The Clash to být nemohli, protože Joe Strummer hrál nejdřív po klubech písničky od Ramones, až později vznikli The Clash:)Pieces píše:a máš nákej důkaz ?? a co ty The Clash ty to bejt nemohli?
Zakladatelé punku
To jo,ty jsi jsem vnesl tolik svetla,ze mne z toho uplne spadla celist.V hudbe se fakt vyznas :)A to,ze jsem rekl ze pro me prvni punkac byl iggy pop je jen muj nazor tak tady nerozpatlavej nejaky nesmysli,ktery jsi zazil na nejakym metal foru.Na tvoje prinosne zpravy na foru uz vubec reagovat nebudu.Jsi mne uz ukradenej....Wohma píše:Dekujeme, nozaki, tvuj prispevek byl velmi prinosny, ale ja tu nechytracim, jen jsem narozdil od tebe vnesl trochu svetla do diskutovane problematiky.... A jestli chces svuj iracionalni odpor ke mne nejak ventilovat, tak to prosim nedelej tady na foru, ano?
Mimochodem, opet se projevuje, jak jednostranny mas pohled na vec, rikat "je uplne jasny, ze prvni byl XXX" je naprosto mimo... Prvni jak? Vydal prvni album v tomhle duchu? Prvni demo? Nebo zalozil prvni takovou kapelu?Tohle znam z debat o pocatcich metalu, kde se vzdycky objevi nekdo jako ty, kterej naprosto jiste vi, ze to byla jedine kapela YYY.
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
v Britanii a USA to nevznikalo nezavisle na sobe. v New Yorku byly kapely jako New York Dolls (tem delal manazera Malcolm McLaeren - pozdejsi manazer a vice mene zakladatel Sex Pistols) a Ramones. McLaeren pak v Britanii sformoval Pistole a zaclo to naplno v Britanii. Stooges bych nepovazoval za punk, spis protopunk, jak se jim dost casto rika, protoze hodne ovlivnili budouci punk.
jo a resit tohle je uplne na houby, co to pomuze, ze budem vedet, ze prvni byli XYX? ovsem pokud se to da rict, kdo byl prvni, kdyz hudba se neda presne definovat, takze se muzem dale hadat o tom, jestli jsou Stooges punk nebo ne...
jo a resit tohle je uplne na houby, co to pomuze, ze budem vedet, ze prvni byli XYX? ovsem pokud se to da rict, kdo byl prvni, kdyz hudba se neda presne definovat, takze se muzem dale hadat o tom, jestli jsou Stooges punk nebo ne...
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
neni pravda, az tak nezavisly to nebylo. britskou scenu hoodne ovlivnilo turne po britanii ramones v roce 75.rianonn píše:Tak ony ty kapely jak v USA, tak v Británii začly vznikat tak nějak zároveň aa víceméně nezávazně na sobě...
Jinak první Britskou punkovou která vydala první desku byli The Damned...
a to ze damned meli prvni desku nic neznamena...never mind the bollocks (pistole) vyslo o par tydnu pozdeji. v britanii se to udalo vsechno strasne rychle, takze rict kdo byl v evrope prvni se rict neda....
- uncle sam: revival
přesně spíš ty kapeli se snažili ramones napodobit až v 77 si našli svůj styl a prorazili jinak než napodobenina ramoneshumus píše:neni pravda, az tak nezavisly to nebylo. britskou scenu hoodne ovlivnilo turne po britanii ramones v roce 75.rianonn píše:Tak ony ty kapely jak v USA, tak v Británii začly vznikat tak nějak zároveň aa víceméně nezávazně na sobě...
a to ze damned meli prvni desku nic neznamena...never mind the bollocks (pistole) vyslo o par tydnu pozdeji. v britanii se to udalo vsechno strasne rychle, takze rict kdo byl v evrope prvni se rict neda....
Sex Love and Rock'n'roll
to zas ne..v britanii v 76 jeli pistole s clash a damned turne Anarchy tour. to byli jedni z nejvetsich prukopniku, po tomhle turne zaclo vznikat spousta kapel. jinak scena byla mnohem rozsirenejsi, mam toho na disku asi 4gb. a kdo chce znat vice o kapelach (US a UK) viz here http://punk77.co.uk/uncle sam: revival píše:přesně spíš ty kapeli se snažili ramones napodobit až v 77 si našli svůj styl a prorazili jinak než napodobenina ramoneshumus píše:neni pravda, az tak nezavisly to nebylo. britskou scenu hoodne ovlivnilo turne po britanii ramones v roce 75.rianonn píše:Tak ony ty kapely jak v USA, tak v Británii začly vznikat tak nějak zároveň aa víceméně nezávazně na sobě...
