Krátké prsty - výměna kytary nebo změna techniky hry?
Pravidla fóra
Re: Krátké prsty - výměna kytary nebo změna techniky hry?
To zvládneš taky
Redemption song od Boba
Arogantní žvanil
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Můj malíček se vycvičil bez toho, abych dělal blbosti.
Woptahlo, jistě sis toho tématu všiml, ale pro jistotu dodám odkazy na thready, kde najdeš inspiraci pro normální cvičení...
hrani-na-kytaru-tabulatury/cviceni-rozt ... 12970.html
hrani-na-kytaru-tabulatury/spravny-prst ... 10000.html
Woptahlo, jistě sis toho tématu všiml, ale pro jistotu dodám odkazy na thready, kde najdeš inspiraci pro normální cvičení...
hrani-na-kytaru-tabulatury/cviceni-rozt ... 12970.html
hrani-na-kytaru-tabulatury/spravny-prst ... 10000.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Všiml si toho a už reagoval - viz 6. a 7. příspěvek tohoto vláknaNero píše: Woptahlo, jistě sis toho tématu všiml, ale pro jistotu dodám odkazy na thready,
Jojo témat jsem si všiml. Co se týče toho držení kytary, tak jsem trochu zkoušel, jak se mi ta kytara drží nejlíp. Ze všeho nejpohodlnější pro mě bylo takové to klasické držení, kdy jsem měl tu kytaru na levé noze a krk tak cca v 45°. Mnohem líp jsem se dostával na struny a zápěstí nebylo tak hrozně ohnuté, při dostávání se na basové struny. Cejtil jsem se teda trochu zvláštně, takhle držet eletriku.
Při tom roztahování, jak jsem psal, se při roztažení přes 4 pražce už hůř dostávám tima prstama kolmo na ty struny. Jsou tak zvláštně ztuhlý a struny mačkám jen tak hranama prstů. Koukal jsem na videa jak hrajou lidi a roztahujou prsty samozřejmě přes mnohem víc pražčů a krásně ty prsty tam přikládaj. Asi sou ty prsty moje ještě stále slabé na to. Už se trochu povolujou i ty poslední články těch prstů. Míň si blokuju ostatní struny a tóny jsou čistější.
Při tom roztahování, jak jsem psal, se při roztažení přes 4 pražce už hůř dostávám tima prstama kolmo na ty struny. Jsou tak zvláštně ztuhlý a struny mačkám jen tak hranama prstů. Koukal jsem na videa jak hrajou lidi a roztahujou prsty samozřejmě přes mnohem víc pražčů a krásně ty prsty tam přikládaj. Asi sou ty prsty moje ještě stále slabé na to. Už se trochu povolujou i ty poslední články těch prstů. Míň si blokuju ostatní struny a tóny jsou čistější.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak ono to klasické má svůj důvod pro svou existenci. Když hraju složitější věci, taky si tak kytaru někdy chytnu.
Dej tomu zkrátka čas a cvič. Nic nejde hnedka samo, prsty si na to musí zvyknout, roztáhnout se, zesílit.
Dej tomu zkrátka čas a cvič. Nic nejde hnedka samo, prsty si na to musí zvyknout, roztáhnout se, zesílit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To je pravda
Ale už i ted vidim velký pokroky (aspon pro mě). Budu v tom pokračovat
-
LukasMrazoun
Já mám zase velkou dlaň oproti prstům a ačkoli na některý tlustější krky se mi hraje trochu lépe, nedělá mi žádnej problem hrát prakticky bez omezení na svojí ibanezku, která má krk tenoučkej. Myslim, že to je jen o cvičení.