Činely - crash

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
zzbar
Rádce

Re: Činely - crash

Příspěvek od zzbar »

sQara:
Jakýkoliv bronzový činel bude o hodně líp znít, než 101. Takže ber to tak, že jsi úplně na dně, od kterého se odrážíš :wink: . Pokud máš na činely našetřeno 5000,- , doporučuju rozhodně bazar a trpělivost. Zajel bych si například někam do Ústí a proklepl bych si toto: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=
Nebo počkej, občas se na bazaru objeví slušný kousek za přijatelný peníz...
Rozhodně neber krabici z obchodu, nebo z e-shopu. Mohl bys být velmi nemile překvapen.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
sQara

Příspěvek od sQara »

a kdybych si zajel do hudebnin, tam si prokepl pár crashů tak by vyšly o dost dráž než ty z bazaru? Hudebniny v Hradci Králové mám blízko .. někam dál se mi nechce cestovat vlakem..
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

sQara píše:a kdybych si zajel do hudebnin, tam si prokepl pár crashů tak by vyšly o dost dráž než ty z bazaru? Hudebniny v Hradci Králové mám blízko .. někam dál se mi nechce cestovat vlakem..
Záleží přece na co narazíš!! :) každopádně i to na bazaru nekupuj naslepo, ale pěkně osobně si činel prohlédni a oťukej... no a hlavně věř že takový plech nemá nějaký defekt!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
sQara

Příspěvek od sQara »

co říkáte na tento činel ? zdá se mi dobrý..http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

sQara píše:co říkáte na tento činel ? zdá se mi dobrý..http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Alphy od Paiste nejsou zlý (už to není nějaká nižší řada, i když - pořád se pohybuje někde na středu), ale z tutoho obrázku nic nepoznáš - je to klasický obrázek, který se "plácne" třeba na stránky obchodu, že tam mají dostupný ten a ten činel, ale není to konkrétní obrázek toho daného činelu.
Pokud je tu ta možnost, tak jak už psala Monča - osobně si činel prohlédnout, oťukat, případně chtít fotky konkrétního činelu (ale jen fotky většinou nestačí) etc. ... Z tutoho opravdu nic nepoznáš ;) Buď si k tomu zjisti víc, nebo hledej něco jiného.
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

Pokud budeš kupovat činel z druhé ruky, prohlídni pořádně hrany a střed. Taky si s sebou vem plstěnou paličku a oťukej. Snáz tak poznáš případný defekt, kdyby to někde drnčelo. Přesto je to trochu loterie - prasklina může být tak malá, že není vidět (i to se dá odhalit, ale je to složitější). V případě koupě z druhé ruky musíš věřit prodávajícímu, že se k činelu choval šetrně.
Kupoval jsem takhle dvakrát a žádný problém 8)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

taky doporučuji nějak takhle ostražitě vybírat. sama jsem několikrát taky kupovala z druh ruky, no vždy od lidí, o kterých vím jak hrají a tedy předpokládám co asi ty plechy mají za sebou..... stejně tak jsem sama několikrát prodávala........ a nikdy žádný problém.

Mimochodem, kolego SQARA: Kontaktoval mě na fejzbůku jeden bubeník s tím, že má k prodeji Anatolian Ultimate medium crash 17" a tak jsem jej pozvala sem, aby ti nabídl koupi... doufám že se nezlobíš a třeba se domluvíte:)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
sQara

Příspěvek od sQara »

OK děkuju, at mi ho tedy nabídne:) ale koukal jsem že paiste alpha rock 16'' crash stojí např. cca 3500 a tenhle anatolian ultimate 2600 cca :D jakto tedy
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

sQara píše:OK děkuju, at mi ho tedy nabídne:) ale koukal jsem že paiste alpha rock 16'' crash stojí např. cca 3500 a tenhle anatolian ultimate 2600 cca :D jakto tedy

To už je na něm...kontakt na tebe sem dostal (jinej nemám) a tak se ti sna ozve.....

A co jak tedy je, ohledně těch cen?? neslyšel si nikdy o tom že každá firma má jinou cenovou politiku?? Anatoliany mají profi kvalitu za solidní ceny, to ví každý, stejně tak jako že si PAISTE dík známějšímu jménu právě to jméno a nepopiratelnou kvalitu, nechají taky řádně zaplatit!! :twisted:
Sweaty

Příspěvek od Sweaty »

monika ale musís uznať že tie piastky sú sice drahšie ale vieš za čo vyhadzuješ tolko peňez :D
ale áno dávam za pravdu , Anatoliany su super plechy za velice gut cenu.
mimamo
last.fm: mimaaamo

Příspěvek od mimamo »

to u anatolianu vis taky, za co vyhazujes penize. obecne vzato je to lepsi vedet u cehokoliv (zvlaste co se hudby tyce). cili nadhazuju to, ze je vzdycky nejlepsi si dany kus vyzkouset.
Schopný tvoří, neschopný poučuje.
Georg Bernard Shaw
sQara

