Orange OR serie
Pravidla fóra
Re: Orange OR serie
Díky za názory. Asi mě spíš jde jestli při nějakém rozumném zkreslení se dá pomocí volume na kytaře zvuk vyčistit.. Měl jsem X lampáčů nízkowatážních a u něterých to jde pěkně a u jiných zase je to horší tak mě jen zajímalo jak se to chová u OR15.
Zdar, je to jak píše Demilich - není to primárně zesilovač na čistý zvuk. Kdybys byl schopný si jej sám upravit např. podle AD15, byl bys asi spokojený, kdybys to ovšem nechával někomu udělat, finančně se Ti asi vyplatí zesilovač prodat a koupit jiný např. zmíněný AD15, je-li Orange Tvá srdcová značka, kdybys od Orange upustil, je výběr velmi široký. Např. známý Fender Junior, nějaké 15W "čisté" zesilovače bys našel i u značky Ampeg, Gibson nebo jakýkoliv polovodičový zesilovač; zde bys ovšem zase nedosáhl pěkný zkreslený zvuk
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Když stočíš volume dolů, tak se to vyčistí, přecejenom je to jednokanál, takže to docela funguje. Já to normálně používám. Gain mám tak na 6 z 10, to už rube pořádný rock. Ale když potřebuju čistý, stočím na kytaře (většinu času hraju na Strata SSS) volume na cca 4 a mám "čistý". Jasně, pořád je takový hodně hřejivý a trochu chlupatý, ale divákovi (rozuměj zvukově neznalému člověku, co to neanalyzuje) zní jistě čistě. Ale opět - neudělá to fendrovský super-čistý, to ne.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Primárně o čistý mi nejde. Z 90% to půjde do takového rockovejšího zkreslení - žádný brutal:)
A fendrovsky křišťálový zvuk nehledám. Mám SSS takže tam by to mohlo jít. No nejlepší bude, když si to vyzkouším. Ale díky, pomohlo mi to a trochu jste mi potvrdily mé domnění...
A fendrovsky křišťálový zvuk nehledám. Mám SSS takže tam by to mohlo jít. No nejlepší bude, když si to vyzkouším. Ale díky, pomohlo mi to a trochu jste mi potvrdily mé domnění...