nezvyk na cizích bubnech

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: nezvyk na cizích bubnech

Příspěvek od Monikad »

Já přeci nejsem profík ;) Hraju dlouho a ráda, to je fakt.... ale jinak ze "šoubyznysu" znám spíš jen tu ŠOU a BYZNYS to snad někdy v budoucnu ;)

Je ale fakt že asi hraju na akcích kam se prostě leckterý mladý muzikant nedostane hned.... to je asi fakt..... a možná jsem maličko už pozapoměla na ty první roky, kdy jsme se plácali dokolečka a snažili se odrazit...... a to bez nějakýho negativního podtextu... prostě upřímně, půjčování jsem si tam užila taky víc než dost a proto vím, jak to je nepříjemné. naštěstí to byly doby, kdy každé sednutí k cizím bubnům pro mě neznamenalo zase takový propad k horšímu, neb jsem neuměla ani to málo co umím te´d a i nástroj samotý nikdy nemohl být snad ani horší než jsem tehdy vlastnila já..... ale je to nepříjemné a bylo to pro mě velkou motivací se z toho všeho odrazit někam dál kde už to dělat nebudu muset.... a naštěstí se to alespoň v tomhle bodě záhy i povedlo a rozhodně bych ráda, aby ani ostatní hráči tu situaci kterou s půjčovánm bubnů zažívají nebrali jako fakt, nutné zlo, nebo normál....to určitě ne.... je to dočasný stav a snažte se to změnit!! jde to!!! :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Monikad píše: Fakt?, Já zase nezažila jedinou akci (mimo takových těch totálně začátečnických neznámých kapel) kde by hlavní kapela hrála na stejné nástroje (tedy i bubny) jako třeba host, support nebo tak......
Možná v (promiň mi to označení) "bigbítové" scéně se to tak nedělá, ale v "undergroundu" je to opravdu běžné. I když například 4 kapely (známé ve scéně po celém světě) jedou společné turné, tak vlastní bicí má jenom hlavní kapela a ostatní tři hrají na to samé. Na přestavby není čas.
Ale sama jsi někde zmínila, že hrajete třeba dvouhodinový koncert. To je prostě něco jiného no.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Moleek píše:například 4 kapely (známé ve scéně po celém světě) jedou společné turné, tak vlastní bicí má jenom hlavní kapela a ostatní tři hrají na to samé. Na přestavby není čas.
A krom toho jsou ty 3 kapely většinou rády, že nemusí mít vlastní dodávku na tahání těch bubnů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Nero píše:.... krom toho jsou ty 3 kapely většinou rády, že nemusí mít vlastní dodávku na tahání těch bubnů.
To je argument :)))
Sorry, nic ve zlým, ale podstata toho všeho je hodně jinde..... ty jsi Nero kytarista, že? Proč teda všichni kytaristi ten stejný večer nehrají všichni na jednu a tutéž kytaru se stejně nastaveným aparátem, když kytara je jedna druhé o moc víc podobnější a struny i pražce jsou na všech ve stejném místě a ve stejném počtu?? Bicí soupravy jsou oproti kytarám jedna od druhé o moc odlišnější!!

Hraješ tedy akce na cizí kytaru?? Alespoň se nemusíš tahat s futrálem, ne??? :roll: :twisted:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Na kytaru ne,ale na stejnej aparát,úplně normálně.. :roll:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:Na kytaru ne,ale na stejnej aparát,úplně normálně.. :roll:
A to je právě ono...to co je pro tebe KYTARA je pro bubeníka SOUPRAVA!
O aparát až tak v tomhle ohledu nejde (bubeník si taky nevozí přece nějaký vlastní aparát, ale nechá si bubny nazvučit do aparátu co na akci má zvukař)! :wink: :idea:
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Nemyslel jsem PA,ale kytarový bedny a někdy i hlavy.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

necibici píše:Nemyslel jsem PA,ale kytarový bedny a někdy i hlavy.
Problém je u bicích, že tam je nástroj -> PA
U kytary máš nástroj -> aparát -> PA
Tím pádem to samozřejmě nejde tak snadno srovnávat
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

To máš pravdu,proto se taky většinou nepůjčuje virbl a už vůbec ne činely,ostatní věci tak exponovaný nejsou(až na blánu na kopáku...) :lol:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Monikad píše:
Nero píše:.... krom toho jsou ty 3 kapely většinou rády, že nemusí mít vlastní dodávku na tahání těch bubnů.
To je argument :)))
Sorry, nic ve zlým, ale podstata toho všeho je hodně jinde..... ty jsi Nero kytarista, že? Proč teda všichni kytaristi ten stejný večer nehrají všichni na jednu a tutéž kytaru se stejně nastaveným aparátem, když kytara je jedna druhé o moc víc podobnější a struny i pražce jsou na všech ve stejném místě a ve stejném počtu?? Bicí soupravy jsou oproti kytarám jedna od druhé o moc odlišnější!!

