Aparatura do zkušebny

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Jens Ludwig
Odborník

Re: Aparatura do zkušebny

Příspěvek od Jens Ludwig »

za pár dní - asi už zejtra budu vědět, jestli nebudu mít na prodej komplet 2x Zeck + zesilovač + pult...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Tay

Příspěvek od Tay »

Čaute, zakladám s kamošmi skupinu a som úplny začiatočník tak by som potreboval poradiť ohľadne aparatúry ktorú budem potrebovať. Základ je kombo a gitara a čo ďalej ? Čo ešte budem potrebovať ? Čo používate vy ?
(Prosím nepíšte mi tu veci ako bože načo sa pýtaš také hovadiny a ako nemôžeš vedieť čo potrebuješ.Pre mňa ako začínajúceho muzikanta sú toto dôležité rady tak vopred ďakujem)

Martin
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tay píše:Prosím nepíšte mi tu veci ako bože načo sa pýtaš také hovadiny a ako nemôžeš vedieť čo potrebuješ.Pre mňa ako začínajúceho muzikanta sú toto dôležité rady tak vopred ďakujem
Když jsi tak pěkně poprosil a poděkoval... :D

Kabel, pokud možno kvalitní ;).

A pokud se ptáš i na radu ohledně aparatury, musíš alespoň doplnit, jaké jsou tvé finanční možnosti a jaký styl chcete hrát. Čím více informací nám sdělíš, tím konkrétnější budou rady.
Tay

Příspěvek od Tay »

Oops pardon na to som úplne zabudol.Tak hrať budeme niečo ako Paramore. A rozpočet je asi 14 000 (ak mi poradíte niečo drahšie tak bude nasledovať brigáda hlavne aby to bolo kvaliné). Bazar mi vôbec nevadí.
Tak čo všetko budem potrebovať ?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ok. Ale teď jsem nepochopil, jestli kytaru a kombo už máš, nebo ne? A budeš jen hrát na kytaru, nebo i zpívat?
Zeptej se prosím přesněji a uveď více informací, ne jen co budu potřebovat? Bez přesného zadání nebude kvalitní odpověď.

Takhle by se dalo odpovědět jen, že základ je nástroj, kabel, aparatura. A ohledně rady ke konkrétnímu typu kytary nebo aparátu, bys měl aspoň trochu naznačit, jaký zvuk hledáš. Odkaz na kapelu je sice pěkný, ale každý ti tu může dát úplně jiný tip a stejně to bude nakonec na tobě, co si vybereš.

To je jako přijít do potravin a říct: "Dobrý den, chtěl bych si uvařit něco k obědu. Základ bude polévka a hlavní chod. Co mám koupit?" Jak se asi prodavačka bude tvářit? A jak budeš spokojen ty, když ti prodá něco, o čem vlastně ani nevíš, jestli ti to bude chutnat? :)
Tay

Příspěvek od Tay »

No mám len 10W tranzisťák značky cort. No už som sa tu popýtal a zapáčilo sa mi toto peavey 6505 kombo alebo mesa caliber 50 z bazaru samozrejme. Spievať budem druhý hlas. A gitaru mám takú starú cortku. Chcem si našetriť viac než je môj terajší rozpočet 15 000 (predtým 14 000 ale ako som spomínal mám brigády) a kúpiť si aj novú gitaru. Vyhliadol som si túto:

http://www.audiotek.cz/product-26220-sq ... lack-maple

A ako som spomínal budeme hrať niečo ako Paramore na albume Riot (ale občas budeme coverovať aj Nirvanu a GNR).Takže mi záleží viac na skreslenom než na čistom zvuku. Chcem si kúpiť aj nejaké efekty takže kombo dvojkanálové a určite lampa. No rozmýšlal som aj nad hlavou a boxom. Pozdáva sa mi tá mesa caliber 50 a na bazare teraz behajú pekné kúsky. A v kapele je ešte doprovodný gitarista, bassák, bubeník a speváka zatiaľ hladáme. Neviem čo by som ešte mohol napísať. Vlastne chcem len vedieť či je môj výber dobrý a či budem potrebovať niečo okrem komba alebo hlavy+boxu,gitary,káblu,efektov (asi až neskôr) a mikrofonu. A ohľadne mikrofonu si neviem dať rady.

