Nahravani M-AUDIO Problem
Pravidla fóra
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nahravani M-AUDIO Problem
pravá myš na repráčku v systray / zařízení pro záznam / line1-2 /vlastnosti / vypnout poslouchat toto zařízení.
dej vědět jestli pomohlo. Jinak obecně bych nastavil ve win aby maudio NEBYLO default (výchozí) karta pro zvuky a dokonce bych ho uplně zakázal, ale aby to byla interní karta co máš v pc a na maudio šahalo jen cubase či jiný daw ve svém nastavení.
dej vědět jestli pomohlo. Jinak obecně bych nastavil ve win aby maudio NEBYLO default (výchozí) karta pro zvuky a dokonce bych ho uplně zakázal, ale aby to byla interní karta co máš v pc a na maudio šahalo jen cubase či jiný daw ve svém nastavení.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Super...Presne to jsem udelal a je po starostech...Latence me z nejakyho duvodu vyskocila z 8 na 14 ms /bufer je 512 z 4gb/ ale porad je to neznatelny a chova se to ted tak trochu jak lampa kdyz jde pomaleji za rukou...Diky moc...
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
-
CopiJasnik
- Nový uživatel
zdravim, mam témeř stejnní problem mam zvukovou kartu M- Audio kontenzatoroví mikrofon a a software používat Mixcraft a když jdu nahravát tak mě to nahrává jen v MONO i když vše mam nastavené na stereo Mužete prosim poradit dekuji za každou radu
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Protože mikrofon nahrává POUZE v mono.
-
CopiJasnik
- Nový uživatel
ale i když vyměním mikrofon tak stále to nahrává jen na mono
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hendrekovo informace byla myšlena tak, že - až na speciální mikrofony, což není tento případ - nahrává KAŽDÝ mikrofon pouze v MONO. Nemá cenu nic měnit.
P.
P.
-
CopiJasnik
- Nový uživatel
ajo a mužu se ještě zeptat jestli to jde nejak přepnout aby se to nahravalo do sterea anižbych si musel kioupit na to přimo mikrofon
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A můžu se naopak zeptat, co je zase tohle za nápad? Ptám se proto, že je vpravdě nesmyslný...
P.
P.
Do sterea ne, jedině v obou kanálech najednou mono
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě mu spíš vadí, že jej slyší jen v jednom uchu. Což nenapsal, ale tipuji to tak.
A to je proto, že je MONO zdroj nahráván do STEREO stopy a to je ŠPATNĚ. Nahrávej mono zvuk do mono stopy a problém se tím vyřeší.
A to je proto, že je MONO zdroj nahráván do STEREO stopy a to je ŠPATNĚ. Nahrávej mono zvuk do mono stopy a problém se tím vyřeší.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Kdybychom aspoň takovéhle věci neměli ve F.A.Q., že?
ale někteří lidé jsou prostě nepoučitelní.......
P.
P.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, někteří všichni lidi jsou stejní
.
Ne že bych si tím stejným neprošel při prvním nahrávání, a to ještě pořádně nebyly ty internety. Kecám, byly, ale nenapadlo by mne se na toto ptát, bylo by mi stydno
.
Předem se omlouvám, pokud si tu z toho dělám srandu, je třeba to brát s nadhledem.
Ne že bych si tím stejným neprošel při prvním nahrávání, a to ještě pořádně nebyly ty internety. Kecám, byly, ale nenapadlo by mne se na toto ptát, bylo by mi stydno
Předem se omlouvám, pokud si tu z toho dělám srandu, je třeba to brát s nadhledem.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No však - jinak bychom se z toho zbláznili 
P.
P.
No, jedna aplikace mne napadá, a to jsou takové ty ASMR či jiné binaurální aplikace - ale, imo, na to se kupuji spešl mikrofony (typu neuman KU 100), nebo alespoň nějaké specifické nahrávací techniky, typu x/y či blumlein, ne? Každopádně funkční nahrávání do sterea mi přijde jako vyšší dívčí (fázové posuny apod.) - sám to řeším kvůli stereo obrazu bicích.
Každopádně, dle formy dotazu, soudím, že zde skutečně je problém spíš v tom nahrávání monozdroje do stereo stopy.
Každopádně, dle formy dotazu, soudím, že zde skutečně je problém spíš v tom nahrávání monozdroje do stereo stopy.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Správná poznámka, ale nevím o tom, že by se to řešilo pomocí pouze jednoho mikrofonu, který by se rozroutoval do dvou kanálů........
A nahrávání do sterea zase netřeba brát jako velkýho strašáka
nebo že by mi to prostě jen nepřišlo?
můžeme si o tom pokecat v nějakém samostatném vláknu třebas.
P.
A nahrávání do sterea zase netřeba brát jako velkýho strašáka
P.
Jojo, to bychom mohli. Jinak rozroutovaní jednoho mikrofonu si neumím představit, jak by mohlo fungovat - třeba ten zmíněný neuman je samozřejmě mikrofonní pár (a i všechny ostatní zmíněné techniky využívají min. dvou ideálně stejných mikrofonů)
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Mohlo by se hodit tohle vlákno.pavlii píše: 5.02.2024 8:21 ............... můžeme si o tom pokecat v nějakém samostatném vláknu třebas.
P.
A když jsem ho jenom tak narychlo prolít tak CopiJasnik tam má odpovědi na svůj problém
viewtopic.php?p=773920&hilit=pseudo+stereo#p773920
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....