Výber správneho komba do 9000 (360 Euro)
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Výber správneho komba do 9000 (360 Euro)
Dnes zdaleka nepotřebuješ 35 000 na kvalitní aparaturu. Za něco málo přes třetinu té ceny na bazaru už nakoupíš dost zajímavých věcí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Amityville
To ja viem ale pomohlo by mi keby ste sem dávali niečo konkrétne.Nero píše:Dnes zdaleka nepotřebuješ 35 000 na kvalitní aparaturu. Za něco málo přes třetinu té ceny na bazaru už nakoupíš dost zajímavých věcí.
-
LukasMrazoun
Já mám taky MGčko a podle mě je o šunt nad šunty. Musim se opravdu hodně snažit, abych z toho vykouzlil nějakej dostačující zvuk. Uvažuji, že si pořídim box+ hlavu asi nějakýho engla thundera nebo screamera nebo valveking ale ještě nejsem rozhodnutej a musim přividělat nějakej ten peníz. A kdybycyh si měl vybrat kombo, tak bych zkusil toho engla thundera. Hrál jsem na to a líbilo se mi to, proto si chci možná pořídit tu hlavu. Neni to vubec jen taková mašina na metal jak všichni řikaj. Když jsem si stim hrál , tak se z toho dal vytáhnout pěkněj zvuk na rock n' roll i trochu tvrdší blues. Nevim za kolik se dá pořídit kombo, ale na bazaru je hlava thundera kolem 12k takže asi tak a ještě mě napadá zkusit nějakýho kettnera ty hrajou taky pěkně.
-
Stanley Glazoff
Uz tu nekolikrat padlo IMG,osobne jsem na to nehral,ale slysel jsem to nazivo na konzerte Chodelky a neznelo to spatne.A ted jsem ho videl na bazaru za dobrou cenu.Od Kettnera za tyhle penize koupis tak nejakou 18ku,obcas jsem videl levne swithcblade,ale na ten jsem moc chvaly neslysel.Hodne sel dolu Laney,myslim ty starsi rady,GH,VH atd,ne IRT
Neni to sice Engl,ale za ty prachy sotva najdes neco srovnatelneho,mozna Peavey classic,ten se take obcas vyskytne kolem devitky,a take bych se ho nebal,nahraval jsem na to desku,a i pres ten vzhled,i metalu se ten aparat nezalekne,ale jsou to vetsinou komba...
Ono ale hledat na bazaru to, co ti tu už někdo doporučoval, není zas tak složité.Amityville píše:To ja viem ale pomohlo by mi keby ste sem dávali niečo konkrétne.
IMG je tam teď podle mého hledání jen hlava:
Valvekingů cca 10, jak hlavy tak komba.
Na rock bych vyzkoušel třeba i Laney LC. Tohle je 50W verze. Bohatě by ti měla stačit i 30W verze, ta tam nedávno taky lítala za ještě nižší cenu, ale už je pryč. Chce to bazar sledovat a čekat na něco, co se ti zalíbí.
A především by to asi chtělo popadnout svoji kytaru a zajít si do hudebnin vyzkoušet ty aparáty, jak ti který sedne, a pak po nich koukat na bazaru.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
-
Amityville
Sajmon : Som asi príliš lenivá
Inak v hudobninách som bola ale nič nemalo ten správny zvuk a iné už boli aj nad 30 000.A hladala som na slovenskom bazare a tam bola táto kombinácia :
Marshall MA 50 H, Marshall MG 4x12 B. Čo myslíte ?
Inak v hudobninách som bola ale nič nemalo ten správny zvuk a iné už boli aj nad 30 000.A hladala som na slovenskom bazare a tam bola táto kombinácia :
Marshall MA 50 H, Marshall MG 4x12 B. Čo myslíte ?
S MA nemám zkušenosti. Ale mám dojem, že tu o nich někde na fóru řeč taky byla, zkus pohledat. A jestli ti to hledání informací nevyhovuje, a jsi na to moc líná, tak si kup první, co najdeš, a máš klid.
Ale mám za to, že to asi nebude nejpovedenější z aparátů.
A po minutě hledání jsem na jednom fóru našel tohle:
I played one at guitar center the other day. It was very very very cheap quality. I was very dissapointed that a great brand like Marshall put out such a piece of sh*t amp.
Yeah,but it says Marshall on it,so the kiddies will buy them up.
( a na to koukejme trochu s nadsázkou, abych nebyl za žvanila,jo?
)
Pohledej si něco taky sama, nebo počkej na někoho kdo má s MA osobní zkušenosti. Za mě by třeba lepší volba bylo LC.
Ale MA jsou kdyžtak na hudebnimbazaru.cz ještě tři, kdybys chtěla mrknout, co tě vyjde kdyžtak aspoň levněji. Jsou tam dvě 50 ( jedna za 8000 i s casem) a jedna 100.
Jinak jsem teď ještě narazil na jednu věc, co by se ti třeba mohla zamlouvat. DorD. Ručně dělané u pana Zemana v Hranicích. Je to o něm celé vlákno, lidé jsou s jeho prací v poměru cena/kvalita/zvuk spokojeni, kdyžtak si to najdi. Plus je to inzerent ze Slovenska, třeba to máš blízko.
Ale mám za to, že to asi nebude nejpovedenější z aparátů.
A po minutě hledání jsem na jednom fóru našel tohle:
I played one at guitar center the other day. It was very very very cheap quality. I was very dissapointed that a great brand like Marshall put out such a piece of sh*t amp.
