Oxygen 61 poraďte

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
MatyoMaty

Re: Oxygen 61 poraďte

Příspěvek od MatyoMaty »

Už jsem to přez noc vyřešil :) byl problém v nastavení Asio, protože mán pouze integrovanou zvukovou kartu na motherboardu tak to dělalo paseku, a zvukovou kartu teďka objednávám...A hlavně, zkusil jsem koupený Cubase 5 a tam mi to nedalo ani hlásku ale musel sem (pověsit vst na kláves) Takźe uz paráda :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Sloučeno se starším tématem. Příště hledej, než začneš zakládat nové thready.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MatyoMaty

Příspěvek od MatyoMaty »

Omlouvám se.
Worlock
Nový uživatel

Pomoc ohledne Oxygen 61

Příspěvek od Worlock »

Dobrý den.
Potřeboval bych od Vás poradit ohledně Oxygen 61 od M-Audio. Dostal jsem tento kontroler na Vánoce,ale jelikož jsem dutý na angličtinu,moc nerozumím tomu,co je napsáno v návodu. Co jsem četl na Internetu,na tento produkt návod v češtině neexistuje takže bych se chtěl zeptat na pár otázek.
Jako DAW používám FL Studio 11,naučil jsem se už jak změnit funkci knobů (např. hlasitost,filtry,basy apod.),zkrátka u knobů,slideru,pitch wheelu a modulačním wheelu umím změnit jejich funkci. Ale u padu nevím jak to změnit. Mohli by jste mi prosím poradit?
Popřípadě abych nareguloval na každý jednotlivý pad jiný úder (snare,kick apod.)?
A ještě jeden problém mám - když stisknu (popřípadě udeřím) do padu čí klavesy,zvuk se ozve až po minimální prodlevě. Jak klávesy a pady naregulovat tak,aby hrály ihned po stisku a ne až po milisekundové prodlevě?
Děkuji případně za Vaše odpovědi.
Pěkný den :)
Naposledy upravil(a) PtJaa dne 25.12.2014 16:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno se starším tématem.
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Ahoj, odpověď jen na poslední otázku:
Zpoždění zvuku za stiskem klávesy se říká latence, i zde na fóru o ní najdeš mnoho informací.
Z největší části vzniká mezi počítačem a zvukovkou. V FL máš určitě okno s nastavením, kde se vybírá zvukovka a taky způsob komunikace s ní (Directsound, ASIO,....). Nejčastěji se volí ASIO, k tomu ale je potřeba driver. Pokud k dané zvukovce ASIO driver neexistuje, velmi často lze použít univerzální driver ASIO4ALL. Po zvolení ASIO driveru je ještě třeba (většinou v ovladači) nastavit velikost bufferu, pro živé hraní se právě kvůli latenci nastavuje taková co nejmenší velikost, která ještě "nelupe".

Pokud jsi to všechno udělal a přesto vnímáš latenci, napiš více o svém systému (počítač, OS, zvukovka, driver, velikost ASIO bufferu apod.)
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“