Strat na spíš jemnější styl (Oldfield apod.)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
sparrow

Re: Strat na spíš jemnější styl (Oldfield apod.)

Příspěvek od sparrow »

Já bych ti doporučil Squier řady Vintage Modified a nějaké malé lampové kombo s bohatými zvukovými možnostmi, třeba Fender Super champ. Jelikož už hraješ a peníze tě příliš neomezují, myslím si, že není důvod pořizovat výrobky z nejnižší cenové kategorie, protože ty tě zvukově neuspokojí a hned po vyzkoušení budeš přemýšlet, co koupit místo toho. Krom toho se ti to bude i líp prodávat. Bazar také není ideální, pokud ještě nevíš jak posoudit kvalitu kytary.
Parki píše:..komba s implementovanými efekty nebo koupí samostatné krabičky na efekty ..
synonymum k implementace je realizace ;)
Dunlop U.S.A. .96 mm
baxa

Příspěvek od baxa »

Muj prvotni zamer hlavne nenbyl primo radit ale okomentovat situaci. Ja nevim co ti na mem nazoru vadi, tohle si myslim a kytar jsem odskousel opravdu hodne - castecne jsem se podilel na prodeji kytar v jedne ne uplne male prodejne a vse jsem odskusel a proslo me rukama monoho cortu, squeru, fenderu, gibsonu, axl, jacekosonu..... a me vyslo ze za male penize je nejlepsi squiere a taky jsem si dva na domaci cviceni koupil. Tele, a strakace. Nevim jestli to chapes ale napsal jsem sem podle toho nejlepsiho vedomi a svedomi co si myslim a nic se na tom nemeni. Ty mas pouze silenou potrebu dokazat mi ze vubec nemam pravdu a nejlepe ze se tady nekoho zamerne snazim zmast. J netvrdim ze mam pravdu ze neni levny cort lepsi nez squere ja rikam ze si to pouze myslim. A myslim si to dal, at me sem budes cokoli psat a pocitam zo do deseti minut tu bude dalsi prispevek typu "dyt to neni pravda a ty se v tom nevyznas" to je mi jedno to si posudte sami co si myslite ze je spravne a co ne. Ja to sem napsal nejlip jak jsem umel a napsal jsem to co si opravdu myslim.
dfyc

Příspěvek od dfyc »

Pokud jde o zvuk ala Oldfield a kytaru, tak od 80. let hraje hlavně na PRS, dřív hrával hodně na SG, měl i Strata. Používal také treble booster.

Osobně bych šel do nějakého nástroje z mahagonu s rozepínatelnými humbuckery - bude to dostatečně univerzální a charakterově asi nejblíže oldfieldovskému zvuku. Třeba
http://kytary.cz/cort-zenox-z42-3ts/HN103297/

Pokud bys chtěl investovat víc, tak třeba
http://kytary.cz/cort-m600-t-bbb/HN103306/
Ta M-ková řada jsou velice slušné kytary a jsou i hezké.
Pokud budeš tremolo na téhle kytaře používat jen na oldfieldovské "hluboké vibráto" a ne na nějaké extravagance, ladění udrží.

Cortu jako značky bych se vůbec nebál. Poměr cena/výkon velice slušný, málokdy i v levnějších kytarách člověk narazí na vysloveně špatný kus. Ale chce si to samozřejmě osahat, jak sedí krk do ruky apod.

Pokud bys šel do kytary typu Stratocaster (což bych moc nedoporučil, protože některé oldfieldovské zvuky z něj nedostaneš), sáhl bych po nějaké Yamaha Pacifice. Podle mě je u ních poměr cena/kvalita téměř bezkonkureční, zpracování opravdu dobré, materiály kvalitní.

Pokud se v elektrikách nezvyznáš a nemáš k ruce hodně zkušeného kámoše, který je schopen posoudit stav nástroje, raděj bych nešel do bazarové kytary, ale do nové. Pokud takového kámoše máš, chce to každý nástroj opravdu osobně důkladě osahat.

Ve chvíli, kdy budeš mít kytaru, vezmi jí do nějaké slušné prodejny s hudebními nástroji a vyzkoušej pár aparátů. Nic jiného podle mě nemá cenu. Musíš si to poslechnout na vlastní uši, tady je jakákoliv rada spíš na škodu. Ryze osobně bych asi vyzkoušel něco z Roland Cube řady, případně šikovná věcička je tohle:
http://kytary.cz/boss-micro-br-br-80/HN116443/
Má to v sobě spousty simulací aparátů, velmi slušně znějící efekty, můžeš si na tom nahrávat a komponovat muziku (má to i bicí patterny), funguje to i jako externí zvukovka pro PC, můžeš na tom hrát přes sluchátka nebo pusit zvuk do libovolného hi-fi nebo aktivních bedýnek...prostě univerzální a snadno přenosná věcička s velice dobrým zvukem.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

