Fender ve špitále

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
rianonn

Příspěvek od rianonn »

Možná to bude znít, že jsem naprostý idiot a neznalec, ale těma kytarářema myslíte kamené obchůdky s hudebníma nástrojema nebo jsou přímo nějaké opravny kytar?Sorry, za tu stupidní otázku, ale prostě v tom nemám jasno a je jasné, jsem ze sebe teĎ udělal naprostého idiota:-D.
Ale mně to nevadí:D :lol: :D
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

rianonn píše:Možná to bude znít, že jsem naprostý idiot a neznalec, ale těma kytarářema myslíte kamené obchůdky s hudebníma nástrojema nebo jsou přímo nějaké opravny kytar?Sorry, za tu stupidní otázku, ale prostě v tom nemám jasno a je jasné, jsem ze sebe teĎ udělal naprostého idiota:-D.
Ale mně to nevadí:D :lol: :D
Vubec ze sebe nedelas idiota...
Existuji samozrejme "opravny" kytar a jinych strunnych nastroju...
http://www.kobrle-stehno.cz/opravy.htm
http://www.guitar-makers.com/index_cz.htm

a dalsi, zkus zagooglit :)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Když jsem jednou byl pro nějakej hw na kytaru kdesi v hudebnínách tak jsem se bavil s prodavačem a taky říkal, že měl v rukách nějakýho zatraceně drahýho Gibsona a taky to musel celý dodělávat. Neladilo to, dokonce snad měnil ladící mechaniky a tak. Jsem toho názoru, že někdy je lepší fokus za 7000,- než Gibson za 35000.- (neuvažuju snímače). Ale s pocitem,že když to není dodělaný na fokusu tak s tím tak trochu počítám, ale když nefunguje Gibson tak mě to asi dost naštve.

Co jsem měl doma už hodně kytar tak jsem všechny taky do šroubku rozdělal. Některá elektronika co by měla být zapájená tak není a je jenom "přilepená cínem". Většínou dost věcí přepájím pořádně. Vymetu piliny a prostě si s kytarou jeden den hraju a hned je to o něčem jiném.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
rianonn

Příspěvek od rianonn »

petrpeter píše: Vubec ze sebe nedelas idiota...
Existuji samozrejme "opravny" kytar a jinych strunnych nastroju...
http://www.kobrle-stehno.cz/opravy.htm
http://www.guitar-makers.com/index_cz.htm

a dalsi, zkus zagooglit :)
tak díky:)
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

ju tak kytaru už mám samozřejmě doma, ale jelikož ten pán je spíš na akustické nástroje, hlavně housle, tak asi neudělal všecko co by to asi potřebovalo..a nebo je ta kytara prostě OK, čemuž ale, po tom co jsem si tu přečetl, nevěřím..zkontroloval krk, je v pohodě rovnej, asi se kouknul i na pražce, a seřídil mi oktávy. v plzni snad najdu přímo kytaráře...
petrpetr: já měl na mysli třeba to, kdybych odšrouboval krk. dejme tomu, že tam je nějaký tajemství typu piliny nebo podložky..takže to tam nebude sedět napevno, a vůbec- já jsem obecně docela nemehlo, a jednak taky táta kdyby to viděl tak by taky nebyl moc nadšenej. on to nemá moc rád, přecejenom stála přes osm tisíc..
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

vlkodrak píše:ju tak kytaru už mám samozřejmě doma, ale jelikož ten pán je spíš na akustické nástroje, hlavně housle, tak asi neudělal všecko co by to asi potřebovalo..a nebo je ta kytara prostě OK, čemuž ale, po tom co jsem si tu přečetl, nevěřím..zkontroloval krk, je v pohodě rovnej, asi se kouknul i na pražce, a seřídil mi oktávy. v plzni snad najdu přímo kytaráře...
petrpetr: já měl na mysli třeba to, kdybych odšrouboval krk. dejme tomu, že tam je nějaký tajemství typu piliny nebo podložky..takže to tam nebude sedět napevno, a vůbec- já jsem obecně docela nemehlo, a jednak taky táta kdyby to viděl tak by taky nebyl moc nadšenej. on to nemá moc rád, přecejenom stála přes osm tisíc..
Kdyz odsroubujes krk, vubec nic se nestane. Vypdnou na zem piliny po vrtani, ktery povysavas. Na krku zahladis smirglem otrepu u der na srouby, a pak se podivas na loze krku v tele jestli je rovny, jestli je to cisty drevo nebo jestli je zalakovany a nerovny....
Kdyz si troufnes, staci kousek drevenyho hranolu (cca 30x30x200, proste aby se ti dobre drzel a brusna plocha byla o neco mensi nez prostor loze krku), na jednu stranu nalepis treba oboustrannou lepici paskou srmigl #60-80, na druhou pak jemnejsi #100-150, a tim hranolem ten lak z plochy loze zbrousis az na drevo. Telo kytary je dobry zabalit do latky, polozit na stul aby na kraji stolu bylo to loze, telo zafixovat (treba svorky pres mekky material), a pak brousis. az si na dreve, vezmes si pravitko, nebo cokoliv s rovnou hranou a pri brouseni na dreve kontrolujes rovinu podelne, v uhloprickach. Samozrjeme nesmis brousit porad jak divej aby si to nesnizil o pul centaku :lol: , pak musis snizit i kobylu (nebo kameny na ni)...

