Zostření lampy

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Zostření lampy

Příspěvek od Nero »

MejlaSN píše:
Nero píše:Tak to je nesmysl.

Třeba tohle žádná pila nebude, stejně jako dejme tomu tohle...
přesně tohle jsem od tebe čekal...tohle jsou vyjímky...jinak Včka (Jacksony/ESP) a podobné jsou pily...
Výjimky? Víš, že první véčko vyrobil Gibson v roce 1958 a jeden z prvních uživatelů byl Albert King?

Obrázek
MejlaSN píše:hrál jsem na Včka od Jacksona i ESP a charakter jejich zvuku s aktivníma snímačema EMG nebo pasivníma od SD byl spíš ostřejší...
Protože Jackson i ESP jsou značky, které ty véčka staví tak, aby měly "ostřejší zvuk" (taky tam jsou EMG a nebo silnější pasivy). Ale stejný tvar kytar nalezneš i v nabídce jiných značek.
Moleek píše:Tak od oka to vypadá, že Včka mají méně dřeva
Zajímavá úvaha - já bych naopak řekl, že toho dřeva zas tak málo nemají (myslím klasické V, ne RR). Ale nikdy jsem to nezkoušel měřit :) Nicméně takové expy jsou ohromné plácačky a zvukově bych je strkal do stejné sorty jako V.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

MejlaSN píše: tak tos pochopil blbě, nespojuju si to s ostrym tvarem, ale s tim, že maji míň dřeva, tudíž ten zvuk je spíš takovej "plechovější" a do výšek...oproti superstratům a les paulům, explorerům...na jiný tvar jsem nehrál, tak nemůžu porovnat
To by musely mít kytary Ibanez z řady S taky plechovej zvuk. :) Spíš bych tyhle věci sváděl na to, že to mívá Floyda, aktivy s korekčním předzesilovačem a lidi k tomu zpravidla nepoužívají vintage aparáty, lampové se vším všudy včetně zvuku. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Mejla

Příspěvek od Mejla »

jj o tom gibsonovi jsem věděl...hrál jsem na RRka a Včka určený spíš pro tvrdou muziku...takže se omlouvám za předchozí výrok, že Včka jsou všeobecně pily...Jacksonky a ESPčka jsou všeobecně pily :D lepší?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

MejlaSN píše:ESPčka jsou všeobecně pily :D lepší?
Pokud zapomeneme na řady Vintage (u LTD ST a TE), Phoenix a Xtone :P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mejla

Příspěvek od Mejla »

fajn jdu se zahrabat :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“