Hraješ tedy akce na cizí kytaru?? Alespoň se nemusíš tahat s futrálem, ne??? :roll: :twisted:
Moni, já samozřejmě vůbec nerozporuju to, co říkáš ty. A zcela rozumím tomu, že hrát na své je hrát na své - a pokud je taková možnost, tak rozhodně palec nahoru.

Ano, jsem kytarista a na bicí nehraju, ale bubeníků "pár" znám a velká část z nich je zvyklá na to, že hrajou na cizí bicí soupravu nebo naopak svou poskytují jiným. Kytaristi (nebo basáci) to dělají s aparáty, což je samozřejmě méně "osobní", ale dva argumenty tam fungují stejně - ne všichni musí ty "krámy" tahat a při hraní nevznikají proluky kvůli přestavování pódia a nutnosti znovu zvučit. Holt se asi pohybuju ve větším "undergroundu" a dále od hvězdného nebe než ty :)

A už jsem odehrál akci i na cizí nástroj, i když to byla nouzovka vycházející z okolností. Nadšený jsem z toho nebyl, samozřejmě :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
shotteckk
Bandzone: www.bandzone.cz/exorcizphobia; www.bandzone.cz/plh

Příspěvek od shotteckk »

No a ta kapela která tento aparát půjčí většinou dostane "15" korun navíc, kromě párku, piva a něco na benzín :-D což taky není výhra, když tomu aparátu dávají nějaký muzikanti občas na pr*el :-)
Shotteckk

Mapex (22-14-10-12-13-16)
Doublepedal Pearl Demon Drive,
Činely Paiste, Sabian, Ufip
Paličky Balbex 5B Nylon.
Lukis

Příspěvek od Lukis »

když tomu aparátu dávají nějaký muzikanti občas na pr*el :-)[/quote]

Nějakou dobu zpět jsem půjčoval bicí třem předskakujícím kaplkám....no, řeknu Vám, že jsem stál pod podiem a měl nechty dohryzané až po loket, jestli vůbec bubny přežijou. Týpek měl paličky obalené černou kobercovkou (vypadalo to jak pochodeň) a technika hraní děs a hrůza!! blány jsem na druhý den objednával nové :lol:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

No to musel být děs sledovat jak ten týpek řádí na tvých bubnech :((

Já nevím teda, ale opět víkend už skoro za náma.... páteční dvojkoncert v pražském klubu a opět já i kolega z druhé kapely automaticky svoje bubny...... dokonce jsem pod vlivem názorů v téhle debatě Julkovi (to je ten kolega drumer z druhé kapely a dloholetý můj kámoš) nabízela že zapůjím jemu svoji soupravu, a koukal na mě jako že co to je za blbost a pochopitelně nevzal nabídku...... a to ani on ani já nemáme nijak levný a špatný nástroj.

Sobota a hraní na festivalu s 10ti kapelama! A opět každý automaticky svoji soupravu. Pochopitelně to chtělo trochu zodpovědného a profi přístupu pořadatele, který měl takové ty pojízdné prakťáky, kde se v backstage vše nachystá během hraní předcházející kapely a pak to parta bedňáků jen přetáhne na stage a rychle zadrátuje! S tím se tedy setkávám méně často, ale je to nadmíru praktické a k věci!!
No a alespoň jsme si mohli pokecat a dát pivko s kolegou Márou (bubeník Cocote Minute) když se naše nástroje na kolečkách při přestavbě míjely ;)
ještě mě čeká tento delší víkend jedno hraní, kde budeme hrát společně s 2ma dalšíma bandama a opět se předpokládá vlastní podiovka i bubny. jak říkám.... je to prostě standard!!

Vím že ty malé akce menších kapel takovéhle zázemí nemají, ale je jen na nás muzikantech, abychom si tak trošku své pořadatele "vychovávali" tím že nepřijmeme jakékoliv jejich podmínky jako zákon... jedno jsme my ti "umělci" tedy sami víme nejlíp jaké podmínky k výkonu potřebujeme!! A pokud nědo chce přijmou nepohodlí erární soupravy, je to jeho věc, ale pak ať si nestěžuje!! :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“