Nejlepší lampová komba na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

nejlepší lamp. kombo na doma?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Maples píše:sakra. jsem to pablb. fendery jsou jednokanály:D
No vidíš, jsem nevěděl, že je to jedno kanál, ale co vím, tak u fenderů stejně zkreslený kanály moc nee (Až na RH) ... člověk se dozvídá nový věci :)
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

venca.k píše: Na doma staci 20 watu tranzistor, toť muj nazor
To možná ještě míň..... :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

KIWI píše:
venca.k píše: Na doma staci 20 watu tranzistor, toť muj nazor
To možná ještě míň..... :-)
Mě bohatě stačí 2W digitál :) ... i tak soused roku nebudu
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

není to vůbec o hlasitosti ale o zvuku proboha :?
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Isachs píše:
Maples píše:sakra. jsem to pablb. fendery jsou jednokanály:D
No vidíš, jsem nevěděl, že je to jedno kanál, ale co vím, tak u fenderů stejně zkreslený kanály moc nee (Až na RH) ... člověk se dozvídá nový věci :)
no musím ti říct, že Hot rod má podlě mě z Fenderů nejhorší zkreslení:D přímo naopak, starší Fendery (twin amp, twin reverb) mají uplně úžasný rock´n´rollový - punkový zkreslení!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Tak co budu vysvětlovat člověku co je zvyklej na Messu :) ale dobrej lampáč nadoma by musel mít tak 1W a slušný repro... takovej neexistuje, takže si nedokážu představit lampáč do paneláku, kterej by nerušil..., prostě tak :)

A ohledně toho zkreslení co člověk to názor :)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Maples píše:není to vůbec o hlasitosti ale o zvuku proboha :?
Jo ale já psal jen že kldině stačí míň jak 20W...zvuk sjem neřešil....
A doma taky nepotřenuješ mega zvukk..uvažuje že si na doma koupim Behringera :-D
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

njn :( já si budu ted zas kupovat lampovej stack od ESH:D Class A tube rectifier + 2 1x12 bedýnky...takže na doma budu mít spíš tu mesu, jak jsem tak čuměl jak to hraje, těch 30W v hlavě od ESH...neuvěřitelná síla, tlak, zvuk se zařezává jak tanga od vietnamců :P
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Maples píše:není to vůbec o hlasitosti ale o zvuku proboha :?
a k cemu prosimte potrebujes na doma tak vybornej zvuk?
ja mam 30 watu a hraje to myslim si dost dobře a když potřebuju dat par pisniček vic nahlas, tak to zesilim a hraje to dost nahlas. Ale 5 watova lampa s nakym 8" reprakem nebude hrat urcite tak nahlas, jako to moje. A uznejte sami, ze nekdy je to potřeba "vohulit". a to stoji ta lampa jeste vic.
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

vzhledem k tomu že už jakž takž vím, co a jak hraje a jsem zvyklý na lampy, nedokážu hrát na něco, u čeho se mi zvuk nelíbí. Když prosímtě neznáš lampy, tak tady netvrď jak ti stačí 30W tranzistor...mě prvních pár měsíců taky stačil:D je to hlavně o zvuku. líbí se zvuk? ruce jedou samy. nelíbí? patláš se v tom a hledáš čim a jak to vylepšit. nejlepší příklad: lidi si myslí, že jim stačí tranzistor. zakoukají se do jiných zvuků profesiálních kytaristů a chtěj, aby jim to taky tak hrálo. koupěj si efekt. za chvíli ještě jeden, a další. skončej s utraceným majlandem za ubohý efekty a zjistěj, že za všechny ty prachy dávno mohli mít pořádnej lampovej aparát :twisted: mě se to naštěstí vyhlo.
venca.k

