Jak dostat podobný zvuk? (sběrné téma)

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

KIWI píše:
Kamahl píše:Co třeba Pro Co Juggernaut RAT? Údajně to je basový distortion pedál a ten zvuk v ukázce mi trochu distorzi připomínal...

Kdyžtak mě opravte, v záležitostech s basovým klíčem se moc neorientuju. :) :wink:
Nejde o zkreslenost, ale o tu perfektní kovovou naprděnost, kterou ti dodají (kromě kvalitní baskytary, aparátu a správně nastaveného ekvalizéru) jednodušše nový ocelovky...
Ten zvuk ve videu tam vynikal jen na konci, tak nevim...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

nechcem presne taky zvuk asi som dal zly link :D ...Flea tam ma basu Modulus coz to roby ten zvuk a hlavne hlava GK a bedna MESA...a novymy strunamy by som to moc nevyriesil lebo tie to az tak nezrobia..tu davam novy link:
http://www.youtube.com/watch?v=R-uj3_6U ... re=related
napr take neco aby to tie struny tak snimalo alebo co..taky zeleznejsi zvuk , vyraznejsi...dalo by sa take nieco podobne aspon zrobyt stym elektro harmonix steel?
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:nechcem presne taky zvuk asi som dal zly link :D ...Flea tam ma basu Modulus coz to roby ten zvuk a hlavne hlava GK a bedna MESA...a novymy strunamy by som to moc nevyriesil lebo tie to az tak nezrobia..tu davam novy link:
http://www.youtube.com/watch?v=R-uj3_6U ... re=related
napr take neco aby to tie struny tak snimalo alebo co..taky zeleznejsi zvuk , vyraznejsi...dalo by sa take nieco podobne aspon zrobyt stym elektro harmonix steel?
O tom efektu jsem nikdy neslyšel..ale furt nechápu o co ti jde..třeba na tom druhým má svýho Stingraye, kterej má takovej zvuk..není mi jasný o jakej zvuk ti jde....Fleaovu sestavu znám kompletně skrz na skrz....a jeho zvuk taky. Ale neví mco ccheš dohánět nějakým efektem... (ještě se jdu mrknotu na ten ehx)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ide my o zelezny zvuk...mozno ani tam to to neni moc zcyraznene..tes vem aku ma Flea aparaturu aj aku mal vse o o tom ale co mi to moze pomoct...len co roby ten efekt od EH alebo iny efekt na zvyraznenie strun
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

alebo aby som ti to upresnil..ak ves co to je enhancer tak taky by som chcel zvuk nejaky ked si das enhancer na plno alebo co...ale enhancer nechcem preto ze na tom BOOSS ME-50B kde mam enhancer tak tam mam tiez ine efekty ktore tiez pouzivam a este hlavne ze to strasne sumy pri hrani...ale take nieco podobne by som chcel...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:ide my o zelezny zvuk...mozno ani tam to to neni moc zcyraznene..tes vem aku ma Flea aparaturu aj aku mal vse o o tom ale co mi to moze pomoct...len co roby ten efekt od EH alebo iny efekt na zvyraznenie strun
Věř mi že ten železný zvu kti zajistí nový ocelovky každý 3dny, poté pořádná aparatura s krásně nastaveným ekvalizérem a pak možná basa s nízkým dohmatem :) Pomocí efektu bych se za tím nehonil, mohlo by to znít dost uměle...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

asi hej ale nechce sa mi stakle menit nove struny :D len ja zas co ten EHX?
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:asi hej ale nechce sa mi stakle menit nove struny :D len ja zas co ten EHX?
Samozřejmě že nemůžeš takhle často měnit struny...a navíc s laney, čínským hartke a fokusem nemůžeš napodobovat FLeaův zvuk :)

BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ale troha sa da napodobnit ako mal v roku 1989-1998 kedy mal musicmana...take neco hladam...zatal len efekt :D
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:ale troha sa da napodobnit ako mal v roku 1989-1998 kedy mal musicmana...take neco hladam...zatal len efekt :D
To on měl toho naprděnýho Musicmana s těma chlupatejma Mesinama, to nenapodobíš efektem..radši zkus vytáhnout z toho co máš pořádnej zvuk...hodně dělá ekvalizér. A nový struny.

BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ale mne je jedno ohladom struny , proste chcem neco ano mam ten enhancer ale skusit v nejakej krabicke , ja sa len chcem spitat co by robvyla ta krabycka od EHX :?:
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

hmmm alebo co by ste vravely na Digitech XBS?na tejto stranke som si vsimol ze by sa neco take dalo ztoho vytiahnut:
http://www.digitech.com/xseries%20demos/start.htm
mate to niekto alebo ste natom hraly?
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:hmmm alebo co by ste vravely na Digitech XBS?na tejto stranke som si vsimol ze by sa neco take dalo ztoho vytiahnut:
http://www.digitech.com/xseries%20demos/start.htm
mate to niekto alebo ste natom hraly?
XBS? To je ten Bass Squezee ne? To je kompresor...a ještě k tomu zoufalej...

BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

no ja viem ale na tych ukazkach to tram je vidno (pocut hlavne) ze odtial dosiahol taky zelezny,cinkavy zvuk...ja len ci nekto to nevlastni pripadne ci natom nekto nehral ze ake to je...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:no ja viem ale na tych ukazkach to tram je vidno (pocut hlavne) ze odtial dosiahol taky zelezny,cinkavy zvuk...ja len ci nekto to nevlastni pripadne ci natom nekto nehral ze ake to je...
To je prostě kompresor, ten ti neudělá železnej zvuk, ten ti to prostě ořeže (viz. Nerův topic o efektech) Ale kdybys už to chtěl řešit kompresorem ,tak hlavně ne tento...fakt špatný.

BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

nj a ten EHX STEEL LEATHER?
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:nj a ten EHX STEEL LEATHER?
To je ten expansion pedal nebo jak - zase opak compresoru (opět tě odkazuju na Nerův článek) Upřímně řečeno nenapadá mě využití tohoto pedálu v praxi..každopádně ten tvuj železnej zvuk ti to těžko udělá...

Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

no, já mám taky rád železný, naprděný zvuk, ale ne zas tak moc naprděný jak má Flea a docela mi pomohlo tohle: http://www.musiccenter.cz/Hartke-VXL-Ba ... A1ly:16399 umí to nasimulovat lampu docela pěkně a pak poťák brite ten umí krásně ten zvuk rozjasnit...hodně to pak cinká jako ty lampáče...za ty prachy je super, co mi to udělalo se zvukem je fakt super!!!
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nomak píše:no, já mám taky rád železný, naprděný zvuk, ale ne zas tak moc naprděný jak má Flea a docela mi pomohlo tohle: http://www.musiccenter.cz/Hartke-VXL-Ba ... A1ly:16399 umí to nasimulovat lampu docela pěkně a pak poťák brite ten umí krásně ten zvuk rozjasnit...hodně to pak cinká jako ty lampáče...za ty prachy je super, co mi to udělalo se zvukem je fakt super!!!
Zajímavá krabička! Tohle by mohlo nějak pomoct...jen malá poznámečka rejpala - Flea nehraje na lampu ;)

Budaj zkus tuhle krabku vyzkoušet...rozhodně to může mít větší uspech než kompresory či jejich opaky...

Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

KIWI píše:
Nomak píše:no, já mám taky rád železný, naprděný zvuk, ale ne zas tak moc naprděný jak má Flea a docela mi pomohlo tohle: http://www.musiccenter.cz/Hartke-VXL-Ba ... A1ly:16399 umí to nasimulovat lampu docela pěkně a pak poťák brite ten umí krásně ten zvuk rozjasnit...hodně to pak cinká jako ty lampáče...za ty prachy je super, co mi to udělalo se zvukem je fakt super!!!
Zajímavá krabička! Tohle by mohlo nějak pomoct...jen malá poznámečka rejpala - Flea nehraje na lampu ;)

Budaj zkus tuhle krabku vyzkoušet...rozhodně to může mít větší uspech než kompresory či jejich opaky...
já vím, ale zas GK jsou známé tím, že dokážou i bez lampy docílit teplého chlupatého zvuku, každopádně bych to vyzkoušel a kdyžtak se to dá vždycky vrátit...jo a ono to vlastně trochu kompresor je, pač každá lampa má fkci kompresoru... jo a ještě poradím: sežeň to někde levnější a pak si vyřid na guitarshopu slevu, mě to nakonec vyšlo na 2375.- což je super cena, dobrá pětistovka na struny :-)
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“