Koupě strata Squier

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
dlabajíč

Re: Koupě strata Squier

Příspěvek od dlabajíč »

Já bych určitě též volil olši. A vůbec bych se nebál toho že ty levnější olše nejsou. Classic vibe řada je dle mého názoru skvělá, měl jsem možnost si ty kytary jak tele tak i strata vyzkoušet a oproti mexickému fenderu jsem spíš nacházel klady, než zápory. Já mám Starší Squier Affiniti strat z roku 2002 a nedám na ni dopostit. Pořizovací cena byla 6990 a tělo je olše z 5 špalíků a jak to dřevo časem vyzrálo, tak můžu říct že i tak levná řada hraje velice pěkně. Jediné co bylo třeba vyměnit byly snímače. Na classic vibe jsou alnico V snímače tuším, takže tam bych se toho nebál. Ale asi bude nejlepší, když prostě zajedeš do velkých hudebnin a pořádně to probereš... Nebo se podiv na bazáči po starším japan fenderu, ale to už je kolem 12-14 K.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no vlastní drážku si udelají , lebo tie pliešky sú fakt blato :( , tak v tomto prípade tomu treba asi trochu pomoct ,aby to bolo OK , ja mám na takéto roboty 1500-2000 -ku šmrirgel , vobec sa toho neboj , normálne tie pliešky zarovnaj a kludne pilníčkom na nechty alebo nožíkom urob novú drážku , ale len taký náznak , úplne málinko ,ked budeš mat drážku znova to jemne prebrús , aby to nebolo ostré , ale všetko jemne , potom ked budeš hrat , tak sa tá drážka trocha prehlbi , tým vibrovaním struny
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
adiku

Příspěvek od adiku »

Díky Miro,
asi to tak udělám o svátcích, pokud nebude konec světa :). Zatím se mi do toho moc nechce pro pocit že ji můžu 30dnů vrátit, popř. vyměnit za jinou /ani jsem zatím nesundal folie/ . Myslím ale, že neduhy drnčení bude mít každá více méně stejné ne?. Každopádně jiný typ strata, nechci. Vibe 50s je skvělý za ty prachy. Jaké jsou zkušenosti s 0tým pražcem? Je potřeba ho také upravit? U toho drnčení je těžké poznat odkud přesně vychází.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ja mám nulák OK , podla mna si to sadne na tej tvojej , kvalita čo píšu je zhruba rovnaká , a nemusíš dávat struny dolu , iba ich povol a tak to urob , tazko povedat či to je nulák alebo kobyla , ked to moc nedrnčí tak by som to trochu prebrusil nech to netrhá struny a hotovo
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
adiku

Příspěvek od adiku »

tak jsem je vzal jemným šmirglem, na G drnkot zmizel zcela, na D je zvláštní že se občas ozve občas ne, ale to může být strunou, každopádně díky za radu a hezký štědrý den a pod stromeček nějakou parádní kejtru :D
FenderStrat

Příspěvek od FenderStrat »

Uvažuju taky o koupi el. kytary, vyhlídnul sem si tohodle: http://www.audiotek.cz/product-22515-sq ... e-rosewood máte s ním někdo zkušenosti, vyplatí se, co se týče zpracování?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

U téhle nejlevnější řady s kvalitním zpracováním nepočítej. Procházel jsem si před časem Squiery na prodejně Audioteku, a u těch levnějších řad byly např. otřesně nezabroušené (o leštění snad a ni nemá cenu mluvit), z krku vyčuhující konce pražců. Bylo to na roztrhání bříšek prstů a dlaně při posuvech ruky po krku.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