Edit : Ešte som našiel že gitarista Paramore používa toto Marshall JCM2000 Dual Super Lead head, Mesa Boogie Dual Rectifier, Marshall JTM 45. Je to ďaleko od môjho rozpočtu ale tomu sa chcem čo najviac priblížiť.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, v podstatě každý člen kapely potřebuje svou výbavou. A s tím si v klidu v začátku kapela vystačí. Řešit nějaké další ozvučení do zkušebny je v tomto okamžiku asi hodně předčasné.

Ty by ses měl přesunout do sekcí kytaristů a tam řešit svoje dilemata s kytarou a kombem, tady se řeší trochu jiné věci. Jestli budeš i zpívat, budeš potřebovat mikrofon a aktivní bednu (nejjednodušší řešení).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
GotHigh
Bandzone: http://bandzone.cz/gothigh

Příspěvek od GotHigh »

Zdravím, Sháním ozvučení na zpěv do zkušebny a naskytla se mi možnost zakoupit 2 aktivní PA značky American Audio DLS 15P. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Není to nějakej krám?

Zde je specifikace:

Vysoce výkonný 2pásmový 15" reproduktor
- 300 W trvalých, 1000 W špička
- Lisovaný basový reproduktor s 3" cívkou
- Vysokotlaký 1,75" měnič
- Vestavěný výkonový zesilovač
- ABS polyamidová skríň s madlem
- XLR a RCA linkové vstupy
- Dva mikrofonní vstupy (XLR a 1/4" stereo) s oddělenou regulací hlasitosti
- Ovládač výšek, basů a výstupní hlasitosti
- Lichobežníkový design
- Možnost zavěšení a umístění na stojan
- příruba pro 35mm stojan
- Závěsy M8
- Přepínač 120/230 V
- Citlivost: 109 dB/1 W/1 m
- Rozměry: 34,5 x 67,1 x 41,9 cm
- Váha: 28,0 kg
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

GotHigh píše:Zdravím, Sháním ozvučení na zpěv do zkušebny a naskytla se mi možnost zakoupit 2 aktivní PA značky American Audio DLS 15P. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Není to nějakej krám? ...
Vzhledem to je identické s jednou sérii aktivek od RH sound, pravděpodobně jen "přelepené" logo.
RH sound jsou krám, nehrající, těžký, špatně vybavený.
Pokud máš nabídku silně pod VO cenou, zkušebnu by to mohlo jakš-takš zahrát.

V opačném případě tě odkážu na můj příspěvek zde : post615320.html#p615320
z času 11:25, spíše druhou jeho část.
EDIT : na co se ve zkušebně zpívá? je k dispozici mix?
LTH
bjjz

Příspěvek od bjjz »

vypujcim si topic

schanim novou apku na zpev do male zkusebny
home made bedna osazena

eminence 15ka - ME15 2008
eminence 8ka - presny typ nevim
vyskac selenium st304
vyhybka dexon

je to solidni osazeni?
gareth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gareth »

Zdravím, máme ve zkušebně aktivní bednu Behringer B212D a taháme přes ní jen jeden zpěv, ale je to na hraně co se týče výkonu (a to se kytary musí dost ztlumit), což se mi zdá dost málo hlasitý na 345W RMS a 126dB SPL...má někdo podobnou nebo opačnou zkušenost s tímto repro? Nebo nějakou radu...uvažujem nad něčím jiným, ale finančně jsme dost omezený a nevím jestli je to normální u tohoto repra...(zvuk je čistý, prostě žádný náznak defektu)
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75

Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

gareth píše:Zdravím, máme ve zkušebně aktivní bednu Behringer B212D a taháme přes ní jen jeden zpěv, ale je to na hraně co se týče výkonu (a to se kytary musí dost ztlumit), což se mi zdá dost málo hlasitý na 345W RMS a 126dB SPL...má někdo podobnou nebo opačnou zkušenost s tímto repro? Nebo nějakou radu...uvažujem nad něčím jiným, ale finančně jsme dost omezený a nevím jestli je to normální u tohoto repra...(zvuk je čistý, prostě žádný náznak defektu)
Jaký je řetězec? mikrofon-mix, kabely, typy propojení - rozepiš.
Pokud vám nebliká diodka peak (nebo prostě ta červená, co indikuje limitaci, teď nevím, jak to má uli řešeno), tak jste bednu nevyužili na plno.
LTH
gareth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gareth »

řetězec je pouze mikrofon Shure SM58, mikrofoni kabel a bedna, hlasitost byla tak na 2/3 (basy a vysky zhruba na 12 hod) dal uz to chyta silnou vazbu....ale k limitaci uz to taky daleko nema...
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75

Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“