ESP Snakebyte

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Kali
Kontaktovat uživatele:

Re: ESP Snakebyte

Příspěvek od Kali »

No pak je teda alternativa LTD.
Jak tady někdo tvrdil,tak u těch vyšších modelů je rozdíl jen v nápisu Japan a Korea.
Hardwarově je na tom kytara úplně stejně.Materiály jso také stejené,ale asi v horší kvalitě mahagonu.
Samozřejmně by mě zajímalo přímé srovnání LTD a ESP verze.Bohužel je nikde takhle v čr nemají,abych si to zkusil....a ani by to asi nešlo,abych si to objednal na prodejnu a pak si vzal jednu z nich....Bavil jsem se o tomhle se zaměstnancem z Kytar.cz a ten mi řekl,že pokud budu chcet objednat ESPéčko,tak že jedině se zálohou předem a budou mě asi trošku dusit,kdybych si ho nechtěl na konec vzít,protože jim zůstane vyset na krámě atipická a drahá kytara.... :?
Co jsem tak četl,tak ani ta LTD verze nehraje špatně.Samozřejmně to ESP bylo hodnoceno,že hraje lépe...
Na Youtube je hromada videíí a z 95% mají všichni LTD verzi...že by to přece jen za to stálo?
Je možné,že by mě to zcela dostačovalo.Nejsem profík,tak asi ano...
Buhužel je tady ta chlapská tvrdohlavost.Je mě jasné,že i když budu spokojen s LTDéčkem,tak mě bude v hlavě vrtat myšlenka,že jsem si vůl nekoupil rovnou tu ESP verzi. :lol:
Těžké to rozhodování.
Nebo si postavit kopii u kytaráře? Hmmm?
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Nebo, když jde o takové peníze, zajet třeba do Thommana a vyzkoušet si je obě.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Nevim jestli to znate taky, ale u me to treba funguje tak, ze cim dele takhle o nejake vysnene kytarov veci (at uz aparatu, nebo kytare) snim a ctu, tim obvykle horsi je potom nasledna zkusenost :D A naopak :!:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Veno

Příspěvek od Veno »

Demilich píše:Nevim jestli to znate taky, ale u me to treba funguje tak, ze cim dele takhle o nejake vysnene kytarov veci (at uz aparatu, nebo kytare) snim a ctu, tim obvykle horsi je potom nasledna zkusenost :D A naopak :!:
naprosto souhlasím. Jakoby v člověku narůstalo očekávání, který je pak ve výsledku až moc velký :D
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

U me se vzdycky vyplatilo jednat intuitivne a zbytecne nepremyslet.

2 kali : Byt tebou, objednal bych si to LTD pres internet, kdy mas 30 dni na vraceni zbozi a vzal ho spolu s hlavou, dojel k nam na valachy. Porovnal bys to primo s ESPckem a mel bys hned jasno.
Veno

Příspěvek od Veno »

bubucci píše:Byt tebou, objednal bych si to LTD pres internet, kdy mas 30 dni na vraceni zbozi a vzal ho spolu s hlavou, dojel k nam na valachy. Porovnal bys to primo s ESPckem a mel bys hned jasno.
Nejlepší možnost. Když se nebude líbit, je tam těch 30 dní a můžeš se rozhodnout jinak :wink:
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Tak co se týče porávnávání,tak bych možná oželel i porovnání LTD a ESP verze.
Zas takový markantní rozdíl tam asi nebude.
Spíš bych porovnal ESP se svým Gibsonem.Toho Gibsona přece jen znám už velice dobře a je u mě takový standart všeho....Pokud by se mi jednoznačně zdálo,že to ESP toho Gibsona převálcuje,tak by bylo hned vyřešeno....Vůbec bych se sničím dále neotravoval a vzal hned ESP.Jenže bohužel každý máme na všechno jaksi "jinou chuť".Třeba by se mě to ESP ani vůbec nelíbilo o proti tomu Gibsonu.A nebo bych si říkal,že z toho jaksi necítím nějaký rozdíl k lepšímu.Pak bych se třeba vykašlal na všehno a koupil raději dalšího Gibsona. :D
Naposledy upravil(a) Kali dne 6.12.2012 22:59, celkem upraveno 1 x.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

http://kytary.cz/vraceni-zbozi.aspx

Možnost vrácení se nevztahuje na zboží, které obvykle není skladem a bylo objednáno pro konkrétního zákazníka

Při nákupu v našem eshopu může kupující vrátit zboží bez u dání důvodu a bude mu vráceno 100% uhrazené ceny zboží.
Při nákupu v našich prodejnách má kupující možnost výměny zboží za jiné.

