Mesa/Boogie Mark, Caliber, Nomad

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Ad Mesa DC-3 - přepínání grafického ekvalizéru:
Tady jsem narazil na systém přepínání se 2-mi polohami, který se vyráběl:

Nevíš, kde se připojuje ten EQ Footswitch? V manuálech je jen to s tím 5-tipolohovým. Jediné, co mě napadá, je, že je ten FS vepředu stereo. Každopádně ta 2-polohová páčka je vzhlednější.

Obrázek

Ale teď je otázka, jestli tyhle kousky jsou starší nebo novější.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 13.04.2010 20:22, celkem upraveno 3 x.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Tyhle modely jsou NOVĚJŠÍ 8)
starší má to 5-polohový kolečko a debilní systém - vepředu jen 1 ftsw na kanál a zezadu na 2 ftsw na EQ a REV...ty novější mají jeden 2 ftsw na kanál a EQ, což je daleko lepší, protože ten reverb je zapínací docela nanic, já ho třeba nepoužívám vůbec, protože se mi nelíbí :evil:
rozhodně jsou lepší ty novější:) protože mají páčky i na ON a Stand by, což ta moje má plastový kolíbky:(
ale to jsou dost zanedbatelný věci;)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Tak je to přesně, jak jsem si myslel. :)

No já mám místo těch kolíbek vpředu páčky + 5-tipolohový kolečko na ten EQ.

Myslím, že ten reverb je docela pěknej, ale zatím jsem neměl možnost slyšet nějaký digitální.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 18.07.2008 14:53, celkem upraveno 1 x.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

právě že se mi zdá naopak - digitální nemám rád, a ten reverb u DC zní přesně jako digitální:(
preferuju klasickej Fender pružinkovej, a to je něco uplně jinýho;)
jinak jo, já mám uplně nejstarší verzi, a mrzí mě, že nemám páčky, ale co nadělám?:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Líbí se mi, jak jednoduše z clean kanálu můžu udělat buď křišťálově čistý (Master na max + došteluju Gain), nebo skoro druhý zkreslený (naopak). A při tom všem ještě můžu hrát s ekvalizérem a s Presence (něco jako Tone na kytaře).

Jinak máš někde vyznačený příkon? Nerad bych se spoléhal na 230V x 1A (pojistka).

Taky by mě zajímalo výstupní napětí z trafa. Asi to bude nějaká běžná hodnota, ale jestli náhodou nevíš něco přesnějšího.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

hele s technickými parametry na mě nechod, mám DC-5 a vzadu na štítku 50-60 Hz, 230V, pojistku 1.25...určitě to bude někde na netu, třeba v manuálu, zkus to vyhledat
jinak mám pro tebe takovej trik, jak z toho uděláš téměř uplně jinej aparát:Dzezačátku jsem vždycky na zkresleným kanálu tavil master a output level jsem měl tak na 2, ale zjistil jsem, že uplně opačně (master 1-2 a output na 8) je ten zvuk úplně jinej, mnohem lepší, úžasnej uhlazenej hi-gain:) nemůžu si to vynachválit...ta první varianta je hrozně ostrá, tak pro HC punk :twisted:
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Docela by mě zajímalo, k čemu přesně slouží ten slave. Použil jsi to někdy?

Obrázek
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 23.08.2008 12:47, celkem upraveno 1 x.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

ne, je pro zapojeni dalsiho aparatu do paru, tzn ze muzes hrat stereo a zaroven myslim mit zekvalizovanej zvuk,ale to ted jiste nevim, asi to odpoledne zkusim, jeden cas jsem to pouzival,ale ted sem uplne zblblej...
kazdopadne kdyz hraju do dvou ampu, tak to delam pres smycku, send na prvnim a return na druhym, to pak hraje jen koncak toho druhyho :D
to sem to napsal pekne blbe, ale co se da delat...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

také jsem čachroval s aparáty přes smyčku, ale přes Slave to tedy jde, aby hrály oba?
jaroslav.celujko
last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaroslav.celujko »

Sice to je trovhu vedle, ale hodi se Mark 4 a DC-50 na metal?(death, black)
citizen.one

hodi se to na cokoli, akorat to musis umet nastavit, i kdyz to je zbytecna investice, na death a black je vcelku jedno na co hrajes....nic ve zlym :)
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Není to vůbec vedle, upravím titulek tohoto vlákna.

Poslechni si album Systematic Chaos od Dream Theater a posuď sám, jestli se hodí. Hraje tam Mark IV, ale asi používá většinou konec 2:Ninety, každopádně všechny leady a crunche jsou z předzesilovače Mark IV, viz. toto super video http://mesaboogie.com/gallery_artist/vi ... ucci3.html :lol:

Mark IV je ale těžké jak prase:
Mark IV Combo: 83 lbs (hmotnost cca 36 kg)
Mark IV Head: 51 lbs
... takže kombo jedině na kolečka nebo hlava.