adiku píše:tak jsem je vzal jemným šmirglem, na G drnkot zmizel zcela, na D je zvláštní že se občas ozve občas ne, ale to může být strunou, každopádně díky za radu a hezký štědrý den a pod stromeček nějakou parádní kejtru :D
no ja som išiel v piatok do skušobne a iba som tak brknol po VIBE a tiež nejaký drnkot , ja že co to je ? asi mechanika som myslel , a nie ,bol povolený šrób na výstuhe :) no zahral som si a páradna gitarka to je , riešil som na nej kadejaké snímače ku kobyle a idem do EMG 89 nakoniec
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Do Stratocastera Classic Vibe 50s rvát EMG 89? :shock: No to je tedy zhůvěřilost ... :roll:
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no ja som tam mal origo iba stredný a krkový :( , pri kobyle bol DM cruiser , ten sa mi nepáčil tak som kupil SD shr 1 , to nebolo ono , a ja som v podobnom strate japan mal 89-nu , a to mi úplne vyhovovalo , proste ten EMG to je pre mna to pravé orechové , strašne sa mi lubi ten zvuk , ale keby som mal origo Vibe 50 , tak ho tam nechám , na bazáre je jeden vibe 60 , ten som chcel len sa to chlapcovi nechce posielat :!:
adiku

Příspěvek od adiku »

chlapi,tak teď mi začala drnčet basovaE, ale už dost nepříjemným způsobem. Zajímavé je, že nejvíce / prakticky neustále/ to drnčí jako když jede cilkulárka když je úder veden zespoda nahoru od prázdné struny až dolů po pražcích. S výstuhou jsem hýbal / zajímavé je, že když jsem s ní pohnul poprvé před měsícem, šla hodně ztuha, musel jsem zabrat, potom už šla lehce a teď opět ztuha/, krk je prohnutý spíš lehce více, tremolo jsem opět lehce přebrousil, zkusil jsem strunu /stejnou/ z další kytary která je OK, kouknul na pružiny tremola a pořád cilkulárka. Fakt už nevím, ještě před týdnem nic /předtím jsem tady řešil A a G, ty jsou ale teď po přebroušení tremola OK/. Kytaru mám cca měsíc z Muzic city, takže ji můžu vrátit, popřípadě vyměnit, ale nechce se mi, protože jinak fakt hraje dobře a u další nové kytary může třeba vše začít znova. Nebo neznáte dobrého kytaráře z Libereckého,Hradeckého, popř. Mladoboleslavského kraje, že bych to dal seřídit a měl bych klid?díky moc
marshall50

Nový Squier

Příspěvek od marshall50 »

Zdravím,
Rozhodl jsem se koupit novou kytaru. Na kytaru hraju už asi 3 roky, mám 2 kapely a můj levný Axl stratocaster mi již nestačí z několika technických důvodů, které nejsou důležité. Chtěl bych koupit Squier stratocaster (nebo telecaster, o tom jsem ale moc nepřemýšlel, přeci jen, Stratocaster je takový univerzální), díval jsem se již na pár kousků, ale nemůžu se rozhodnout.. Maximálně do toho vrazím 7 000 Kč, nebude to nic moc, ale určitě lepší, než má stávající kytara.. Již jsem si vyhlídnul pár kousků, ale sám se v tom moc nevyznám, co by bylo za tu cenu nejlepší, proto vás žádám o radu. Vím, že existuje více druhů, nebudu sem konkrétně psát, co jsem si vyhlídnul, prosil bych jen o návrhy kytar, které by byly nejlepší. Chtěl bych zmínit, že v jedné kapele hráváme klasické české čochovky a druhá kapela je Red Hot Chili Peppers revival, jen pro informaci. Pro mě je to docela důležité jak při výběru barvy tak i druhu a všeho ostatního..

Předem moc děkuji za všechny, kteří mi věnují trošku svého času
S pozdravem, marshall.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 13.08.2013 12:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledej, díky.
MIran

