Beat Buddy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
kodl258

Re: Beat Buddy

Příspěvek od kodl258 »

Jasně, ale ne každému se chce. A 3 kila + vrtání a letování vs. 7 kil i s kabelem + profi vzhled....
Kdybych ho neměl doma, tak to možná taky zvažuju, ale já ho už pár let mám.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Pořídil jsem namísto juniora (mini) dospělého Beat Buddyho, protože mi v mini chyběly některé rytmy a chci si tvořit vlastní (už tvořím). Chci se podělit o zkušenost, která snad někomu pomůže. Já jsem na netu docela dlouho (možná špatně) hledal a tuhle informaci jsem nikde nenašel. Takže jsem to zkusil sám.
Levný bezdrátový midi footswitch M-VAVE (ano, s jednoduchým V) Chocolate s Beat Budy funguje. Je samozřejmě potřeba poněkud předražený midi sync kabel k BB. Dal by se asi ubastlit, je to PS/2 konektor + dva DIN pětikolíky. Dál je třeba M--VAVE midi přijímač. Asi by fungoval jakýkoli BT midi.
Chocolate se musí přepnout pomocí apky cube siuite pro android do Advanced custom mode a v apce přiřadit jednotlivým knoflíkům midi příkazy. A hotovo, šlape...

Edit: ještě možná jeden postřeh. Při programování toho bezdrátového FS jsem přišel na jednu "vlastnost".
FS umožňuje v advanced custom módu 5 možných módů chování tlačítek
1. single step - pošle jednu midi informaci
2. single step - střídavě posílá midi informaci z banky A nebo B
3. press down - release - při stlačení pošle midi z banky A, při puštění z banky B
4. long step - pošle jednu midi informaci při dlouhém stisku
5. step short or step long - při krátkém stisku pošle midi z banky A, při dlouhém z banky B

No a teď ta trochu blbá "vlastnost". V módu 1. single step to vyšle midi informaci až když čudlík pustíte (release). Původně jsem přičítal zpoždění při použití bezdrátovému přenosu, ale pak jsem na to náhodou přišel. Naštěstí se to dá obejít módem 3 press down/release. Do banky A se dá to, co potřebujete poslat a banka B se vymaže (mě tam vždycky automaticky něco naskočilo).
muk24

Příspěvek od muk24 »

hoj.. pohybuje se tady někdo, kdo si pro beatbuddy tvoří vlastní playlisty s midi soubory (třeba baskytara)? Rád bych přišel na to, jak s tím pracovat a vpodělil se tady s ostatními.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Vlastní playlisty tvořím. Baskytaru asi vím jak udělat, ale nepoužívám, protože se pro moje účely nehodí. BeatBuddy aplikace je relativně intuitivní, takže tam není moc co vysvětlovat. Integrovaný editor patrernů je dost neohrabaný. Chybí hlavně funkce copy/paste. Občas se to taky chová dost podivně při tvorbě patrernů, které nejsou přes celý takt - typicky přechody. Je to výhodnější udělat v externím programu beat builder. Midi kódy beat buddy nejsou úplně kompatibilní se standardním midi, takže ve standardním DAW se to musí nějak obejít. To zatím neumím.
Dost informací a songů ke stažení (i s basou) je na fóru singular sound.
https://forum.singularsound.com/
muk24

Příspěvek od muk24 »

díky za reakci. Zatím se mi nepodařilo rozchodit ani ty stažené s basou (forum.singularsound.com). Je zapotřebí někam nahrát i ty midi soubory (a ty jsou ke každému songu / verzi firmware asi jiné). Zkusím ten beatbuolder a budu i dál googlit. Kdyby ale někdo věděl jak na to, budu rád za info. Díky, Jirka
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Musí se tam dohrát ten správný drum set (většinou je součástí staženého balíčku). Funguje to tak, že v tom drum setu jsou některé méně potřebné bubny nahrazeny jednotlivými tóny basy.
muk24

Příspěvek od muk24 »

Tak pánové, kdo a kdy bude s BB hrát někde v okolí Prahy? .) Když nebudu hrát, přijel bych se podívat .) Jirka
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Já teď hraju v kapele, která má živého bubeníka, takže asi nic. Poslední live s Beat Buddy bylo vloni koncem léta, kdy měl bubeník lepší kšeft.
Takže BB čeká v šuplíku, až zase taková situace nastane.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“