Už ho ale stáhli z výroby, protože bude Mark V resp. Mark 5!!! To bude nářez, jen doufám, že udělají i méně výkonnější verzi.
Jediný obrázek jsem sehnal tenhle:
http://i90.photobucket.com/albums/k279/ ... 0068-1.jpg
Maples píše:také jsem čachroval s aparáty přes smyčku, ale přes Slave to tedy jde, aby hrály oba?
Je to nejspíš vývod pro jiný koncový zesilovač, takže při zapojení do repráku to nejspíš hrát nebude.

Stereo ze SLAVE půjde asi udělat jen, když budeš mít navíc Stereo koncový zesilovač např. Mesa 50/50 nevo 2:Ninety.

Tak jak říkáš by to šlo jedině u Mark IV, kde to je vymakané tak, že pokud máš kombo, tak už potřebuješ 1 koncový zesilovač.

Obrázek

Oprav mě, jestli se mýlím. Nemám praktické zkušenosti.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 18.07.2008 15:10, celkem upraveno 4 x.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

není to moc vedle, tyhle aparáty jsou na to dělaný...M/B je vůbec první značka, která začala hi-gain aparáty vyrábět a až na výjimky (Blue Angel, Subway Blues a starých Marků). To, že je ten aparát moc tvrdý je druhý důvod toho, že ho prodávám - metal nehraju a ani hrát nebudu.)
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

No já bych naopak rád ještě trochu říznější zvuk.

Moje DC-3 je osazeno reproduktorem Celestion G12 Vintage pocházející nejspíš z nějakého boxu Marshall 1960.

Obrázek

Hned bych vyměnil jestli máš Black Shadow. :lol:
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

mám Black Shadow a je to podle mě něco, co k tý M/B neodmyslitelně patří.) taky Ty máš myslím DC-3, ne? ta 50W s 6L6 je ještě tvrdší, ty lampy dělaj dost.)
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Mám MB DC-3, na konci 4xEL-84 a a s tou G12. Black Shadow určitě k těmhle aparátům patří.

Nicméně tato kombinace hraje fakt dobře, ale je to trošku víc rock. S metalem si to taky nezadá, ale radši bych trochu brutálnější pilu.

Myslím, že to
tvoje DC-5 (6L6 + Black Shadow) vs. moje DC-3 (EL-84 + G12)
je trochu něco jako
Rectifier vs. RoadKing

Asi trochu zběsilé srovnání, za toho RoadKinga bych měnil hned. :lol:
citizen.one

ja teda ne ze bych chtel plkat, myslim, ze charakter je dan flaskama a elektronkama, maplesovi bych doporucil vymenit elektronky za EL34 a nejaky jemnejsi preampovky a pak treba i reprak za V30 nebo EVM12L ( ten se hodi na cokoli a zni fantasticky, jestli teda nemas EVM Black shadow, ten druhej se mi vylozene nelibil, myslim tu C90, pak je este nejakej eminence MS12 co ma 150w,ale je malo obvyklej). Jestli ti to i tak nebude hrat podle predstav, tak uz pak nechapu, co by melo...
a dayslipperovi bych doporucil prekopat to na EVM´nebo G12T75, nabyde to na rizu.
Celkem dost jsem s caliberem kombinoval, ted mam 2x12 EVM + 5881flasky + preamp tak ruzne, celkem trvalo, nez to hralo jak jsem chtel, ale nenasel jsem amp, kterej by hral lip nez tohle, je to tak akorat tvrdy, akorat to chroupe, vseho akorat, kdybych chtel jinej zvuk, pohraju si s tim, asi jen s flaskama, evmka je proste masakr osobitej reprak :)
no a srovnani recto vs. roadking je doost jina vec nez tohle, to zni +- stejne akorat to ma jiny moznosti, dc3 a dc5 jsou o dost odlisnejsi ampy, ale verim, ze oboje hrajou dost dobre, sam jsem dc5 mel, akorat sem si s lampama tam nehral a mozna proto jsem to prodal...
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Že místo 6L6 jdou dát EL-34 a podobné hrátky s lampama, taak o tom čtu poprvé v životě. Zajímavé.

No Celestion má dost trapné ty ukázky, prý Tone Selector, tuhle část stránek bych se dovolil doslova označit za drzost. Jak mám porovnat zvuk dvou reproduktorů, když u každého hrajou na jinou kytaru, úplně jiný riff a s úplně jinadším nastavením neznámého aparátu???

Myslíš repro ElectroVoice? O těch slyším poprvé, ale budu je mít v hledáčku.

Kdyžtak k tomu házej linky, název EVM´ mi toho moc neřekne a žádný EVM Black Shadow neexistuje, nemyslel jsi náhodou EVM Black Label?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Maples píše:není to moc vedle, tyhle aparáty jsou na to dělaný...M/B je vůbec první značka, která začala hi-gain aparáty vyrábět a až na výjimky (Blue Angel, Subway Blues a starých Marků). To, že je ten aparát moc tvrdý je druhý důvod toho, že ho prodávám - metal nehraju a ani hrát nebudu.)
Osobně mě překvapilo, kolik M/B udělala apců, co až tak "mesácké" nebyly... Krom zmíněných Blue Angel, Subway Blues, Subway Rocket i Maverick a v současnosti LoneStar...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
citizen.one

dayslipper píše:Že místo 6L6 jdou dát EL-34 a podobné hrátky s lampama, taak o tom čtu poprvé v životě. Zajímavé.