Příspěvek od sQara »

jasný no, takže dám příklad :D
když zajedu do hudebnin, pár si jich tam oklepu, vyberu si , zapamatuju název činelu, doma ho objednám z třeba jiného eshopu, tak to neni dobrý ?:D
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

sQara píše:jasný no, takže dám příklad :D
když zajedu do hudebnin, pár si jich tam oklepu, vyberu si , zapamatuju název činelu, doma ho objednám z třeba jiného eshopu, tak to neni dobrý ?:D
Záleží na tom, co je to zač. Pokud je to činel, který se dělá sériově... strojově, tak mají většinou relativně stejný zvuk. Ale pokud jsou to činely typu - Anatalolian, Istanbul Mehmet, Istanbul Agop apod., (případně je to nějakej "Handmade" za XY tisíc z vyšších řad od všeobecně známějších značek ala Zildjian, Sabian, Meinl, Paiste etc.), tak tam ta jistota identického zvuku není, jelikož jsou to ručně dělané činely, takže každý kousek i ve stejné řadě může mít lehce jinačí zvuk, takže svým způsobem - co kus, to jedinečná záležitost.

Spíš bych doporučil - podívat se po cenách, značkách a jejich modelech... Mít daný obnos peněz (třeba na ty Anatoliany, který se opravdu pohybují ve slušných cenových hladinách za fajnovou kvalitu), případně ještě něco došetřit + je lepší mít lehce i nějakou tu zálohu navíc, no a pak prostě zajedeš do hudebnin, vytaháš si činelů dle libosti (pokud jim to nebude nějak proti gustu :D ), oťukáš, vybereš, nakoupíš... Jednoduchý...
Většinou budeš zřejmě nucen dělat určité kompromisy, co se hlavně zvuku týče - prostě hledat za ty prachy to, co se zvukově nejvíce přibližuje tvému vkusu ;)
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
sQara

Příspěvek od sQara »

díky ;)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

sQara píše:jasný no, takže dám příklad :D
Děláš si srandu??? Přečti si znovu dřívější přízpěvky....
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Sweaty píše:monika ale musís uznať že tie piastky sú sice drahšie ale vieš za čo vyhadzuješ tolko peňez :D
Tomu nerozumím...netuším jaký vidíš rozdíl v tom, za co dáváš prachy.... já spíš to teda , ale to je fakt můj subjektivní náhled na věc, že u Anatolinau UTRATÍŠ peníze za kvalitní činel. U Paiste UTRATÍŠ skoro ty samý peníze za kvalitní činel + k tomu ještě VYHODÍŠ další peníze za to jméno firmy!
sQara

Příspěvek od sQara »

nic o objednání z jiného eshopu se tu ještě nepsalo, tak proto sem se ptal
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

sQara píše:nic o objednání z jiného eshopu se tu ještě nepsalo, tak proto sem se ptal
NO PROTOŽE SE TU PÍŠE O TOM, ŽE KUPOVAT ČINEL NASLEPO PŘEZ POŠTU JE BLBOST!!! Činel zásadně vybrat, vyzkoušet a koupit osobně!!!
Sweaty

Příspěvek od Sweaty »

Monikad píše:
Sweaty píše:monika ale musís uznať že tie piastky sú sice drahšie ale vieš za čo vyhadzuješ tolko peňez :D
Tomu nerozumím...netuším jaký vidíš rozdíl v tom, za co dáváš prachy.... já spíš to teda , ale to je fakt můj subjektivní náhled na věc, že u Anatolinau UTRATÍŠ peníze za kvalitní činel. U Paiste UTRATÍŠ skoro ty samý peníze za kvalitní činel + k tomu ještě VYHODÍŠ další peníze za to jméno firmy!
jop napísal som to trochu jak retard , šak u paistov platíš isto za kvalitu ale u anatolianov keď objednáš je to ručne tepané takže je šanca že je to buď skvelý činel alebo može byť aj nekvalitný .. :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Sweaty píše:...... u anatolianov keď objednáš je to ručne tepané takže je šanca že je to buď skvelý činel alebo može byť aj nekvalitný .. :)
I tak se trochu ohradím... ANATOLIAN dbá rovněž velice přísně na kriteria výstupní kvality svých produktů! V tomhle se neliší od PAISTE (ale i Zildjian, Sabian, Meinl,..) jen je to trochu "mladší" značka, tedy si to jméno nemůže dovolit nechat tak draze zaplatit a to je pro nás co za to platíme právě deviza.
Nicméně chci tím říct, že nic NEKVALITNÍHO od Anatolian určitě koupit nelze! To je nepřípustné..... jen to je o tom, že zvuk dvou modelů bude mít stejný charakter zvuku, stejné ladění, ale může mít nepatrně jiný odstín "barvy zvuku" právě díky tomu dola´dování ručně kus od kusu. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“