edit: je to hduba co posloucham, takze neco o tom vim
jak jsem psal vyse, pro me je to eletric eels (hrali v letech 72-75, jsou ze seattlu. provokovali tim ze nosili svastiky a wp symboli, coz bylo nasledne u punkeru v britanii dost popularni)Pieces píše:Takže se vlastně s jistotou nedá vubec říct kdo byl první.....
tady je ukazka http://ramones.xf.cz/01%20Agitated.mp3
Stručně
http://www.ipunk.cz/clanek.php?id=1982
http://www.ipunk.cz/clanek.php?id=1984
http://www.ipunk.cz/clanek.php?id=1986
Tam je toho dost, takže pro příště, až se zas někdo bude hádat, jestli je The Offspring punk, tak se zamyslí, napočítá do deseti a potom něco říká.
Nesnáším lidi, co za punk považují jenom hardcore, neopunk a SP s TC
http://www.ipunk.cz/clanek.php?id=1982
http://www.ipunk.cz/clanek.php?id=1984
http://www.ipunk.cz/clanek.php?id=1986
Tam je toho dost, takže pro příště, až se zas někdo bude hádat, jestli je The Offspring punk, tak se zamyslí, napočítá do deseti a potom něco říká.
Nesnáším lidi, co za punk považují jenom hardcore, neopunk a SP s TC
Twenty-twenty-twenty-four hours to go
I wanna be sedated
Nothing to do, no where to go-o,
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
Mno Black Sabbath maji prvni demace 69 a v roce 70 prvni album, je neco punkovyho z tehle doby nebo driv?
Podle tech clanku je pocatek nekde kolem roku 75, humus pise ze od 72, tak to asi metal o kozy vyhraje...
Podle tech clanku je pocatek nekde kolem roku 75, humus pise ze od 72, tak to asi metal o kozy vyhraje...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nebyli BS hard rock??Wohma píše:Mno Black Sabbath maji prvni demace 69 a v roce 70 prvni album, je neco punkovyho z tehle doby nebo driv?
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
Už Deep Purple měli prvky metalu...tzn. r. 1970mata911 píše:Nebyli BS hard rock??Wohma píše:Mno Black Sabbath maji prvni demace 69 a v roce 70 prvni album, je neco punkovyho z tehle doby nebo driv?
Jn, ale BS, LZ, DP, to byl ještě hard rock, nevím, co byla první HM kapela. Ti JP byli určitě první v Evropě.Brousitch píše:Už Deep Purple měli prvky metalu...tzn. r. 1970mata911 píše:Nebyli BS hard rock??Wohma píše:Mno Black Sabbath maji prvni demace 69 a v roce 70 prvni album, je neco punkovyho z tehle doby nebo driv?
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
ale je naprostá samozřejmost že metal byl dřív než punk..protože punk právě reagoval na metal a rock..proto byli punkáči proti metalistům..protože tady byla lepší technika hry, více zkušeností , velkolepý koncerty,světelkná šou atd. atd. a punk to trochu chtěl zjednodušit..
jinak metal se vyvinul z hard rocku takže první metalovou kapelou byli Judas s jejich albem British Steel..
a pak tu máme Iron Maiden, Accept, Twisted Sister, Diamond Head, Saxon, Tygers of Pan Tang..a jiní...
jinak za první začátky punku jsou .. někde jsem četl i John Lennon že si hrával punk..ale řek bych Iggy Pop, The stooges, Modern Lovers, New York Dolls ...
a pak první opravdová punk kapela Sex Pistols (UK) ,Ramones (USA)
jinak metal se vyvinul z hard rocku takže první metalovou kapelou byli Judas s jejich albem British Steel..
a pak tu máme Iron Maiden, Accept, Twisted Sister, Diamond Head, Saxon, Tygers of Pan Tang..a jiní...
jinak za první začátky punku jsou .. někde jsem četl i John Lennon že si hrával punk..ale řek bych Iggy Pop, The stooges, Modern Lovers, New York Dolls ...
a pak první opravdová punk kapela Sex Pistols (UK) ,Ramones (USA)
Buďme ekologičtí, šetřeme místem! 
Heh, mě se líbilo, jak bylo psané, že TR chtěli hrát (nebo navrátit... něco takového) klasický Rock n´ Roll typu Beatles, akorát je tam problém, že díky Beatles si o tom "klasickém" Rock n´Roll typu Cash 90% lidí co znám myslí, že je to country

Twenty-twenty-twenty-four hours to go
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated