dayslipper píše:Že místo 6L6 jdou dát EL-34 a podobné hrátky s lampama, taak o tom čtu poprvé v životě. Zajímavé.
No Celestion má dost trapné ty ukázky, prý
Tone Selector, tuhle část stránek bych se dovolil doslova označit za drzost. Jak mám porovnat zvuk dvou reproduktorů, když u každého hrajou na jinou kytaru, úplně jiný riff a s úplně jinadším nastavením neznámého aparátu???
Myslíš repro
ElectroVoice? O těch slyším poprvé, ale budu je mít v hledáčku.
Kdyžtak k tomu házej linky, název
EVM´ mi toho moc neřekne a žádný
EVM Black Shadow neexistuje, nemyslel jsi náhodou
EVM Black Label?
Tak samozrejme ze to jde, jen umet nastavit BIAS (predpeti elektronek, pracuji kazdy typ, potazmo kazdy kus/par/ctverice/sestice/osmice/destice/dvanactice

na jinem)
Ja hledal neco trochu jinyho, tak jsem pouzil 5881, ktere maji vyhodi 6L6 a zaroven vyhody EL34, takze to krasne chroupe a zaroven je to drsny a pevny, luxus no...je fakt, ze to trochu nici cistotu cleanu, ale to mi az tak nevadi. Treba do JCM800 bych jednoznacne dal 6550, to je myslim nejlepsi co se do toho da dat.
No a podle ukazek reprak nemuzes vzit, to ze hrajou neco jinyho je jasny, protoze kazdej reprak ma jiny vlastnosti a tam kde jeden exceluje, muze druhej znit dobre a naopak. Je dobry je znat a podle toho dolazovat aparat, aby to hralo pekne i s kytarama. Je to celkem alchymie, ale kdyz mas opravdu zajem mit dobrej zvuk, dostanes se daleko. Ja jsem krom toho trosku gumovejsiho cleanu, kterej mi ale vpodstate vyhovuje, naprosto spokojen. Nedavno jsem koupil MarkIII Blackdot, coz je vlastne to nej od mesy, jeste teoreticky IIC+ je lepsi, ale tohle je vpodstate IIc+ v trikanalu a silnejsi (S prepinanim Class A/AB) a MarkIIa. Oboje fantasticky aparaty, ten MkII je takovej jemnejsi, ale hrat na to je parada. I kdyz to asi prodam, ptze nakonec mi stejne nejvic sedi caliber, kterej je jednoduchej a precizni, divny, ze ted posledni dobou hraje relativne potichu. Nicmene to totalne odbocuju
No a ty electrovoice je presne ten odkaz, je to jejich slavnej model EVM12L, 200w, 105dB, nejlepsi repro na trhu, krom jeste EVM12S a nejakych JBL,ale na to jsem nikdy nehral, tak to nemuzu rict.
Pouziva je Zakk,ale i Santana, takze je videt, jakej maj rozsah.
Ono kdyz si je koupis, tak zadny prekvapeni se nekona a mozna te zklamou, chtej totalne prekopat nastaveni preampu, chovaj se dost jinak.
I tak to asi nebude prekvapeni,ale kdyz pak zkusis to puvodni, tak ti tam najednou neco bude chybet, tohle je cisty,jasny, nechat to vyniknout amp, je to citelny, chce to pravda vic kreslit aparatem, ptze oni se moc zkreslit nenechaj. No a vysledek je uzasnej sound, moje 2x12 se tak vyrovna plne 1960ce, na kterou mi soustavne hraje nas dalsi kytarista

Black Label uz asi je trosku zvukove jinde, nejbliz je momentalne EVM12L Classic, ale kazdy hrajou jinak, ty moje jsou ostrejsi, vlada dvorak z lokomotiva planet ma 300w vyndany z PAcka a jsou takovy zastrenejsi, nedavno jsme to porovnavali, mozna je to i trosku bednou,ale spis ne, ptze halfback ma i bassreflex a hoodne hrne, na to jak je malej, hned bych koupil dalsi, 4x12 nechci, to by bylo tezky jako krava, uz takhle maj jeden reprak skoro 10 kilo, takze bedna nejakejch 35 urcite.
No a k nerovi : tyhle aparaty mesacky jsou, akorat dneska kazdej vidi pod pojmem mesa rectifier sound, coz je dost nepresny, na ty subway, stary marky atp zahrajes vsechno, akorat je to starsi zvuk. Nicmene pro me je mesa do jiste miry symbolem kvalitniho aparatu, zatim jsem se nesetkal s zadnou ,ktera by hrala blbe, byt novejsi se mi moc nelibi ani vzhledove, ani zvukove, resp uz tam neni tolik znat a cejtit ruce...
sry vsem za dlouhej prispevek, ale jsem mesa/evm fan