efekt pedál na baskytaru???

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
hrushi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrushi »

SneG píše:A mate nekdo zkusenosti s pouzivanim kytarovych efektu na baskytaru?
S těma kytarovýma efektama bych byl opatrný, co já mám zkušenost, tak to celkem řeže spodky, dobré tak na pilu, ale ztrácí to basovou hutnost
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04

http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Mám ten stejnej efetk jako hrushi a využití není moc. zaprvé se t ztrácí ve zboostřené kytaře a za druhé to opravdu ztrácí ten basový charakter. Ale třeba chorus se chci koupit....
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
hrushi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrushi »

KIWI píše:Mám ten stejnej efetk jako hrushi a využití není moc. zaprvé se t ztrácí ve zboostřené kytaře a za druhé to opravdu ztrácí ten basový charakter. Ale třeba chorus se chci koupit....
Tak s tím bych nesouhlasil, ODB-3 spodky nereže, je to Bass overdrive, já reagoval na otázku ohledně kytarových efektů. Boss ODB3 nebo výše zmíněný Ibanez PD7 jsou dělané speciálně pro basy. Ten Ibanez se mi zdál moc ostrý (na metáál :), Boss byl pro mě tak akorát, ale v žádném případě neořezává spodky, ani Hčko, právě tomu dodává ten náprc :wink:
Hrál jsem nu-metal, rock a ten efekt si svoje místo vždycky našel, ale zas se to nesmí přehánět. V kapele s jedním kytaristou se Overdrive dá využít celkem hodně (např kytara sólo), se dvěma už je to složitější, je nutné vymakat zvuk tak ať si vzájemně všichni nelezou do zelí...ale jde to, při použití v rozumné míře opravdu nakopne a ozvláštní zvuk....
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04

http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Neřekl jsem že řeže spodky, ale jako spíš že už to nezní ani jako basa celkově. Že se to může v klidu ztrati mezi kytarama...ale jako basy spodky tam jsou. Celkově už to pro mě nenzí jako baskytara. Ale jako je to dobrej efekt, kterej můžu doporučit.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Bobr

Příspěvek od Bobr »

Já používám na basu EBS Octaver a je to super. Nesmí se to ale moc zneužívat. S těma efektama pro basu to ale chce opatrně.
Fender Jazz Bass (Japan), Fender American Standard Precision Bass (USA) , Aztec (kopie Rickenbacker - Japan), Furch bass JBBV-41 (elektroacoustic), Ampeg SVT-3PRO, SVT12HE + SVT15E, EBS Octaver, MXR Equalizer
Cliff

Příspěvek od Cliff »

Bobr píše:Já používám na basu EBS Octaver a je to super. Nesmí se to ale moc zneužívat. S těma efektama pro basu to ale chce opatrně.
je super? napiš nějake podrobnosti já mám EBS octabass a nic moc teda :roll: tak jestli by nebylo abych si pořidil jiný :lol:
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
insipid666

Příspěvek od insipid666 »

já právě potřebuju brutální zvuk aby bylo slyšet to struhadlo!!!! :D spíš si myslím že potřebuju pořásnej apec ...
Bass guitar: Yamaha 4-struná s aktivní elektronikou
trsátko: Jim Dunlop USA 1.14mm
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

insipid666 píše:já právě potřebuju brutální zvuk aby bylo slyšet to struhadlo!!!! :D spíš si myslím že potřebuju pořásnej apec ...
aaano, to si myslíš správně!
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Tak jsem popřemejšlel a tom mým slavným zvuku a tady bych vám chtěl nastínit svou představu. Představoval bych si těžkej, hutnej, dunivej, tvrdej zvuk. Takovej, kterej je cítit až v žaludku, vlajou z něj nohavice, při kterým se třesou tabulky oken a hučí v uších :D a to ve všech frekvencích (basy, středy, výšky), ale přitom, aby se jednotlivý tóny neslívaly a byly konkrétní. Dříve sem hrál na Behringra, kterej měl funkci Ultrabass, což bylo něco takovýho, ale ještě ne úplně ono (chrčelo to). Vim, že nejlepší je mýt pořádnej (a drahej :( ) apec, ale třeba by to zvládla nějaká krabička. Nebo aspoň nastavení EQ na kombu. Teď hraju na Peavey 300 (nevim, přesný označení) Vim, že sem náročnej, ale kde jinde hledat odpovědi, než tady:) Pls, poraďtě jak na to. Dík
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

insipid666 píše:já právě potřebuju brutální zvuk aby bylo slyšet to struhadlo!!!! :D spíš si myslím že potřebuju pořásnej apec ...
zalezi co hrajes za "metal" v deathu vetsinou zkreslena basa neni, co se tyce hardcore a nasledne grindu tam je spis vyjimka ten kdo zkreslenou basu nema
FOE

dismember

Příspěvek od FOE »

hrajou na BOSS HM-2- už se nevyrábí, tak koukni po bazarech.....jo a jestli chceš mít stejnej zvuk tak všechno musí nadoraz doprava..... :D
woro90-1

Re: efekt pedál na baskytaru???