Příspěvek od venca.k »

ja si proste myslim, ze se lampy moc přeceňujou. Kdyz nekdo napise, ze hraje 20 watu lampa uplne nadherne a ze to hraje tak nahlas, ze ti to utrhne p***l, atd.( davam priklad) a ze se na to tranzistor nemuze hrabat. To je v nakym smyslu pravda- ze to ma lepsi zvuk. Ale to se uplatni v nahravacich studiich, ale rozhodne se to neuplatni doma a na podiich. Na podiu se uplatni 100watova lampa, a to je to nejlepsi v kytarovejch zesilovacich. Proste si myslim, ze by se mohli vyrabet silnejsi tranzistory, jako u baskytar. Vim, ze kdyz hrajes na lampu, tak si proti tranzistorum, ale kamos zkousel se svoji skupinou jak jim hrajou nahlas aparaty. Vim ze zas budes rikat ze to neni o tom jak to hraje nahlas, ale kazdej aparat neni jenom o zvuku, ale i o tom jak hraje nahlas. Zkouseli hrat na naplno zesilenej marshall(lampa 50 watu) a box marshall 4x 12".
a vedle nej byl box 2x 12 celestion napojenej na baskytarovej zesilovac 450w. A ta lampa si neskrtala. Proste ja bych byl pro vyrobu silnejsich tranzistoru, a komu se libi lampa, at si ji koupi, ale rozhodne bych takhle nezatracoval tranzistory. proste si myslim, ze ty lampy jsou vhodny do nahr. studii, ale ne na doma. Docela odboceni od tematu, ale me nezalezi jenom na zvuku ale i na hlasitosti. A ted se do mne pust, jak tomu nerozumim :lol:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Já mám nejradši hybridy se přiznám :-) Proto se mi taky líbí Hartke 3500..
Ale prosím vás nezačněte se hádat... :roll:

venca.k

Příspěvek od venca.k »

treba bych bral tuhle lampu, to uz musi bejt docela nářez, ale skoda ze je to na basu.dobra je ta vaha- skoro 40 kg
http://eshop.kytary.cz/AMPEG-Celolampov ... vace:0:3:0
noc33

Příspěvek od noc33 »

Tak nevím nevím, ale většinou se kytarový aparát na větších akcích bere mikrofonem a do PA, tak si myslím, že jde hlavně o kvalitu zvuku zesilovače/komba, stačí se kouknout, kolik se dělá 15W lampových aparátů, kdyby byly k ničemu, tak se nedělaj, jsou i 20w zapojený do 4*12 boxu, je i spousta 5w a hrajou o dost líp jak tranzistory 30w(a i víc nahlas), já sám mám 15w v lampách a přímou zkušenost s 65w hybridem a výsledek je jasný-těch 15w je stejně hlasitých jako těch 65...prostě 100w lampa=přijít o sluch( stačí vzít za příklad kytaristu the Who...).
venca.k

Příspěvek od venca.k »

noc33 píše:Tak nevím nevím, ale většinou se kytarový aparát na větších akcích bere mikrofonem a do PA, tak si myslím, že jde hlavně o kvalitu zvuku zesilovače/komba, stačí se kouknout, kolik se dělá 15W lampových aparátů, kdyby byly k ničemu, tak se nedělaj, jsou i 20w zapojený do 4*12 boxu, je i spousta 5w a hrajou o dost líp jak tranzistory 30w(a i víc nahlas), já sám mám 15w v lampách a přímou zkušenost s 65w hybridem a výsledek je jasný-těch 15w je stejně hlasitých jako těch 65...prostě 100w lampa=přijít o sluch( stačí vzít za příklad kytaristu the Who...).
kdyz je zapojena ta 5 watu lampa na 12 ku reprak, tak to hraje vic nahlas, ale ja teda 5watovou lampu s 12" reprakem jeste nevidel. A zadnej 8" reprak ti nebude hrat vic nahlas nez 12".
Jo a jakou si prosimte myslis, ze prenese mikrofon kvalitu? ten ani nepozna jestli je to lampa nebo trandak.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