Re: Nový Squier

Příspěvek od MIran »

marshall50 píše:Zdravím,
Rozhodl jsem se koupit novou kytaru. Na kytaru hraju už asi 3 roky, mám 2 kapely a můj levný Axl stratocaster mi již nestačí z několika technických důvodů, které nejsou důležité. Chtěl bych koupit Squier stratocaster (nebo telecaster, o tom jsem ale moc nepřemýšlel, přeci jen, Stratocaster je takový univerzální), díval jsem se již na pár kousků, ale nemůžu se rozhodnout.. Maximálně do toho vrazím 7 000 Kč, nebude to nic moc, ale určitě lepší, než má stávající kytara.. Již jsem si vyhlídnul pár kousků, ale sám se v tom moc nevyznám, co by bylo za tu cenu nejlepší, proto vás žádám o radu. Vím, že existuje více druhů, nebudu sem konkrétně psát, co jsem si vyhlídnul, prosil bych jen o návrhy kytar, které by byly nejlepší. Chtěl bych zmínit, že v jedné kapele hráváme klasické české čochovky a druhá kapela je Red Hot Chili Peppers revival, jen pro informaci. Pro mě je to docela důležité jak při výběru barvy tak i druhu a všeho ostatního..

S pozdravem, marshall.
Obávám se, že v této kategorii to nebude žádný zázrak. Já jsem šel stejnou cestou, po hodně dlouhé době bez muziky nákup kytary ( představa max.7.000 ) takže Sqiure a hned druhý den šel... Výměna za Mexico ( nemohl jsem to rozdýchat - ty peníze :D ) a spokojenost . Tím nechci tvrdit, že Squire je špatná značka,zas tak moc zkušeností nemám a vím, že je spousta kluků kteří si ji chválí, ale mají spíš ty dražší modely a hodně vybírali. Mě se zdá, že rozdíl mezi nejdražším Squire a nejlevnější Mexicem je podstatný, ale to je můj subjektivní názor ...
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

S pozdravem, marshall.
Když si pohlídáš bazar tak bych doporučoval počkat si na Strata Classic Vibe 50.Pohybuje se kolem 6 tis.Nový 9 tis.Když zkousneš že je hraný,tak budeš mít za málo peněz hodně muziky.Sám tohohle strata mám a nemůžu si ho vynachválit.Za ty peníze kytara o level jinde.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
MIran

Příspěvek od MIran »

nozaki píše:

S pozdravem, marshall.
Když si pohlídáš bazar tak bych doporučoval počkat si na Strata Classic Vibe 50.Pohybuje se kolem 6 tis.Nový 9 tis.Když zkousneš že je hraný,tak budeš mít za málo peněz hodně muziky.Sám tohohle strata mám a nemůžu si ho vynachválit.Za ty peníze kytara o level jinde.
Toje už pěkná kytary , ALNICO magnety... pěkná.

http://kytary.cz/fender-squier-classic- ... /HN101234/
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Já mám bílýho a na ten zlatý pickguard už jsem si zvykl.Kupoval jsem ho na bazaru.Doporučuji!Rezonuje jako blázen a ty AlniCo snímače zní fakt moc dobře.
Obrázek
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Viděl bych to na řady Classic Vibe nebo Vintage Modified, mezi nimi jistě něco najdeš - jen vyraž na krám a zkoušej.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order= teraz je na bazáre tele vibe 50 , nehral som na ňom , ale čítal som tiež samé chvály , škoda , že si nezačal riešit o den dva skor , bol tam Strat classic vibe 50 za nejakých 250 E , ja som ho dokonca kúpil za 250 s trvrdým kufrom straťáckym a gitka aj kufor boli jak nové bez škrabančeka , a je to parádna gitka , oplatí sa počkať si na ňu na bazáre , alebo kúpit novú http://hudba.bazos.sk/inzerat/26628276/ ... -strat.php tu je jeden z dneška , ale či 50 netuším
marshall50

Příspěvek od marshall50 »

Dobře, díky moc všem za pomoc.. Rozhodně teda půjdu do Classic Vibe 50, teď ještě jestli tele nebo strat.. Co si myslíte o tomhle? Na tele jsem ještě nehrál, přeci jen, trošku se přikláním ke Stratu, ale vyzkoušet něco nového mě taky láká.
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Co na to říct běž si na něj zkusit zahrát a uvidíš co ti sedne lépe:)Ty na tu kytaru budeš hrát.....to je jako kdyby ses ptal co si máš koupit za barvu auta která je lepší:D
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“