Údržba a leštění činelů

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
monty25

Re: Údržba a leštění činelů

Příspěvek od monty25 »

necibici píše:To je zajímavá čistička,to by si mohli pořídit na prodejnu a čistit lidem činely.. 8)
Akorát nevim,jak to udělali s logem.
http://www.youtube.com/watch?v=9SZ-TrMLRN0
By mě zajímalo co by mu tam dělal 20" ride! :D když jsem viděl jak se mu kroutí ta 14"! :D
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Tak to maj asi vychytaný,když to má značku Pro Cymbal,třeba mají různě veliký podkladový talíře,určitě ten činel nebude jen tak v luftě,jde o ten nápad,mě se to líbí.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Zkoušel jsem vyčistit tu zašlou čínu,ale pořád na ní zůstávají flíčky.Nejdřív jsem to dělal leštěnkou na starý autolaky Sonax a dneska Silichromem,ale ani jedno nedokázalo činel úplně vyčistit a to jsem hodně tlačil a přípravky nešetřil...Já vim,že zrovna u tohodle plechu už ho nic nezachrání,ale chtěl jsem ho mít alespoň čistej. :mrgreen:
21012014895.jpg
Dneska jsem jí teprv zkoušel a koukám od čeho mám černý čmouhy na virblu a to ten Silichrom,takže jsem jí ještě vyleštil leštěnkou na nerez,co mám ještě z bazíku a je o.k. :wink:
Windy

Příspěvek od Windy »

a čím sundáváte dolů otisky prstů?
:-(
tedy ne že by mě nové plechy netěšily, ale objevily se mi na hi-hat otisky malých prstíků a nejde to dolů... chjo
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Mě se nejvíc osvědčila ta leštěnka na nerez,ale jak se ten sajrajt jmenuje to nevim,já si to odlil do prázdný rozprašovačky..Ten Silichrom nepoužívat! Pořád to špiní!!!
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Windy píše:.....tedy ne že by mě nové plechy netěšily, ale objevily se mi na hi-hat otisky malých prstíků a nejde to dolů... chjo
A to něčemu vadí?? :shock:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Windy

Příspěvek od Windy »

Moni :-D
chápu co naznačuješ... ale - řekněme, že mi to vadí :-) mě se ruce nepotí a stopy na činelech nenechávám, takže je chci mít čisté. Nesnáším ťapičky na čemkoliv :-D Až budu hrát venku asi to řešit přestanu... momentálně mě to nicméně dost zlobí. Zkusila jsem to odmastit vatičkou s lihem, protože se mi zdálo, že to bude mít na činel nejmenší vliv ale nepomohlo to.
přijde mi že ten pot nějak narušil ten povrch...

necibici: myslíš něco jako je čistidlo na nerezový nádobí?
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Taky mám ráda čisté a blýskavé věci... takže v pohodě ;)

jen jsem také pragmatik a raději snížím estetický nároky než bych snižovala zvukové vlastnosti a kvalitu činelu....... a čistidla i leštidla krom špíny stírají a nahlodávají povrchovku každého plechu... jak mnozí vědí...... 8)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Windy

Příspěvek od Windy »

v tom případě mi ťapičky nevadí :-D
konar
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/konar0

Příspěvek od konar »

Vyzkoušel jsem "recept" na čištění nalezený na webu - rozkrojit citrón a potřít činel šťávou, chvíli nechat, opláchnout - a je hotovo. Je to levné, ekologické a překvapivě to funguje (nesetře to loga, ani to nepoškrábe - nesahal jsem na to žádným hadrem, houbičkou apod. - jen tím citronem). Zmizí stopy od paliček i otisky prstů. Jak je to s ochrannou vrstvou - to samozřejmě nevím, zřejmě ukáže čas...
schejboss

Příspěvek od schejboss »

https://www.youtube.com/watch?v=znogRCH3ZSc
tohle je taky dost zajímavý :D
pehve

Příspěvek od pehve »

no to je nebetyčná prasečina :lol:
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Proč prasečina? Je to chemie..citrón,kečup,kola,zrovna tak se dá použít kyselina solná,čpavková voda..
Problém po takovým chemickým čištění je následný ošetření,takže alespoň pořádně omýt vodou.
olda9
Nový uživatel
Bandzone: Už zaniklá kapela http://bandzone.cz/leiberleid

Re: Jak vyčistit činely?

Příspěvek od olda9 »

necibici píše: Už jsem tu jednou zmiňoval WD-40,vyčistí a zároveň ochrání.. :wink:
Ale není nad pěknou patinu.
Zdravím. Dnes jsem kupoval Anatolian Traditional a už v obchodě měl na sobě "otlapky" od prodejce a asi i od zkoušejících kupujících.
Vzal jsem ho doma WD-40, pak do sucha a otlapky byly pryč. Nevím jak staré a agresivní byly, ale zafungovalo to, co by mě nikdy nenapadlo.
Díky nebici za podnět.
Mapex M Birch-Black Forest Cherry 22x18, 14x5,5, 8x8, 10x8, 12x9, 14x11
HiHat Paiste 14" Formula 602, Anatolian Kappadokia 12"
Crash Anatolian 16", Paiste 302 16", Ride Anatolian 20" Kappadokia, Splash Sonor 8" Dvoušlapka Mapex JANUS JNSP 7500, Hihat stojan Janus Ergo Tilt, HW Mapex
Stolička Taye DT770 , Metronom Tama RW105 Rhythm Watch
jura305

Příspěvek od jura305 »

Nejlepší je na to cididlo, já mám od značky SITOL. Je to na kovy,sklo a zrcadla. Je to určené na třeba trumpety, tácky, a všelijaké věci. Dám tady fotku starého amati Hi-Hat činelu.

Vyčištěný činel
Vyčištěný činel
Tady je čištěný amati činel tímhle
12527910_1003729539699001_1461443890_n.jpg
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“