El. kytara - obecné i konkrétní rady - 5-10tis včetně komba

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
filo01

Re: El. kytara - obecné i konkrétní rady - 5-10tis včetně ko

Příspěvek od filo01 »

Stanley Glazoff píše: vertikalni humbuckery,ktere zneji vic jak singl,ale dole maji civku na odstraneni brumu.Nebo dnes uz jsou i cistokrevni singly,co nesumej,ale s tema zkusenosti nemam :(
Doteď jsem si myslel, že to je jedno a to samé, tj. noiseless singly.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ty noiseless singly se dají udělat více způsoby. Buď tou parazitní cívkou nebo pomocí silného odstínění (Lace).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Ale nekterym ortodoxnim se to nelibi,proste,at to brumi,hlavne ze to hraje :) Lace sensor se zrejme moc nechytily u fenderu,kdyz je prestali vyrabet,ale fakt netusim jak je tam ten brum vyresen.Soucasne noiseless asi take nevoneji kazdemu,ale osobne kdybych fakt resil zvuk opravdovych singlu,tak na to zkresleni prepnu do mezipolohy...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Problém je, že ty mezipolohy mají tak specificky chroupavý zvuk, že to charakter zkresleného zvuku dost mění. To prostě není zvuk samotného singlu. Navíc jsou paralelní, takže ten signál je slabší, což zkreslení může taky vadit. Řešením je udělat si přepínání na sériové zapojení (třeba i trvale tak mít pátou polohu). Ale to pak taky nebude singl, ale "pseudohumbucker". Poslední řešení - vylepení dutiny a pickguardu vodivou fólií nebo natření vodivým nátěrem. Prý to pomůže dost. Já se na to chystám už 2 roky, ale jelikož s brumem na mém stratu to tak zlé není a stejně používám víc mezipolohy, tak jsem se k tomu ještě nedokopal. Zatím mi už koupená fólie zezelená ... :lol:
pol

Příspěvek od pol »

Dobrý den, mám kytaru Cort Zenox 40 a půjde z určitých důvodů pryč. Postupem času jsem si oblíbil hrát s čistým zvukem a v podstatě už skoro vůbec nehraju s velkým zkreslením. Baví mě hrát funk, rock, nejvíc hraju asi RHCP. Dívám se po nové kytaře a už mě to táhne ke stratocasteru. Současná kytara mi jinak celkem vyhovuje, ale chtěl bych si trochu připlatit a právě mi padl do oka Squier a zajímalo by mě, jestli poznám oproti Cortu rozdíl ve zvuku už u řady affinity, nebo jestli už mám jít rovnou do Vintage? O peníze ani tak nejde, spíš o to, že hraju jen pro sebe a zatím nijak extra dobře. (a ano, chci napodobeninu kytary J. Fruscianteho, proto barva sunburst a squier :-))
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tak prvně si běž stratocaster oszkoušet do hudebnin, aby ti opravdu sedl a nechtěl jsi pak zase zpátky Cort.
Rozdíl rozhodně poznáš! Rozdíl je v konstrukci, materiálu, snímačích (Humbuckery- Silngle coily) a prakticky skoro ve všem :D.
Zároveň vyzkoušej i Telecaster- pokud tě baví čisté zvuky mohl by tě taky hodně zajímat :).
Když bys chtěl jít do Squieru tak už záleží jen na tobě kolik chceš do toho investovat. Rozdíl mezi Affinity a vintage modified poznáš, ale musíš jako u všech těchto kytar najít dobrý kousek, protože se kvalita (zvlášť u affinity) výrazně liší. Ze Squieru je hodně chválená také řada Clasic Vibe- kde je až neuvěřitelně velký počet dobrých kusů oproti špatným.
Na závěr si jen rozmysli, jestli fakt chceš jinou kytaru kvůli tomu, že hraješ na čistý zvuk. Na každou kytaru se dá hrát jak čistý tak zkreslený zvuk a v obou případech najdeš spoustu lidí, kteří budou preferovat jeden či druhý typ kytary a nikdy se neshodnou, protože záleží na každém člověku jak to slyší.
Zajdi do hudebnin, vyzkoušej si víc typů a pak se přijď zeptat když ti ještě něco nebude jasné.
HLAVNĚ si pročti zdejší fórum a použij funkci Hledat- o všech kytarách tu bylo napsáno tuny příspěvků.
pol

Příspěvek od pol »

Díky za odpověď, já bych právě kytaru neměnil, ale už jsem tu prudil ohledně krku do vrtule a přijde mi to čím dál horší, takže bohužel reklamace. A chtěl bych se v obchodě s nima domluvit, že si připlatím za jinou.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tak co, jak jsi dopadl? Už jsi tam s tím byl a nebo ještě ne?
pol

Příspěvek od pol »

Čau, kytaru mi naprosto bez problému vyreklamovali. Ten borec na reklamacích říkal, že je fakt špatná...
Vzal jsem tu Affinity a o tolik lepší zvuk jsem ani nečekal. Možná to dělá ten rovný krk. :-) Celkově je ten Squier daleko líp zpracovaný. Ještě vyměnit kombo a budu spokojen. Teď mám Line 6 spider III.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tak gratuluju k úspěšné reklamaci a přeju ať to hraje :).
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“