Příspěvek od woro90-1 »

Zvuk, ze kterého vlajou nohavice, třesou se okna a hučí v uších, a to ve všech pásmech, udělá cokoli - pokud to je dost nahlas a postavíš si to reprákem k nohám :mrgreen: O vhodné barvě zvuku se ale vždy mluvit nedá. Řekl bych že Pepe potřebuje lehký distortion, vytažené výšky, aby zvonily, a vytažené vyšší basy, aby to znělo agresivně a hutně a přitom to nebylo to němé nekonkrétní dunění ozývající se v tvrdších stylech smutně často. Přidat na 800Hz-2kHz a ubrat 200-300Hz, a pohrát si s pásmem okolo 500Hz. Hlavně to nepřehánět s úplným spodkem, jen to ničí uši a není z toho poznat co hraješ, jen že je to nahlas.
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

woro90-1 píše:Zvuk, ze kterého vlajou nohavice, třesou se okna a hučí v uších, a to ve všech pásmech, udělá cokoli - pokud to je dost nahlas a postavíš si to reprákem k nohám :mrgreen: O vhodné barvě zvuku se ale vždy mluvit nedá. Řekl bych že Pepe potřebuje lehký distortion, vytažené výšky, aby zvonily, a vytažené vyšší basy, aby to znělo agresivně a hutně a přitom to nebylo to němé nekonkrétní dunění ozývající se v tvrdších stylech smutně často. Přidat na 800Hz-2kHz a ubrat 200-300Hz, a pohrát si s pásmem okolo 500Hz. Hlavně to nepřehánět s úplným spodkem, jen to ničí uši a není z toho poznat co hraješ, jen že je to nahlas.
woro, díky za reakci. Kdyby sis všimnul, tak ten příspěvek je už 3 roky starej a od tý doby jsem vystřlízlivěl a dost poznal, (nechápu, jak jsem mohl něco takovýho chtít :)) hlavně to, že prvně to musí jít z rukou!!! Pak pohrát se základním nastavením aparátu a basy. Dál šikovně nastavit EQ.
Až potom řešit nějaký krabičky (efekty).Časem ale možná do nějakýho kreslítka pudu. Docela mě to láká, ale žádnou prasečinu :wink:
Díky za ty frekvence. Teď hraju asi už rok na stejný nastavení, tak možná přijde čas na nějakej štelung.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Moc se mi líbí ta změna názorů :D Jak je člověk na začátku strašně "hloupej a naivní" 8)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

aivn86 píše:Moc se mi líbí ta změna názorů :D Jak je člověk na začátku strašně "hloupej a naivní" 8)
Jasný, když někdo oživil tenhle topic a já si po letech přečet ten svuj příspěvek, tak jsem se i trochu styděl, co jsem to tenkrát vyplodil :D V tom příspěvku je dost naivity a tenkrát sem se divil, proč ne něj nikdo nereaguje. V dnešní době bych sám na něj taky nereagoval :D
Aspoň je to krásně vidět, jak vse člověk postupem času sám pochopí.

Ale radši zpět k pedálům, ze kterých vlajou nohavice :lol:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Lidi "rostou", to je normální... Pár let zpět zde skoro každý plodil poměrně šílené posty :mrgreen:

A pokud ještě jde o efekt pro vlající nohavice, doporučuju EBS OctaBass. Slyšel jsem ho přes Mesu Powerhouse a 4x10 repro, použitý Ibanez BTB, a to nohavice opravdu vláli :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Nero píše:Lidi "rostou", to je normální... Pár let zpět zde skoro každý plodil poměrně šílené posty :mrgreen:

A pokud ještě jde o efekt pro vlající nohavice, doporučuju EBS OctaBass. Slyšel jsem ho přes Mesu Powerhouse a 4x10 repro, použitý Ibanez BTB, a to nohavice opravdu vláli :mrgreen:
Jo na tenhle Octabass jsem už koukal a četl jsem na něj jen samou chválu. Ale trochu se ho bojim, protože nemam kdovíjak skvělou techniku a ten octabass prej neodpustí ani ň a musí se to s nim umět :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hele, měl jsem ho chvíli půjčenej, hrál jsem ho i na horší basové (Ibaneu SW65), lampové kytarové (Mesa F-50), hybridní kytarové (Marshall Valvestate) i tranzistorové kytarové (Roland Cube) a vždy to znělo parádně.

Co se týče jeho ovládání a používání, zas tak tragicky bych to neviděl. Pracuje se s ním v pohodě, dobrý zvuk najdeš skoro hned.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Nero píše:Hele, měl jsem ho chvíli půjčenej, hrál jsem ho i na horší basové (Ibaneu SW65), lampové kytarové (Mesa F-50), hybridní kytarové (Marshall Valvestate) i tranzistorové kytarové (Roland Cube) a vždy to znělo parádně.

Co se týče jeho ovládání a používání, zas tak tragicky bych to neviděl. Pracuje se s ním v pohodě, dobrý zvuk najdeš skoro hned.
Nebojim se toho ohledně apecu, ale ohledně mý techniky. Budu muset na ní zapracovat a pak se na něj zaskočim do aleximu kouknout :wink: Díky za tip.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nějak jsem technikou automaticky pochopil výbavu... 8) Rozhodně ho zkus, jen je škoda, že stojí tolik peněz. A na bazaru se shání těžko (ikdyž ted tam je jeden za 2100 , myslím...)

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“