tak za prvé - větší reprák neznamená vyšší hlasitost, už mě s tou hlasitostí furt docela štveš:D
za druhý - samozřejmě, že se nekoupí mikrák za pádo a nekopne se tam neumětelsky před to. ty jsi asi nikdy nehrál na podiu, ne?
další věc - ztráty na kvalitě zvuku jsou naprosto minimální, kdo tomu přesto nevěří, na kvalitních lampách je výstup přímo do mixu.
a sakra zase - i 5W lampa ti na podiu snímaná bude hrát daleko líp než tranzistor, takže kvalita, je zaručeně větší.
tak.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Jako podívejte osobně se v tom tolik nevyznám páč jsem ještě nehrál na celolampovej apec...ale podle reakcí všech okolo (a nemyslím zrovna Maplese) jsou prostě lampy kvalitněší než tranzistory....
To nic nemení na tom že je podle mě lampa na doma docela zbytečná...

termyx

Příspěvek od termyx »

KIWI píše:Jako podívejte osobně se v tom tolik nevyznám páč jsem ještě nehrál na celolampovej apec...ale podle reakcí všech okolo (a nemyslím zrovna Maplese) jsou prostě lampy kvalitněší než tranzistory....
tak to nevim jestli je zbytečná..ty snad chceš hrát doma na nějakej šit?
vzdyť každej chce přeci kvalitku ne.. to by si všichni mohli kupovat na doma sety od behringeru apod... :D
to a to a za chvíli zas tohle
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

termyx píše:
KIWI píše:Jako podívejte osobně se v tom tolik nevyznám páč jsem ještě nehrál na celolampovej apec...ale podle reakcí všech okolo (a nemyslím zrovna Maplese) jsou prostě lampy kvalitněší než tranzistory....
tak to nevim jestli je zbytečná..ty snad chceš hrát doma na nějakej šit?
vzdyť každej chce přeci kvalitku ne.. to by si všichni mohli kupovat na doma sety od behringeru apod... :D
Právě řikám ža na doma drnkání vedle postele dělo nepotřebuj ua uvažuju o Behringeru :-D Aůe vůbec nikomu nebere že chce doma Ampeg nebo Mesu :-D

venca.k

Příspěvek od venca.k »

Maples píše:tak za prvé - větší reprák neznamená vyšší hlasitost, už mě s tou hlasitostí furt docela štveš:D
za druhý - samozřejmě, že se nekoupí mikrák za pádo a nekopne se tam neumětelsky před to. ty jsi asi nikdy nehrál na podiu, ne?
další věc - ztráty na kvalitě zvuku jsou naprosto minimální, kdo tomu přesto nevěří, na kvalitních lampách je výstup přímo do mixu.
a sakra zase - i 5W lampa ti na podiu snímaná bude hrát daleko líp než tranzistor, takže kvalita, je zaručeně větší.
tak.
Uz jsi nekdy videl nekoho hrat na podiu na 5ti watovou lampu, ja teda ne. Jo a je pravda, ze jsem na podiu jeste nehral. Ale ja jsem takovej, ze si vsechno zjistim a okouknu a myslim si, ze se v reprakach uz docela vyznam. A kdyz je vetsi reprak, tim je vetsi hlasitost a vetsi mohutnost zvuku, pokud to teda neni uplnej sh*t. proc by se asi davali do PA systemu 15" a 18"ky? proste mi postav jakejkoli 8" reprak s jakimkoli zesilovacem vedle ty moji dvanactky a schvalne co bude hrat ve vysoky hlasitosti lip. 8" se utrhne ze zavesu, uz kdyz budu mit muj na pulku.
Proste s tebou souhlasim v tom, ze lampy jsou hodne dobry, ale ma cenu si ji koupit na doma? NEMÁ. Ja kdyz bych sel do naky lampy, tak aby uz s tim slo hrat ve zkusebne a na podiu- kolem 30-50 watu, a na hodne velky podium 100w ale rozhodne bych nesel do 5ti watovy lampicky.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“