Yeah,but it says Marshall on it,so the kiddies will buy them up.
( a na to koukejme trochu s nadsázkou, abych nebyl za žvanila,jo?
Pohledej si něco taky sama, nebo počkej na někoho kdo má s MA osobní zkušenosti. Za mě by třeba lepší volba bylo LC.
Ale MA jsou kdyžtak na hudebnimbazaru.cz ještě tři, kdybys chtěla mrknout, co tě vyjde kdyžtak aspoň levněji. Jsou tam dvě 50 ( jedna za 8000 i s casem) a jedna 100.
Jinak jsem teď ještě narazil na jednu věc, co by se ti třeba mohla zamlouvat. DorD. Ručně dělané u pana Zemana v Hranicích. Je to o něm celé vlákno, lidé jsou s jeho prací v poměru cena/kvalita/zvuk spokojeni, kdyžtak si to najdi. Plus je to inzerent ze Slovenska, třeba to máš blízko.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
-
Amityville
Sajmon: No zas aš taká lenivá niesom.A dík za typy dúfam, že sa tu ozve niekto kto má z MA skúsenosti.
Ještě k těm Marshall MG.To 15w bylo moje uplně první kombo na doma.Jak píše LukasMrazoun,prostě to hraje špatně.Dalo se to poslouchat až s distortion pedálem.Ale to už nemá nic společnýho s těma zkreslenejma kanálama na tom kombu.Za mě prostě tohle kombo ne.Ta 100w verze samozřejmě nebude hrát stejně jako 15w
Ale i ta zkušenost s 15w verzí mě prostě odrazuje od toho vůbec něco kolem těch MGšitů vyzkoušet.Jen můj názor.
-
Amityville
Dík za info vyškrtávam zo zoznamu. Teraz som na muzikery našla toto a vyzerá to dobre:
Fender Super Champ X2 Head + Fender Super Champ SC112 Enclosure.
Myslíte, že by sa to hodilo do skúšobne a na menšie kluby alebo je to málo?
-
Stanley Glazoff
Kousek niz je thread Prvni lampove kombo do 14000,a tam je tento aparat popsan uzivatelem Fort,podle toho se muzes rozhodnout,jestli ti bude vyhovovatAmityville píše:Dík za info vyškrtávam zo zoznamu. Teraz som na muzikery našla toto a vyzerá to dobre:
Na Super champa jsem pokukoval já. Nezněl mi špatně, přes voice si ve Fuse naklikáš asi jaký zvuky chceš. Ale co jsem hledal na internetu, tak dost lidí vychvalovalo spíš starší XD, o které psal právě Fořt. Na bazaru tahle sestava lítala dvakrát za 8500, za tu cenu je to slušné. Ale co si pamatuju, tak nová sestava stála cca 14 nebo 15 tisíc. A za tu cenu bych to nebral, to si koupíš něco lepšího podle mě. A těch 15 W ti stačit nemusí.
Jinak tu hlavu jsem zkoušel tak nakřáplou, ne nějak moc zkreslenou. A myslím,že zkreslení z ní nebude to nejlepší, otázka jak by si s tím šlo pohrát ve Fuse.
Jinak tu hlavu jsem zkoušel tak nakřáplou, ne nějak moc zkreslenou. A myslím,že zkreslení z ní nebude to nejlepší, otázka jak by si s tím šlo pohrát ve Fuse.
Naposledy upravil(a) Sajmon dne 14.04.2013 16:02, celkem upraveno 1 x.
-
Amityville
Tak som sa popozerala aj po diskusiach aj po bazaroch a hudobninách. Neviem, neviem tak ako pri Super Champ X2 aj pri XD ma odraďujú tie Watty.
ještě by možná přišlo vhod připomenout odkaz od uživatele Wohma z podobnýho threadu jestli si to nečetla
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
-
Amityville
Čítala som to a vyzerá to v pohode ale pri tejto značke sa dosť bojím porúch.
Naposledy upravil(a) Amityville dne 14.04.2013 14:04, celkem upraveno 1 x.
A jinak se vrátím k MA, ohledně nich jsem ti dohledal téma, je tam řečeno asi vše podstatné:
komba-zesilovace-reproboxy/marshall-ma-t18868.html
komba-zesilovace-reproboxy/marshall-ma-t18868.html
-
Amityville
To som si predchvíľou čítala. Prekonala som svoju lenivosť a začala som hladať. Predsa len nechcem skončiť s nejakým lacným krámom. Takže MA nič moc. Pokračujem v hľadaní.
No jestli ti jde o záruku a seš rozhodnutá že do toho bazaru nejdeš,tak ještě by tě mohlo zajímat tohle
Laney LV300H
http://kytary.cz/laney-lv300h/HN084999/
je tu o tom taky pokec.Já nedoporučuju,protože neznám
Jen připomínám že to existuje.
Laney LV300H
http://kytary.cz/laney-lv300h/HN084999/
je tu o tom taky pokec.Já nedoporučuju,protože neznám
-
Amityville
To vyzerá naozaj dobre a ešte v kombinácí s týmto Laney LV412S.
No tady je celkem slyšitelný video aspoň pro malou představu.http://www.youtube.com/watch?v=JvtwIDxkzxE
teď si ale nejsem jistej jestli je to přesně ono
Je za tim napsáno tube fusion.Tak snad to někdo upřesní
teď si ale nejsem jistej jestli je to přesně ono