KAWAI ES 7

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: KAWAI ES 7

Příspěvek od pavlii »

neibour píše:A zeptam se jeste blbjejc, k cemu je vlastne vzorek zvuku, ktery obsahuje tak jemne niance, ze je sebelepsi zesilovac a reproduktory nedokazi reprodukovat, lidske ucho postrehnout. Neni to nahodou marny boj o absolutno ? Spis mi jde zase o to jaky je zdroj zpracovavaneho zvuku - jde o nahravani realneho zvuku z realneho nastroje, nebo jde o syntezu - tedy vicemene paskvil. Prvni pripad je asi spravne, ale zase narazime na problem s kvalitou nahravaciho zarizeni i kdyz bude spickove, pocitac zpracuje i zvukovy "odpad" z nahravky a to bude vetsina ziskanych dat, ktera nejdou slyset a nebo vetsinou ani reprodukovat, takze na vetsim podilu dat vazne i mnohem vic svinstva, ktere pouze zatezuje procesor.zpracovanim a pritom to nejde slyset. To je muj nazor, kdyztak me vyvedte z omylu...
Jenže tady jde o více věcí - nejen o samply. Klasické piano úderem na klapku nerozezní jen tu trojici strun, do kterých uhodí kladívko. Díky konstrukci a přirozené rezonanci je toho slyšet víc; a tohle jsou jemné nuance, které zachytí reproduktor i lidské ucho 8) a našlo by se toho i víc, toto jsem použil jako asi jeden z nejzjevnějších příkladů.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
neibour

Re: KAWAI ES 7

Příspěvek od neibour »

Uz jsem si vzpomel jak se spravne cesky rika tomu odporu let-off, je to "nadruk" (dlouhe a).
Ladění a opravy pian
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“