Ozvučení ke kombu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Ozvučení ke kombu

Příspěvek od Cybermuff »

mmjuz píše:Potom se ovšem nabízí otázka, jak by se asi choval V30 třeba v baskytarovém boxu, či dvoupásmovém kompaktu. Což jsou aplikace pro EVM12L naprosto běžné. (........)
Takže grafy charakteristik nabízené výrobcem je třeba brát s velkou rezervou.
Znovu opakuji: EVM12L je typicky oblíbena u lidí, kteří si nepřejí dále kolorovat/nakreslovat zvuk zesilovače reprákem. Což není případ V30 atd. Takže typicky bude EVM12L právě z těchto důvodů oblíbenější u basáků a pod., ale pro řadu lidí to zase nebude to pravé, protože např. řada bluesmanů ráda zapojuje i repro do tvorby zvuku... Na tom přece není žádné magično. Stejně jako není nic magického na řezání vyšších harmonických reprákem, naopak přehazováním repráků se otvírá pro kytaristy pole k experimentům - takovým, které zvládne i naprostý amatér s pájkou a může si najít svůj vysněný reprák sám. Někomu sedne V30, někomu EVM12L, někomu Jensen, to je přece individuální. V30 mám z nových i starých sérií, samozřejmě, že na měřáku by se odchylky podle změny továrny a věku určitě našly, ale celkově pro mne, jako kytaristu, znamenají pořád stejně osobitý V30 zvuk, takže si je fakt se svými jinými repráky bez ohledu na výsledku na měřáku nespletu (mám tady kromě několika V30 pár Fane, nějaký G12M, G12H,...atd). Neřeším, jestli hraju zrovna na starou nebo novou V30, ale samozřejmě musí být rozehrané (zahořené).

Varianta s druhým stejným kombem (ad stabni general +klobasnik +moleek) je dobrá a standardní možnost a rozhodně lepší než nějaký přidaný aktivní box (nebo co se to tady probíralo): na malé akce jen jedno, na větší dvě... ale jestli se jedná o pidi 6W zesilovač, tak bych asi rovnou řešil jedno větší a nechal malý doma... U zesilovače se 2x12AX7 a 1x 6V6 bych při požadavku na lepší hraní v kapele/stage výkon tedy volil bohužel rovnou výkonnější model ;-)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“