Oprava houslí

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Tengli

Re: Oprava houslí

Příspěvek od Tengli »

Zajímavý rozbor. Docela mi otevřel oči. Díky a klobouček....
huxd

Příspěvek od huxd »

Děkuji pánové za názory a rady. Jsem amatér samouk, ale i tak je to pro mě chvílema docela zajímavé čtení.Já jsem na to ještě ani nesáhl, čekám až se sejde co nejvíce příspěvků, pak s nimi půjdu za majitelem a domluvíme se, co s houslemi dál.
Majitel to má jako rodinnou památku, nechce na ně hrát, pouze je chce mít na zdi pověšené.
Úraz vznikl tak, že housle spadly ze stěny, kde byly pověšené. Nikdo s nimi nikoho nevzal po hlavě :mrgreen:
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
MilanT

Příspěvek od MilanT »

huxd píše: pouze je chce mít na zdi pověšené.... že housle spadly ze stěny, kde byly pověšené.
Po opravě houslí bych se taky zaměřil na zeď, hmoždinku, atd. :D
Nebo tu budeme mít vlákno Oprava již opravovaných houslí.
garmont
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garmont »

GeorgeRici: právě že horní deska se stejně jako zadní dělá převážně ze DVOU polovin (používají se štípané smrkové klíny)
Mrkni třeba do galerie tady: http://www.paganini.cz/housle/ jsou tam samé mistrovské nástroje a všechny mají hd ze dvou polovin...
A další poznatek, jak už jsem zde na foru několikrát psal, tak šelak se jako samotný lak na houslích NEPOUŽÍVÁ...
Housle se lakují houslařským lakem - který může být buďto lihový nebo olejový. Lihový nejpoužvanějsí - je potom směs různých pryskyřic...
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“