Fender SuperSonic
Pravidla fóra
Re: Fender SuperSonic
Jasně. TAk bohužel to bude dražší než kdybych kupoval 100/25w kombo který má 2x12, ale co nadělám...
Když tak koukám na ty bedny, tak se rozhoduju mezi bednou Fender, která je k Supersonicu přímo vyráběná, a nebo se mi zamlouvá Orange. Obě maj 2x12 Vintage 30
Když tak koukám na ty bedny, tak se rozhoduju mezi bednou Fender, která je k Supersonicu přímo vyráběná, a nebo se mi zamlouvá Orange. Obě maj 2x12 Vintage 30
ja bych vzal ten orange, prijde mi fortelneji vyrobeny a hraje fakt paradne. navic je krasne skladna 
Ty jo, tak to nevím. sice ji mám k rockerverbu /mluvím o uzavřené verzi/, kde by měla sedět.hrát jako p***l na hrnci, ale mě ta bedna prostě vůbec nesedí. už ji mám docela dlouho na to, abych k ní přirostl a zvykl si na ni, ale to se nestalo. hraje hrozně směrově a stačí se od ní odchýlit jen o 5° a už se neslyším tak, jak bych měl. Mám ji postavenou vertikálně, když je na zemi tak už je to úplná katastrofa - samozřejmě co se hraní s kapelou týče. Ta bedna hraje skvěle, když jsem sám, ale jakmile jde o prostorovost zvuku při bordelu všeho okolo, tak je mi pohodlnější i blues junior 15W s otevřeným zadkem. Možná je to nějakej můj osobní problém, ale s otevřeným 1x12 kombem jsem se vždycky slyšel líp, než s touhle krabicí, která ještě k tomu váží 30kg. Kdybych ted měl čas a chuť s tím laborovat, tak bych ji i rád poslal do světa a vyměnil za něco polouzavřenýho.
Neber to jako hanění orange reprobedny, pořád si myslím, že to je jedna z nejlepších možností 2x12 krabice s V30, ale co se zvučení týče je to narozdíl od obyč komba dost kumšt a já jsem ji nepřišel na chuť.
Zvážil bych pořídit si normální kombo a s ním se sžít a třebas až po roce/dvou pořídit 1x12 krabici od Fendera pod to.
Neber to jako hanění orange reprobedny, pořád si myslím, že to je jedna z nejlepších možností 2x12 krabice s V30, ale co se zvučení týče je to narozdíl od obyč komba dost kumšt a já jsem ji nepřišel na chuť.
Zvážil bych pořídit si normální kombo a s ním se sžít a třebas až po roce/dvou pořídit 1x12 krabici od Fendera pod to.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
tak ja mam teda opacnou zkusenost
na openback 1x12 komba jsem se neco nahral, mel jsem tu bednu parkrat pujcenou a s ni jsem se slysel vzdy lepe. zvuci se (pri close mikingu, tj "normalne") jinak stejne jako kterykoliv jiny aparat. pro me asi nejlepsi 2x12 bedna s V30, na paty ji slape akorat 2x12 rectifier od mesy.
to je ale hrozně zvláštní, fakt:D
možná je to pak tou hlavou, ale ta je tak šíleně středová sama o sobě, že tohle by se nemělo stávat. aneb basák se mi postaví před bednu a já se VŮBEC neslyším, přitom je to 50W hlava a hraji s gainem i hlasitostí cca na 6 z 10. Když jsem měl blues deluxe, tak jsem s tím vůbec neměl problém. Co se zvuku týče, při koncertech a snímanou bednou mikrákem jsem nikdy neměl lepší zvuk ven, ale na pódiu jsem se líp slyšel s kombem. čím by to ještě mohlo být? tu bednu jsem měl novou, tak jsem si zpočátku říkal, že se vyhraje, ale pořád nic. Jakoby to všechno lezlo do podlahy a přímo rovně, do stran vůbec. divný!
možná je to pak tou hlavou, ale ta je tak šíleně středová sama o sobě, že tohle by se nemělo stávat. aneb basák se mi postaví před bednu a já se VŮBEC neslyším, přitom je to 50W hlava a hraji s gainem i hlasitostí cca na 6 z 10. Když jsem měl blues deluxe, tak jsem s tím vůbec neměl problém. Co se zvuku týče, při koncertech a snímanou bednou mikrákem jsem nikdy neměl lepší zvuk ven, ale na pódiu jsem se líp slyšel s kombem. čím by to ještě mohlo být? tu bednu jsem měl novou, tak jsem si zpočátku říkal, že se vyhraje, ale pořád nic. Jakoby to všechno lezlo do podlahy a přímo rovně, do stran vůbec. divný!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Tak konečně sem měl dneska šanci si v klidu vyzkoušet hlavu 60w + fender bednu 212. Ten zesilovač se mi fakt líbí, až na to že je to fakt hlasitý, takže bez brzdy to asi nepude, a taky nemá jako jedinej ze supersoniců reverb
, ale jinak je to super. Potřebuju radu ohledně těch beden. Zkoušel sem to jak s tou Fender bednou 212, tak s orangem 412 (212 bohužel neměli)... Moje pocity jsou: a) S Orange bednou mi přišel suprovej ten zkreslenej zvuk, byl dobře čitelnej a konkrétní. b) s fender bednou byl zas skvělej ten čistej, mnohem víc cinkal než u orange... je to možný nebo to je jenom pocit?
Ahoj, mám dotaz, který se vztahuje k tomuto zesilovači. Nechal jsem si přivézt na prodejnu 60W verzi tohoto komba, vyzkoušel ho a zjistil, že při otačení potenciometrem Reverb začíná zesilovač chytat zpětnou vazbu. Na prodejně měli ještě jednoho Supersonica 22W a jeho Reverb byl naprosto v pořádku, v celém svém rozsahu pracoval bez jakéhokoliv náznaku zpětné vazby. Nevíte někdo v čem by mohl být problém? Mikrofonické lampy? Špatný kus? ... Díky za odpověď.
Mohla by to být klidně vadná lampa, protože ten SuperSonic má lampou hnaný reverb.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
U supersonic řady je prý docela problém narazit na kus, který funguje na 100%. Dražší zesíky od Fendera jsou bohužel nevalné kvality :-/
Díky za komenty. Začínám tomu celkem věřit, i když v této cenové relaci bych právě očekával opak. Zatím jsem v poslední době vyzkoušel tři kousky tohoto zesilovače a bez chyb hrál pouze jeden z nich - právě ta menší 22W verze. Nechal jsem si poslat nový kus, tak uvidíme...