Tzn. objednat přes internet a vyzvednout na prodejně...

Zboží zakoupené přes eshop nelze vrátit v kamenný prodejnách, ale výhradně na adrese:
AUDIO PARTNER s.r.o. - Kytary.cz
Oddělení vrácení zboží
Mezi Vodami 23, 143 00 Praha 4 - Modřany

Takže to zase tak jednoduché není :cry: Určitě by šla domluvit možnost, že si koupíš LTDčko, vyzkoušíš a když budeš chtít ESPčko, tak to doplatíš a vyměníš. Chtělo by si to ale ošéfovat, jestli nějaké ESP Snakebyte vůbec v Evropě je...
reason

Příspěvek od reason »

http://www.thomann.de/cz/esp_ltd_snakebyte_sw.htm
http://www.thomann.de/cz/esp_snakebyte_white.htm

u thomanna jsou k odzkoušení

nevěřím tomu, že se v tomto případě LTD snake vyrovná zvukově ESP snake. nejde o ten nápis ltd - kytara za 30tis. už něco předvede nebo by alespoň měla, ale čistě z hlediska obchodního by to byl velmi špatný tah, kdyby tomu bylo naopak. a nebo jsou tady cílovou skupinou fanatici ve stylu falling in love in hetfield, kteří musí mít snakebyte včetně písmenek ESP, protože james je tam má taktéž. osobně se ale přikláním k první variantě. otázka je, zda-li ten zvukový rozdíl mezi esp a ltd stojí za ty prachy. říkám, ano stojí, pokud na to člověk má vatu.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Tak to já se spíš přikláním k druhé variantě! :D nepopírám, že to bude supr kytara na vysoké úrovni, ale podle mě je tam u ceny tak 15 -20k navíc jen kvůli těmto Hetfield maniakům co to musí mít. Toto většinou platí u každé signatury... vžijte se do role slavného muzikanta - firma vám nabízí udělání třeba 6Ks kytar absolutně podle vás a když se jim na to podepíšete dostanete je zadarmo, tzn toho umělce cena moc zajímat nemusí. Pro něj je dúležité, že má sadu čupr trupr kvalitních nástrojů pro pšíští tour úplně zadara a ještě si je může sám navrhnout, sice musí podepst často nějakou smlouvu stylu - vytáhnu to na každém koncertu aspoň na jeden song, ale takhle prostě politika signatur funguje. Firma vydělá na podpisu muzikanta a muzikant vydělá na nástrojích zadara + reklamě na stránkách firmy.

Viděl jsem jedno nádherné video s Chadem z nickelback kde přesně o tomhle mluvil.

Dalším krásným případem jsou Trivium - 5 let propagovali nástroje od Dean a nehráli na nic jiného a pic... jen co jim skončila smlouva už hraje frontman jen na Gibsony a lead kytarista jen na Jacksony. Přitom 5 let v každém interview tvrdili jak je Dean vrchol světa. Nadruhou stranu vůbec se jim nedivím... když jim Dean zadara udělal signatury (což byly určo kytary na úrovni) a ještě jim dal zadara asi 20 seriových modelů, na které mohli hrát.

Každopádně výše zmíněné ot se netýká jen snakebytu, ale mého pohledu na signatury obecně. Signatura je v 99% jeden velký marketingový tah. Může se často jednat o kvalitní nástroj, ale velká část ceny je podpis na hlavě...
Bubucci a spol. ukamenujte mě :D
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Mastře...
Hele budu k tobě úpřimný.
Líbí se mi tvůj přístup,jaký děláš ve tvoji "seberealizaci".
Máš super kapelu.Váš styl se mi líbí hodně,jelikož já si frčím na klasickým thrashu Metallica,Megadeth,Slayer a taky trochu Kreatory.Líbí se mi,jaký stavíš kytary.Umíš dělat fakt pěkný věci a máš na to talent.

Každopádně tohle všechno tě jaksi nestaví na "vyšší evoluční stupínek" v této společnosti.
Možná by jsi se mohl přestat občas chovat,jakože tady tomu všemu jako jedinej rozumíš a přestat hanit některé lidi tady na fóru.Nehledně na to,že by jsi takové dobré polovině tady pomale měl Vykat,co se věku týče.
No ale já vě 20ti nebyl taky žádnej zázrak a nejsem bohužel do dnes,ale to všecko pochopíš časem.
Prosím tě,aby ses krotil.Já jsem tohle vlákno založil,protože bych se opravdu rád něco dozvěděl rozumnýho.
Jak už jsem psal dříve....Rád bych slyšel nějaké "objektivní" názory.Tady tyhle keci,jak to všecko stojí za prd
a přitom ani nevědět o čem mluvíš(když jsi to neměl v ruce),tak to mi trošku přimpomíná některý politiky.
Doufám,že za tohle prohlášení,které je napsáno ve vší slušnosti nedostanu zbytečně BAN. :(
Děkuji Nero a spol. za pochopení.

No a teď zpátky k té politice teda,když si stím nikdo moc nedá pokoj.
Podívejte na všechny kytary ESP.Do dneška jsem neslyšel nic špatného přímo na ESP,krom té ceny. :D
Srovnejte například ESPéčka se standratní serie a signature modeli.Doufám,že někdo pochopí,jak to myslím.

Takže úplně jednoduše....Signature Model...
http://www.thomann.de/cz/esp_truckster_ ... tfield.htm

Standartní seriovka...
http://www.thomann.de/cz/esp_eclipsei_ctm_ft_bks.htm

Signature model...
http://www.thomann.de/cz/esp_snakebyte_white.htm

Standart serie...
http://www.thomann.de/cz/esp_ex_std_sw.htm

Takže pokud to chápu dobře,tak všechny signature modeli budou kvalitou na úplně stejné úrovni,jako jejich "levnější" seriové virianty.Je to tak?No a těch pár tisíc na víc je prostě ten "Signature poplatek".
Chápete mě někdo prosím?Chci tím naznačit že je ta cena opodstatněná už tím,že ty ESP jsou prostě kytary na úrovni za velký peníze.Pak už se tady dohadujeme tedy,že si zplatím jak blbeček 8000kč za to,že to bude ten Signature model.(Což hodlám příjmout)
Nebo se tu najdou takový odvážlivci,kteří budou tvrdit,že ty Signature modeli budou ještě s kvalitou horší,než ty Sériovky?

Tak teď si to rád poslechnu.... :mrgreen:
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Já neříkám, že tomu rozumím. Kytarám ani ideálně rozumět nejde :D vždycky je to kus dřeva, který tě může svým chováním leckdy totálně překvapit nebo totálně odradit.
Mluvil jsem jen o marketingovém smyslu dělání signatur a o tom, že jejich cena je vysoká I když často velmi dobře hrají. Nesnažím se nad nikoho povyšovat a myslím, že lidi co mě tu znají to ví. Jen se snažím aby se na to lidi uměli podívat z obou stránek a nevěřili v (zdejší oblíbené slovo) MOJO a kouzelné aury drahých kytar.

A nemluvil jsem jen o ESP, ale i o jiných firmách u kterých v zásadě paltí, že jsou signature modely podstatně dražší než nejkvalitnější serie dané firmy. Přitom kvalita nejvyšší serie a signatur je z mých zkušeností absolutně srovnatelná.

http://muziker.cz/elektricke-kytary/pod ... aze-4.html
pdívej se třeba na toto...

Taky si neuvědomuji, že bych tu někoho urážel nebo hanil. To tady byli úplně jiní, kteří jsou dávno bannutí.
A taky opravdu na foru nepoznám komu je kolik let :D, takže netuším komu vykat a komu ne.
A sorry, že jsem tuhle diskuzi rozjel v tvém topicu asi jsem měl založit vlastní a nedělat tu OT za to se omlouvám.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
reason

Příspěvek od reason »

for master:

rozumím ti. to, co píšeš, logiku má. nicméně alfa a omega pro nás všechny je vercajk odzkoušet. znovu opakuji, že pokud bych měl záměr koupit tak drahou kytaru, jel bych si ji před koupí osobně odzkoušet, poměřit s jinými. zkrátka taková invensice není pro každého a není to každodenní záležitost jako oběd ve fastfoodu. pokud bych v budoucnosti kupoval kytaru za podobné peníze, jel bych si pro ni "kamkoliv". nevěřím tomu, že člověk, který zvažuje koupi esp nemá peníze na cestu po sousedních státech. u mě je to jednoznačné. osobním odzkoušením a výběrem z mnoha kusů bych se vyvaroval nepříjemným pochybnostem, které by mohli přijít v zápětí.