No Celestion má dost trapné ty ukázky, prý Tone Selector, tuhle část stránek bych se dovolil doslova označit za drzost. Jak mám porovnat zvuk dvou reproduktorů, když u každého hrajou na jinou kytaru, úplně jiný riff a s úplně jinadším nastavením neznámého aparátu???

Myslíš repro ElectroVoice? O těch slyším poprvé, ale budu je mít v hledáčku.

Kdyžtak k tomu házej linky, název EVM´ mi toho moc neřekne a žádný EVM Black Shadow neexistuje, nemyslel jsi náhodou EVM Black Label?
Tak samozrejme ze to jde, jen umet nastavit BIAS (predpeti elektronek, pracuji kazdy typ, potazmo kazdy kus/par/ctverice/sestice/osmice/destice/dvanactice :) na jinem)

Ja hledal neco trochu jinyho, tak jsem pouzil 5881, ktere maji vyhodi 6L6 a zaroven vyhody EL34, takze to krasne chroupe a zaroven je to drsny a pevny, luxus no...je fakt, ze to trochu nici cistotu cleanu, ale to mi az tak nevadi. Treba do JCM800 bych jednoznacne dal 6550, to je myslim nejlepsi co se do toho da dat.

No a podle ukazek reprak nemuzes vzit, to ze hrajou neco jinyho je jasny, protoze kazdej reprak ma jiny vlastnosti a tam kde jeden exceluje, muze druhej znit dobre a naopak. Je dobry je znat a podle toho dolazovat aparat, aby to hralo pekne i s kytarama. Je to celkem alchymie, ale kdyz mas opravdu zajem mit dobrej zvuk, dostanes se daleko. Ja jsem krom toho trosku gumovejsiho cleanu, kterej mi ale vpodstate vyhovuje, naprosto spokojen. Nedavno jsem koupil MarkIII Blackdot, coz je vlastne to nej od mesy, jeste teoreticky IIC+ je lepsi, ale tohle je vpodstate IIc+ v trikanalu a silnejsi (S prepinanim Class A/AB) a MarkIIa. Oboje fantasticky aparaty, ten MkII je takovej jemnejsi, ale hrat na to je parada. I kdyz to asi prodam, ptze nakonec mi stejne nejvic sedi caliber, kterej je jednoduchej a precizni, divny, ze ted posledni dobou hraje relativne potichu. Nicmene to totalne odbocuju :)

No a ty electrovoice je presne ten odkaz, je to jejich slavnej model EVM12L, 200w, 105dB, nejlepsi repro na trhu, krom jeste EVM12S a nejakych JBL,ale na to jsem nikdy nehral, tak to nemuzu rict.
Pouziva je Zakk,ale i Santana, takze je videt, jakej maj rozsah.
Ono kdyz si je koupis, tak zadny prekvapeni se nekona a mozna te zklamou, chtej totalne prekopat nastaveni preampu, chovaj se dost jinak.
I tak to asi nebude prekvapeni,ale kdyz pak zkusis to puvodni, tak ti tam najednou neco bude chybet, tohle je cisty,jasny, nechat to vyniknout amp, je to citelny, chce to pravda vic kreslit aparatem, ptze oni se moc zkreslit nenechaj. No a vysledek je uzasnej sound, moje 2x12 se tak vyrovna plne 1960ce, na kterou mi soustavne hraje nas dalsi kytarista :)
Black Label uz asi je trosku zvukove jinde, nejbliz je momentalne EVM12L Classic, ale kazdy hrajou jinak, ty moje jsou ostrejsi, vlada dvorak z lokomotiva planet ma 300w vyndany z PAcka a jsou takovy zastrenejsi, nedavno jsme to porovnavali, mozna je to i trosku bednou,ale spis ne, ptze halfback ma i bassreflex a hoodne hrne, na to jak je malej, hned bych koupil dalsi, 4x12 nechci, to by bylo tezky jako krava, uz takhle maj jeden reprak skoro 10 kilo, takze bedna nejakejch 35 urcite.

No a k nerovi : tyhle aparaty mesacky jsou, akorat dneska kazdej vidi pod pojmem mesa rectifier sound, coz je dost nepresny, na ty subway, stary marky atp zahrajes vsechno, akorat je to starsi zvuk. Nicmene pro me je mesa do jiste miry symbolem kvalitniho aparatu, zatim jsem se nesetkal s zadnou ,ktera by hrala blbe, byt novejsi se mi moc nelibi ani vzhledove, ani zvukove, resp uz tam neni tolik znat a cejtit ruce...

sry vsem za dlouhej prispevek, ale jsem mesa/evm fan :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“