Kombo+ externí repro

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
simiruz

Re: Kombo+ externí repro

Příspěvek od simiruz »

qwer píše:6,5 ohm není u "8 ohm" repráků nic neobvyklého ... a jestli to shoří, tak je to šunt
Podle mě jsem napsal úplně to samé .. ale každý má nejradši vlastní definice :mrgreen:
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, nejprve odpověď torstovi: Jestliže má kombo udanou minimální impedanci zátěže 4Ω a interní repro má podle všeho 8Ω (těch 6,5Ω je pouze činný odpor kmitací cívky (R), ještě se k němu musí vektorově přičíst indukční reaktance (X), abys dostal impedanci (Z) ). Z toho vyplývá, že externí reprobednu 8Ω můžeš ke kombu bez obav připojit - dostaneš se právě na 4Ω. Teď obecně, to co naměříte multimetrem je vždy činný odpor a je vždy (jak vyplývá z výše uvedeného) nižší než jmenovitá impedance reproduktoru. Názorně je to vysvětleno zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Impedance
a taky v každé učebnici elektrotechniky :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Honzis
Nový uživatel

Příspěvek od Honzis »

Dobrý den
chtěl jsem se zeptat zda by se k basovému kombu Hartke 115C dal připojit box HARTKE 4.5XL. Na zesilovači 115C je vístup do interního repráku min 4ohm. Děkuji za odpověď
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, jsi ve špatné sekci, nicméně dal. Jen se tím obereš o výkon.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“