Prisroubovani krku zpatky taky neni zadna veda... snad uz si nekdy neco odsrouboval a zase prisrouboval, ne? :)

Jeste se protahuji vrtackou diry na srouby v tele, pokud jsou maly a sroub jimi nejde volneji prostrcit ale musi se sroubovat uz v tele (to aby to krk spravne a pevne pritahlo k telu)

U levny kytary se muze stat, ze po zasroubovani zpatky zjistis, ze nektera krajni struna je bliz okraji hmatniku nez ta naproti, pak povolit struny, malinko povolit srouby krku, a krk pri zasroubovavani zatlacit mirne na stranu, tak aby struny vedly spravne, a dotahnout napevno...

Zadna veda, zadny tajemstvi, jen "truhlarina" a trochu zrucnosti... Nemysli ze se s kytarou za 20 tisic ve fabrice nekdo mazli a chova se k tomu jako k nejake "cennosti"....
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

petrpeter píše:
vlkodrak píše:ju tak kytaru už mám samozřejmě doma, ale jelikož ten pán je spíš na akustické nástroje, hlavně housle, tak asi neudělal všecko co by to asi potřebovalo..a nebo je ta kytara prostě OK, čemuž ale, po tom co jsem si tu přečetl, nevěřím..zkontroloval krk, je v pohodě rovnej, asi se kouknul i na pražce, a seřídil mi oktávy. v plzni snad najdu přímo kytaráře...
Kdyz odsroubujes krk, vubec nic se nestane. Vypdnou na zem piliny po vrtani, ktery povysavas. Na krku zahladis smirglem otrepu u der na srouby, a pak se podivas na loze krku v tele jestli je rovny, jestli je to cisty drevo nebo jestli je zalakovany a nerovny....
Kdyz si troufnes, staci kousek drevenyho hranolu (cca 30x30x200, proste aby se ti dobre drzel a brusna plocha byla o neco mensi nez prostor loze krku), na jednu stranu nalepis treba oboustrannou lepici paskou srmigl #60-80, na druhou pak jemnejsi #100-150, a tim hranolem ten lak z plochy loze zbrousis az na drevo. Telo kytary je dobry zabalit do latky, polozit na stul aby na kraji stolu bylo to loze, telo zafixovat (treba svorky pres mekky material), a pak brousis. az si na dreve, vezmes si pravitko, nebo cokoliv s rovnou hranou a pri brouseni na dreve kontrolujes rovinu podelne, v uhloprickach. Samozrjeme nesmis brousit porad jak divej aby si to nesnizil o pul centaku :lol: , pak musis snizit i kobylu (nebo kameny na ni)...

Prisroubovani krku zpatky taky neni zadna veda... snad uz si nekdy neco odsrouboval a zase prisrouboval, ne? :)

Jeste se protahuji vrtackou diry na srouby v tele, pokud jsou maly a sroub jimi nejde volneji prostrcit ale musi se sroubovat uz v tele (to aby to krk spravne a pevne pritahlo k telu)

U levny kytary se muze stat, ze po zasroubovani zpatky zjistis, ze nektera krajni struna je bliz okraji hmatniku nez ta naproti, pak povolit struny, malinko povolit srouby krku, a krk pri zasroubovavani zatlacit mirne na stranu, tak aby struny vedly spravne, a dotahnout napevno...

Zadna veda, zadny tajemstvi, jen "truhlarina" a trochu zrucnosti... Nemysli ze se s kytarou za 20 tisic ve fabrice nekdo mazli a chova se k tomu jako k nejake "cennosti"....
wow. ale budu tě muset zklamat- omlouvám se, že tvůj vyčerpávající příspěvek vyjde vniveč, ale- já to radši přenechám odborníkovi. já jsem na tohle dost levej..snad to aspoň někomu bude dobrý, abys to nepsal zbytečně...
afektband

Příspěvek od afektband »

vlkodrak píše:
petrpeter píše:

wow. ale budu tě muset zklamat- omlouvám se, že tvůj vyčerpávající příspěvek vyjde vniveč, ale- já to radši přenechám odborníkovi. já jsem na tohle dost levej..snad to aspoň někomu bude dobrý, abys to nepsal zbytečně...
Neboj nepřijde, kamarád si koupil novou kytaru a vůbec neví co s ní má dělat-hrál jenom na akustiku, tak se mu na to podívam, přece jenom, není to moje kytara, takže když něco zkazim, tak mu řeknu že je blbá ať jí pošle zpátky. :twisted:
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

petrpeter píše: Jak bude chvili cas, asi udelam topic "Jak dofinišovat novou kytaru...", a popisu tam vscehny postupy, tak aby to pochopili i mene zrucni, a navrhy, co si muzou sami postelovat, dodelat... A i postupy pro ty zrucnejsi...
To bys byl hodnej, minimálně jeden člověk (já) by to ocenil :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“