12" za 16 tisic, to bych osobne videl jako optimalni reseni teto otazky (dobre, dostupne, lehke) :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“