Sorry za takovou prodlevu. Vracím se k tomu co tady tvrdíte o hraní člověka zvyklého na elektrickou sadu.
Budu vycházet z toho, že by daný bubeník bral v potaz, že je to pro dobro kapely, a o tom by byla přesvědčena i samotná kapela.
Zajímájí mě vaše postřehy, tedy co vás na tom při hraní sralo. Z toho bych chtěl vyvozovat další závěry.
Jednou z priorit je taky hlasitost. Chci všechno pouštět ven z monitorů.
Zalíbilo se mi toto:
http://kytary.cz/2box-drumit-five-set-mkii/HN114302/
Nechal jsem se však zmást reklamou od kytar.cz, a proto jsem se díval na jednu splátku z desíti jako na celkovou cenu. V prezentačním videu zmiňují možnost použití klasických blán. Bylo by to pro hráče lepší?
Dále jsem rozmýšlel nad triggery, jen mi to připadá jako zbytečné množství kabelů navíc.
Nejspíš by šlo použít libovolné bicí malých rozměrů, co nejvíc je ztišit a natriggerovat.
Existuje něco jako bicí modul s možností vkládání vlastních samplů?
Elektronické bicí do 10 000,-
Pravidla fóra
Re: Elektronické bicí do 10 000,-
Klobásníku, když Váš bubeník přijme el. bicí jako nástroj, který chce obsluhovat a celá kapela to bude vnímat, že je to pro její dobro, tak to je fajn. Vyřešíte tím i hlaitost, protože kolik dáš volume, tolik bude muziky.
A co mně štve na el. bicích_ Většiou nic. Jsem hráč, který tluče téměř vždy do el.sady. Někdy mi chybí výraz nástroje, který je podle mně omezený. Ale většinou si v pohodě vystačím s tím, co souprava nabízí. Je to prostě jiné, než hrát na klasiku. Na velkých podiích vypadají akustiky mnohem lépe.
Bicí chceš pouštět do monitorů. To ale potřebuješ velmi slušné bedýnky. Jako nouzové řešení do malých protorů se mi osvětčilo velmi dobře basové kombo od Laney. Typ přesně nevím, ale má tyto parametry:
Výkon 300W, 15"Celestion + horna. Dá se sehnat na bazaru okolo 5t.
Použití blan míto sítěk? Já nevím. To bych praktikoval v případě, že bubeník používá také klasické bicí. Já hraju téměř výhradně na elektr., tak bych si tam rozhodně nechal síťky. Zatlumit akustiky a pak je triggerovat, to se mi nelíbí. Stejně Ti budou dělat největší kravál činely. Tam nevím, jak si stím poradíš.
Samplovací mašinky existují, já je nepoužívám, i když by se mi taková jedna od Yamahy hodila.
A co mně štve na el. bicích_ Většiou nic. Jsem hráč, který tluče téměř vždy do el.sady. Někdy mi chybí výraz nástroje, který je podle mně omezený. Ale většinou si v pohodě vystačím s tím, co souprava nabízí. Je to prostě jiné, než hrát na klasiku. Na velkých podiích vypadají akustiky mnohem lépe.
Bicí chceš pouštět do monitorů. To ale potřebuješ velmi slušné bedýnky. Jako nouzové řešení do malých protorů se mi osvětčilo velmi dobře basové kombo od Laney. Typ přesně nevím, ale má tyto parametry:
Výkon 300W, 15"Celestion + horna. Dá se sehnat na bazaru okolo 5t.
Použití blan míto sítěk? Já nevím. To bych praktikoval v případě, že bubeník používá také klasické bicí. Já hraju téměř výhradně na elektr., tak bych si tam rozhodně nechal síťky. Zatlumit akustiky a pak je triggerovat, to se mi nelíbí. Stejně Ti budou dělat největší kravál činely. Tam nevím, jak si stím poradíš.
Samplovací mašinky existují, já je nepoužívám, i když by se mi taková jedna od Yamahy hodila.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektronické bicí do 10 000,-
Z toho, co píšeš bych volil ty Alesis. Je to fajn, pokud nemůžeš mít akustický bubny. Nevýhoda je, že až budeš pak hrát nějakej koncert na normální bubny nebudeš úplně vědět, jak do toho praštit, aby to znělo dobře..
Jinak dobrý elektronický bubny začínaj tak na 25000 rolandy, nebo yamahy. To už bych se nestyděl vzít si na koncert.
Každopádně hodně štěstí
Jinak dobrý elektronický bubny začínaj tak na 25000 rolandy, nebo yamahy. To už bych se nestyděl vzít si na koncert.
Každopádně hodně štěstí
ať to šlape!