Zesilovače Hiwatt
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Zesilovače Hiwatt
Asi půl roku zpět si Hiwatt HiGain kupoval známý. Byl na ně hrozně natěšený, zvuk z ukázek ho strašně bral, hrál na nějaký starší kus, prostě byl fakt nadšený. Koupil si nový kus, a ten aparát totálně nehrál. Zvuk prostě neměl ty koule. Říkal si, že to je vada, reklamoval. Reklamace uznána, dostal fungl nový kus. Asi po měsíci se mu v něm něco spálilo. Další reklamace, znovu dostal fungl nový kousek. Ten naštěstí mechanicky už vydržel, konečně byl v pořádku, ale z hlediska zvuku nic moc. Vůbec to nebyl ten Hiwatt, o kterém se tak básní. Nakonec ho střělil a koupil radši bazarové JCM.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Přesně něčeho takového sem se obávalNero píše:Asi půl roku zpět si Hiwatt HiGain kupoval známý. Byl na ně hrozně natěšený, zvuk z ukázek ho strašně bral, hrál na nějaký starší kus, prostě byl fakt nadšený. Koupil si nový kus, a ten aparát totálně nehrál. Zvuk prostě neměl ty koule. Říkal si, že to je vada, reklamoval. Reklamace uznána, dostal fungl nový kus. Asi po měsíci se mu v něm něco spálilo. Další reklamace, znovu dostal fungl nový kousek. Ten naštěstí mechanicky už vydržel, konečně byl v pořádku, ale z hlediska zvuku nic moc. Vůbec to nebyl ten Hiwatt, o kterém se tak básní. Nakonec ho střělil a koupil radši bazarové JCM.
Jak to tak čtu, připomíná mi to Marshall MA serii...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, MA jsou horší 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
hral jsem v anglii pred asi sedmi rokama na stovku, docela se mi to libilo (i pres urcite vyhrady co si pamatuju) i kdyz to s hiwattem nemelo vubec nic spolecnyho (mimo loga). o par let pozdeji jsem zkousel 50ku (mozna novejsi serie) a ta nehrala VUBEC. oboje jsem zkousel s original boxem. obecne bych do toho nesel.
jinak je to myslim cina
jinak je to myslim cina
Hiwatt Higain Made in UK - čistý zvuk se mi moc líbil, zkreslený byl pro mě spíš takový alá "špatná krabička od boss", k tomu to hrálo naprosto bez koulí. Naprosto iritující záležitostí byla pro mě ale docela slušná prodleva při přepnutí mezi kanály, i kvůli tomuhle bych to teda nechtěl ani zadáčo...
Čistý zvuk u toho Higain mi přišel něco mezi Voxem a Orangem a moc se mi líbil, z toho jsem tak nějak vydedukoval, že když Hiwatt, tak spíš tu jejich Custom jednokanálovou serii, ta by mohla být dost fajn
Zkreslený kanál u toho Hiwain ale nestojí za nic - to radši mrkni třeba na Orange, ten to umí 
Čistý zvuk u toho Higain mi přišel něco mezi Voxem a Orangem a moc se mi líbil, z toho jsem tak nějak vydedukoval, že když Hiwatt, tak spíš tu jejich Custom jednokanálovou serii, ta by mohla být dost fajn
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Já bych se aparátů Hiwatt zastal. Kamarád má asi tři roky jednokanálovou hlavu Hiwat Custom 40/20. Nebo jak se to jmenuje. V konci jsou 4ks EL84 a přepínačem lze jeden pár odepnout a tím patřičně snížit výkon. Čistý zvuk nádherný a povytažením knoflíku potu "gain" se přepne zesílení a z aparátu leze krásné rockové zkreslení. Také to má opravdu velice příjemný reverb. Rozhodně jeden z nejzajímavějších lampáků vyráběných v "nové" době co jsem kdy slyšel a ta barva starých Jethro Tull tam určitě je. Dal za něj 42000,-Kč, dnes to bude určitě za méně. Samozřejmě na nějaký ultra metal to není určené, ale bigbít alá Pink Floyd rozhodně ano. Mimochodem pro získání zvuku starých Hiwattů je dost důležité použít bednu s repry Fane, tak jak to bývalo u HW zvykem. Tato repra mají úplně jinačí charakter, než Celestion.
No ta řada Custom by mě určitě zajímala, ten Higain měl čistý kanál moc pěkný a ten právě vycházel z těch modelů Custom, čistý kanál byl právě to jediné z toho modelu Higain, co se mi moc líbilo... a řada Custom bude mít ten zvuk určitě ještě o kousek lepší. Ten model Higain je vlastně spíš jejich lowendový produkt, ta vyšší řada Custom bude asi někde jinde, taky cenově to bude docela pálka, v anglii stojí kolem 40-50t.
tak stare hiwatty jsou o necem jinem. jinak jsem púak jeste zkousel custom 7 a to bylo opravdu zoufale spatne kombo. myslim ze v te dobe stalo urcite pres 30k a nehralo. opravdu ne, ani s jednou kytarou
mozna to byl spatny kus ale byl to opravdu sh*t. ty stare CP hlavy ale hrajou vyborne.
Takže jak to tak vidim, tak na Hi-gain modely kašlu.
Jinak díky moc za příspěvky - ta chuť mít doma nový originální Hiwatt mě hodně hodně lákala
Skusim hledat něco jinýho...
Jinak díky moc za příspěvky - ta chuť mít doma nový originální Hiwatt mě hodně hodně lákala
Skusim hledat něco jinýho...
Já hrál taky jen na Hi-gain 50, to kombo se 2x12" myslím.) Taky se mi to zvukově teda vůbec nelíbilo a to jsem ho trápil ve zkušebně Music City docela dlouho:) Asi to moc nepůjde srovnávat s Custom hlavama, ale k tomu se člověk dostane málokdy...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10