baxa píše:Muj prvotni zamer hlavne nenbyl primo radit ale okomentovat situaci. Ja nevim co ti na mem nazoru vadi, tohle si myslim a kytar jsem odskousel opravdu hodne - castecne jsem se podilel na prodeji kytar v jedne ne uplne male prodejne a vse jsem odskusel a proslo me rukama monoho cortu, squeru, fenderu, gibsonu, axl, jacekosonu..... a me vyslo ze za male penize je nejlepsi squiere a taky jsem si dva na domaci cviceni koupil. Tele, a strakace. Nevim jestli to chapes ale napsal jsem sem podle toho nejlepsiho vedomi a svedomi co si myslim a nic se na tom nemeni. Ty mas pouze silenou potrebu dokazat mi ze vubec nemam pravdu a nejlepe ze se tady nekoho zamerne snazim zmast. J netvrdim ze mam pravdu ze neni levny cort lepsi nez squere ja rikam ze si to pouze myslim. A myslim si to dal, at me sem budes cokoli psat a pocitam zo do deseti minut tu bude dalsi prispevek typu "dyt to neni pravda a ty se v tom nevyznas" to je mi jedno to si posudte sami co si myslite ze je spravne a co ne. Ja to sem napsal nejlip jak jsem umel a napsal jsem to co si opravdu myslim.
Uklidni se, ať to s tebou nešlehne. Já se s tebou vůbec nechtěl nějak hádat, psal jsem to v klidu jako debatu. Já ti nebral tvůj názor, ale matoucí to vážně bylo. Děkujeme ti tady za tvůj názor, že Cort nekupovat a tím bych to už nechal.
Nemá to smysl, když v tom vidíš něco trochu jiného než co jsem ti chtěl říct a ještě jsi se naštval.

Parki: Já jsem rozhodně pro Cort i pro Squier, obě to jsou kytary na stejné úrovni, najdeš mezi nimi horší i dobré kousky. Vyzkoušej a uvidíš co ti sedne víc. Jsi si pořád jistej, že chceš strata, ikdyž jsi tu postoval nějaké superstraty a les pauly jo? K tomu kombu, vyzkoušej nějaké modelingové (Roland Cube, Fender Mustang, Vox VT...). A taky si zkusit nějakou lampičku třeba (Vht, Blackstar, Blackheart, Laney...).
Stejně by to ale chtělo aby sis ujasnil, jestli se tomu chceš věnovat víc a trošku do toho zainvestovat a nebo ne. A dát alespoň nějakou hranici kolik za kytaru a kolik za kombo. Pak se bude vybírat a radit mnohem snáz a přesněji.
baxa

Příspěvek od baxa »

konicem hadku :D k modelingovym muzu jeste dodat line 6 ktery ma velkou skalu a lampickam ibanez TSA, a maly voxiky :-)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

baxa píše:konicem hadku :D k modelingovym muzu jeste dodat line 6 ktery ma velkou skalu a lampickam ibanez TSA, a maly voxiky :-)
Tím si nejsem jistej :D. Já nejsem pro Line 6 a přidávám se k těm, kterým přijde jeho zkreslení takový umělý, chemický :D.
Ale jen běž do hudebnin a zkus si ho, třeba se ti to bude líbit.
baxa

Příspěvek od baxa »

ano to zkresleni je umele... ale ma to ctyri kanaly a umely me prisel jen metal :D mam ho doma a crunch je v uplne v pohode a kdyz tady pise ze chce na lehci hudbu tak by melo vyhovovat :D
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Jasný, to v pohodě. Snad si to nerozmyslí a nestane se z něj metloš :twisted: . Ať vyzkouší a uvidí.
Vůbec bych nezatracoval ani Vox VT. Tam už to zkreslení chemický není a cruch se tam dá nakroutit taky pěknej. Navíc to má 8 volných míst pro uložení toho zvuku...
baxa

Příspěvek od baxa »

jasny tak voxy jsou podle me skvely vsechny :DD nebo z nemodelingovejch trandaku orange :-)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bejk píše:Já nejsem pro Line 6 a přidávám se k těm, kterým přijde jeho zkreslení takový umělý, chemický :D.
Mě teda umělé nepřijde jen zkreslení, ale cokoli, co z něj leze :)

Jak zde již padlo, pokud jde o strata, doporučil bych koukat se po Squier Vintage Modified, to je za ty prachy nadprůměrně povedená řada. Ty Cortky nejsou špatné, ale některé jejich SSS straty na mě zvukově působily dost bezpohlavně, bez výrazu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“