Baskytary SX

Precission, Jazz, Modern, ...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Baskytary SX

Příspěvek od aivn86 »

Je pravad, že na tom videu to teda nic moc není. Najdeš mnohem lepší videa se zvukem od Squieru apod. A většinou jsou kvalitou dost někde jinde. Já měl v ruce od SX jeden strat a nebylo to úplně zase tak špatný. Pak jsem při výběru nové basy držel v ruce i nějaký JB. Při přímém prorovnání byl Squier o třídu výš. Už je to teda dost dlouho co jsem to zkoušel. Takže si to zase tak přesně nepamatuju. Ale třeba zpracování bylo u Squieru lepší a mnohem víc mi ta basa sedla do ruky. SX se mi zdál takový trochu nedotažený do konce.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
kristynatrochtova

Příspěvek od kristynatrochtova »

aivn86 píše:Je pravad, že na tom videu to teda nic moc není. Najdeš mnohem lepší videa se zvukem od Squieru apod. A většinou jsou kvalitou dost někde jinde. Já měl v ruce od SX jeden strat a nebylo to úplně zase tak špatný. Pak jsem při výběru nové basy držel v ruce i nějaký JB. Při přímém prorovnání byl Squier o třídu výš. Už je to teda dost dlouho co jsem to zkoušel. Takže si to zase tak přesně nepamatuju. Ale třeba zpracování bylo u Squieru lepší a mnohem víc mi ta basa sedla do ruky. SX se mi zdál takový trochu nedotažený do konce.
No já si na to stejně půjdu zahrát a zkusím třeba i nějaké levnější a naopak nějaké dražší modely pro porovnání. Taky by mě dost zajímalo, jestli má každý typ basy nějaký charakteristický zvuk, nebo jestli se liší jen tvarem.
bukvice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bukvice »

kristynatrochtova píše:
aivn86 píše:Je pravad, že na tom videu to teda nic moc není. Najdeš mnohem lepší videa se zvukem od Squieru apod. A většinou jsou kvalitou dost někde jinde. Já měl v ruce od SX jeden strat a nebylo to úplně zase tak špatný. Pak jsem při výběru nové basy držel v ruce i nějaký JB. Při přímém prorovnání byl Squier o třídu výš. Už je to teda dost dlouho co jsem to zkoušel. Takže si to zase tak přesně nepamatuju. Ale třeba zpracování bylo u Squieru lepší a mnohem víc mi ta basa sedla do ruky. SX se mi zdál takový trochu nedotažený do konce.
No já si na to stejně půjdu zahrát a zkusím třeba i nějaké levnější a naopak nějaké dražší modely pro porovnání. Taky by mě dost zajímalo, jestli má každý typ basy nějaký charakteristický zvuk, nebo jestli se liší jen tvarem.
jistěže mají charakteristický zvuk. Asi tě zajímá zejména JB a PB. Tak já bych to popsal tak, že Precl je víc basový a zahuhlanější a zvuk Jazz bass je spíš takový... no... víc funky. Takový až nakřáplý, nevím jak to říct :)
AHOJ.
kristynatrochtova

bukvice píše:
kristynatrochtova píše:
jistěže mají charakteristický zvuk. Asi tě zajímá zejména JB a PB. Tak já bych to popsal tak, že Precl je víc basový a zahuhlanější a zvuk Jazz bass je spíš takový... no... víc funky. Takový až nakřáplý, nevím jak to říct :)
A co takové ty modern basy? Ty se asi hodí hlavně do metalu, že?
bukvice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bukvice »

bukvice píše:
kristynatrochtova píše:
A co takové ty modern basy? Ty se asi hodí hlavně do metalu, že?[/quote]
To se nedá takgle říct, co se do čeho hodí :) Modern basy mají většinou humbáč. Ale můžeš s tím hrát všechno, stejně jako s PB a JB.
AHOJ.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tvar má na zvuk zanedbatelný zvuk. Jestli vůbec nějaký. Důležitá je velikost těla, typ dřeva a použitý HW. Zvukové rozdíly jsou ohromné. Singl snímače, které jsou na JB mají takový kulatější jemnější zvuk. Naopak HB (humbucker) snímače jsou více středovější, takové agresivnější. To že má modení basa často HB neznamená, že se hodí jenom do metalu. Je to o vkusu i na basu s HB můžeš klidně hrát country. Je to hrozně individuální a nedá se obecně něco doporučit pro určitý styl muziky. Dalším velice důležitým faktorem co ovlivňuje zvuk je aparát. Takže všechno je to o osobních preferencích a tom co člověk hledá za zvuk.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
XmenT

Příspěvek od XmenT »

Do značky SX bych už nikdy nešel, jsou špatně konstrukčně dělané (třeba Stratocaster, mám s ním zkušenosti) a slouží víceméně k tomu, aby se člověk na kytaru naučil hrát. Do kapely určitě ne.
jarji

Příspěvek od jarji »

No ja mám basu od SX a hrám s ňou v kapele. Nieje to nič extra, ale v skúšobni sa nesťažujem. Neviem, možno to záleži na kuse na aký ma človek štastie, ale tak ja mám asi jeden s tých lepších. No za takú cenu to aj tak hraje takto to musíme brať. No v každom prípade teraz si našetrím na aparát a potom si kupim nejakú novú basu. A ako povedal XmenT je to viac menej nástroj na ktorom by sa človek naučil hrať bez toho aby investoval nejaké väčšie sumy. Toť môj názor.
Carpe Diem
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

XmenT totiž od nich měl ten nejlevnější setový strat a podle něj posuzuje celou produkci a píše že má zkušenosti třeba se stratem :D To jen pro uvedení na pravou míru pro ty, kteří nemají ve zvyku si ověřovat kdo co píše.

Já se SX moc zkušeností nemám (jen co jsem měl možnost ozkoušet u kamarádů, v obchodech a po bazarech), ale přišlo mi to za ty peníze docela dobré. Žádné zázraky, ale za ty peníze stojí.
kristynatrochtova

woro90-1 píše:XmenT totiž od nich měl ten nejlevnější setový strat a podle něj posuzuje celou produkci a píše že má zkušenosti třeba se stratem :D To jen pro uvedení na pravou míru pro ty, kteří nemají ve zvyku si ověřovat kdo co píše.

Já se SX moc zkušeností nemám (jen co jsem měl možnost ozkoušet u kamarádů, v obchodech a po bazarech), ale přišlo mi to za ty peníze docela dobré. Žádné zázraky, ale za ty peníze stojí.
Já mám od SX akustiku a hraje to. :lol: Ale tak uslyším to sama, nebudu brát nějaké dřevo na podpal, když za ty peníze můžu mít Warwick nebo Cort...
kubahurvajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubahurvajz »

Já bych neřekl, že to je nějaká hrůza. Svýho JazzBasse jsem si musel nechat seřizovat, ale stálo to za to. Teď mám ještě struny skrz tělo a nemůžu si stěžovat. Jedinej trošku průser jsou snímače, který jsou i u affinity squieru lepší. Zas co jsem se bavil s Michálkem (Kytarářem v Jihlavě), tak povídal, že pár SX v ruce měl a vždycky z toho vylezl příjemnej nástroj. Já nevím, jak to je u jinejch kusů, ale dřevo tam rozhodně špatný nemám.
"...udělám mléko z hlíny!" - MC Confusing
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“