- nepřeplatil jsem zbytečně za originál signaturu
- jaký je snakebyte vůči esp standart
- nebude mi do ruky sedět lépe jiná kytara
- a nevím co ještě

osobním výletem valnou většinu možných následných otázek a pochybností odbourám.

jedna věc je téměř :!: jistá. esp nebude horší než ltd :mrgreen:
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Souhlasím! Spíš nechápu v čem se dá ještě nejvyšší řada LTD vylepšit aby stála o 20000 víc. Krom dřeva + nápisu handmade in Japan. A kvalitnější dřevo nestojí o 20000 víc ani náhodou... Dovedu si však představit, že práce číňana vs práce japonce se rovná tomu cenovému rozdílu.
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

No s tou cestou do zahraničí to taky není tak jednoduché...
Budu chtít u českého dodavatele nabídku lepší ceny o proti konkurenci.To znamená,že mi jí tady prodají ještě
levněji než u Thomana.Takže je nesmyls jet do Německa si na to jet jen tak zadrnkat a utratit za cestu x tisíc,když ty love potřebuju na tu kytaru.Nemyslete si o mě bůh ví co.Nejsem bohatý.Jsme taky jen obyčejný člověk dá se říct s dělnickou prací....každopádně umím finance dobře našetřit a pokud někdo slyšel termín 13.plat,tak si to domyslete...Takže kytaru koupím u nás za lepší cenu.
A jsem velice rád,že jsem v ČR našel člověka,který mi umožní si na to ESPéčko tady zahrát.Kupodivu jsme
skoro ze stejného kraje,takže asi tak....
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Ozkoušej a pak dej vědět až koupíš 8) (jeslti koupíš)
reason

Příspěvek od reason »

nápad za 500,-

http://www.youtube.com/watch?v=bnum4_xA_YU

není zač. myslím, že je to tak jak píše mastr. zpracování a dřevo = vyšší cena = lepší zvuk

mně by spíš zajímalo esp hetfa vs esp standart
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

2 Reason.
No a ty si myslíš,že jsem to video už dávno neviděl???
Každej den sjíždím Youtube a kokám,jestli tam někdo nedal něco nového.
Zatím je to tam právě samý LTDéčko.
Skoro deně sleduju cenu u Thomanna.....dokonce šla o 1000kč dolů.... 8)
reason

Příspěvek od reason »

Kali píše:No s tou cestou do zahraničí to taky není tak jednoduché...
Budu chtít u českého dodavatele nabídku lepší ceny o proti konkurenci.To znamená,že mi jí tady prodají ještě
levněji než u Thomana.Takže je nesmyls jet do Německa si na to jet jen tak zadrnkat a utratit za cestu x tisíc,když ty love potřebuju na tu kytaru.Nemyslete si o mě bůh ví co.Nejsem bohatý.Jsme taky jen obyčejný člověk dá se říct s dělnickou prací....každopádně umím finance dobře našetřit a pokud někdo slyšel termín 13.plat,tak si to domyslete...Takže kytaru koupím u nás za lepší cenu.
A jsem velice rád,že jsem v ČR našel člověka,který mi umožní si na to ESPéčko tady zahrát.Kupodivu jsme
skoro ze stejného kraje,takže asi tak....
jsou to tvoje peníze. reaguji pouze na dané téma z vlastního subjektivního pohledu. je to signatura a i kdyby si našel levnější variantu v esp standart, něco by ji stejně chybělo...

mě už signature nezajímají. nic proti nim nemám a téměř vždy se mi osvědčili. nemyslím to tak, že bych dnes apriory nešel to signatury. to je blbost. zajímá mě to, zda-li daná kytara uspokojuje mě, ne hetfielda a spol. pokud by mi nějaká signature padla zvukově i ergonomicky, šel bych do ní stejně jako do nesignature

šťastnou ruku!
Mastr

Příspěvek od Mastr »

No každopádně zrovna ten týpek v tom videu říká, že každá ta kytara je trochu jiná a každá na je lepší na něco jiného. LTD - víc středů a větší attack (podle mě na thrashovou muziku lepší) ale zase ESP víc basů a hutnosti (lepší na styly ala novější metallica). Každopádně zrovna tyhle dva detaily co on zmiňuje nejsou úplně relevantní... protože sám vím že stačí snímač víc zapustit do těla nebo přiblížit ke strunám a attack je už zase jinde :D. Takže nezbývá než si to ozkoušet sám...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“